Προμετέι: Αποσύρεται από το BCL και δίνει λεφτά στον ουκρανικό στρατό

Προμετέι: Αποσύρεται από το Basketball Champions League η Προμετέι και όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, όλα τα λεφτά θα πάνε για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, με την Προμετέι, την μοναδική ουκρανική ομάδα που αγωνίζεται στο Basketball Champions League να ανακοινώνει πως αποσύρεται από τη διοργάνωση.

Οι Ουκρανοί συμμετέχουν στο γκρουπ K της διοργάνωσης μαζί με τις Κλουζ Ναπόκα, Μάλαγα και Οστάνδη με ρεκόρ 2-1, με τον πρόεδρο της ομάδας, Βολοντίμιρ Ντουμπίνσκι να ενημερώνει για την προσωπική του απόφαση, ενώ όπως τόνισε, οι πόροι που έχει κερδίσει η ομάδα θα πάνε για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλαθλοι της Προμετέι. Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι μία δύσκολη αλλά σίγουρα σωστή απόφαση να αποσύρουμε όλες μας τις ομάδες και να αρνηθούμε να αγωνιστούμε στο BCL.

Όλα μας τα έσοδα θα διατεθούν στον ουκρανικό στρατό για την προστασία της χώρας μας και την υποστήριξη των ανθρώπων που πολεμούν γι αυτή. Σίγουρα θα κερδίσουμε, πρώτα η νίκη μετά όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό αφορά τις ομάδες τόσο στο μπάσκετ όσο και στο βόλεϊ, ενώ η ανδρική ομάδα μπάσκετ είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος στην Ουκρανία. Το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου, η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση από την Ρωσία και στην συνέχεια πολλές ακόμα πόλεις έπεσαν θύματα της εισβολής».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News