ΑΕΚ BC: Το playbook του Δέδα που φέρνει εύκολους πόντους στην ομάδα

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας που θα γίνει στα Λιόσια. Στην Ένωση ελπίζουν ότι θα επιστρέψουν αρκετοί από τους απόντες, ώστε να έχουν περισσότερες λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Το sportday.gr κάνει βουτιά στα συστήματα που φέρνουν εύκολους πόντους στην Ένωση.

Μέχρι τώρα ομολογουμένως η ΑΕΚ είχε πετύχει υπερβατικές νίκες απέναντι σε πιο ποιοτικούς ή πιο γεμάτους αντιπάλους από πλευράς ρόστερ. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ κέρδισε το Περιστέρι με 7 παίκτες, τον ΠΑΟΚ με 8, κάνοντας συνεχόμενες αγωνιστικές υπερβάσεις για το πετύχει. Σίγουρα σε όλα αυτά παίζει ρόλο η αυτοθυσία των παικτών και η διάθεση που δείχνουν, όπως και το πάθος που καταθέτουν στο παρκέ. Όμως, αν υπήρχαν μόνο αυτά δεν θα έφταναν για έρθουν αυτές οι νίκες. Υπάρχει και προπονητική κατεύθυνση που με διάφορα συστήματα βασισμένα στην φιλοσοφία του Στέφανου Δέδα, δίνουν εύκολους πόντους.

Τα τρικ του Δέδα για εύκολους πόντους

Ένας τρόπος να παρατηρήσει κάποιος την άμεση επίδραση του προπονητή στην ομάδα, είναι τα plays που βγαίνουν μετά από time out ή στις αρχές των δεκαλέπτων, δηλαδή αφού ο προπονητής έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το τί θα παίξει ακριβώς η ομάδα. Η ΑΕΚ είναι από τις πιο efficient ομάδες σε πόντους, μετά από διακοπή της κανονικής ροής αγώνα και αυτό το οφείλει στην καλή δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής της σε τέτοιες καταστάσεις.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε, πώς με βάση την φιλοσοφία του 5-out του Στέφανου Δέδα, οι παίκτες της ΑΕΚ πετυχαίνουν εύκολα καλάθια κοντά στο στεφάνι, μετά από συγχρονισμένες κινήσεις όλης της πεντάδας, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να βρεθεί κάποιος ελεύθερος.

 

 

Όλες οι φάσεις βασίζονται σε κοψίματα που γίνονται μακριά από την μπάλα, στους κενούς χώρους που δημιουργούνται στην ρακέτα και σε κάποια «γλιστρήματα» (slip) των ψηλών μετά από σκριν που έχουν στήσει. Η επιστροφή των παικτών που απουσιάζουν, θα ανεβάσει και άλλο την ποιότητα του ρόστερ, έτσι ώστε η ΑΕΚ να μπορέσει να φορτσάρει στην συνέχεια του δεύτερου γύρου της Basket League.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News