Κρίσταπς Πορζίνγκις: «Προσπαθώ να παίζω σαν... μονόκερος»
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις επισήμανε πως πια έχει ασπαστεί το παρατσούκλι «μονόκερος» που του είχε βγάλει κάποτε ο Κέβιν Ντουράντ, καθώς θεωρεί ότι περιγράφει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται.
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς στη νίκη των πρωτευουσιάνων με 133-123 επί των Ιντιάνα Πέισερς και μάλιστα τα πήγε περίφημα σε προσωπικό επίπεδο, καταγράφοντας 25 πόντους και 5 ριμπάουντ στη στατιστική του σε μόλις 21′ συμμετοχής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: NBA: Ο MVP Γιόκιτς «διέλυσε» τη στατιστική – Πύρρειος νίκη των Καβαλίερς, έκπληξη των Ρόκετς
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο τεχνικός των «μάγων», Γουές Ανσελντ Τζούνιορ και ο Κάιλ Κούζμα έπλεξαν το εγκώμιο του Λετονού πάουερ φόργουορντ – σέντερ, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον ορισμό του παίκτη… μονόκερου, αγγλιστί unicorn, λόγω της πλαστικότητας των κινήσεών του και τη εκτελεστικής του δεινότητας από τη μεγάλη άρκτο, παρά το τεράστιο μέγεθός του (2.20 μ. ύψος).
Η αναφορά στον «μονόκερο», βεβαίως, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς αυτό ήταν το παρατσούκλι με το οποίο τον είχε «βαφτίσει» ο Κέβιν Ντουράντ πριν κάποια χρόνια.
Ο Πορζίνγκις μίλησε μετά το ματς για την ιστορία πίσω από το παρατσούκλι «unicorn» και υπογράμμισε πως τα πρώτα χρόνια δεν ήταν καθόλου «ζεστός» στο να το υιοθετήσει. Τουναντίον, πλέον, το θεωρεί ως άκρως αντιπροσωπευτικό του τρόπου που αγωνίζεται, πρόσθεσε.
«Ξέρεις κάτι, στην αρχή δεν μου άρεσε. Έλεγα… μονόκερος; Δεν είχα ξανακούσει αυτή τη λέξη. Ο K.D. μου έδωσε αυτό το παρατσούκλι και κόλλησε. Στην αρχή, δεν μου άρεσε τόσο πολύ, αλλά τώρα μου αρέσει πραγματικά. Νομίζω ότι αντιπροσωπεύει τον τρόπο που παίζω. Μπορώ να παίξω σε όλο το παρκέ και με το ύψος και το μήκος μου. Έτσι, προσπαθώ να το αποδεχτώ αυτό και προσπαθώ να παίξω σαν μονόκερος».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Πλέι οφ: Η βαθμολογία και οι επόμενες αγωνιστικές μέχρι το φινάλε
- Καραπαπάς για το 1-0 του ΠΑΟΚ: «Πώς μέτρησε αυτό το γκολ και το δικό μας με την ΑΕΚ ακυρώθηκε;»
- ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Εντονες «ερυθρόλευκες» διαμαρτυρίες για το γκολ του Γερεμέγεφ
- Μεντιλίμπαρ: «Κάναμε ένα παιχνίδι που ήταν φτιαγμένο έτσι για να κερδίσουμε, τους χαρίσαμε δύο γκολ»
- Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ξεκινά και πάλι το... σίριαλ για Βαλαντσιούνας
