Δημήτρης Αγραβάνης: «Μαζί με τον κόσμο θα πετύχουμε το στόχο μας»

Δημήτρης Αγραβάνης: «Μαζί με τον κόσμο θα πετύχουμε το στόχο μας»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Εθνική Ανδρών θα καταφέρει με τη ώθηση των Ελλήνων φιλάθλων να κάνει το πρώτο βήμα στα Άνω Λιόσια απέναντι στην Τουρκία (25/02, 18:00) και να ταξιδέψει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το δεύτερο ματς της Πόλης (28/02, 19:00).

«Νομίζω ότι πλέον έχουμε μάθει να ζούμε με αυτές, τις έχουμε συζητήσει πολύ και αν μένει εκεί η σκέψη μας, απλά χάνουμε χρόνο. Εμείς είμαστε και πάλι εδώ για έναν συγκεκριμένο στόχο και γνωρίζουμε ότι μας περιμένουν δύο πολύ δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια με την Τουρκία. Το σύστημα είναι τέτοιο που κάνει κάθε παιχνίδι κρίσιμο. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά και εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τη δουλειά μας. Υπάρχει μια βάση παικτών που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, γνωρίζουμε τη διαδικασία αυτών των παιχνιδιών και τη φιλοσοφία του κόουτς και όλο αυτό κάνει πιο εύκολη την ετοιμασία στο μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε στη διάθεσή μας».

Όσο για το αν αυξάνονται οι ιδιαιτερότητες λόγω και της συμμετοχής των παικτών της EuroLeague, σημείωσε: «Αυτό είναι γεγονός, αλλά μιλάμε για κάτι ευχάριστο. Κάθε δυνατή ενίσχυση της προσπάθειας είναι ευπρόσδεκτη. Δεν το συζητάμε καν! Νομίζω ότι όλοι οι Ελληνες παίκτες έχουμε αποδείξει σε κάθε περίπτωση την επιθυμία μας να συμμετέχουμε στην Εθνική Ομάδα και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία και το επιτρέπουν αυτές οι περίεργες συνθήκες το κάνουμε».

Τέλος, για το γεγονός ότι αυτό θα είναι το πρώτο ματς εντός Αττικής από το 2017, που επέστρεψε η διαδικασία των προκριματικών, υπογράμμισε: «Ναι, είναι κι αυτό, αν και εμείς δεν έχουμε καταλάβει ποτέ διαφορά στις πόλεις που αγωνιστήκαμε. Όπου πήγαμε νιώσαμε την αγάπη του κόσμο για την Εθνική Ομάδα και τη στήριξή του στο γήπεδο, τη συμπαράσταση στην προσπάθειά μας. Είμαι βέβαιος ότι και οι φίλαθλοι της Αθήνας που έχουν πολλά χρόνια να δουν την Εθνική Ανδρών σε επίσημο αγώνα θα είναι δίπλα μας, σε ένα γήπεδο με διαρρύθμιση που μπορεί να το κάνει ζεστή έδρα και ελπίζω ότι με τη δουλειά που κάνουμε εμείς αυτές τις μέρες και με τη δική τους ώθηση, θα μπορέσουμε την Παρασκευή να κάνουμε την καλή αρχή σε αυτά τα δύο παιχνίδια».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News