Εβίνα Σταμάτη: «Εύκολη απόφαση να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα»

Η Εβίνα Σταμάτη φιλοξενήθηκε στο ΕΟΚ WebRadio, όπου και μίλησε για τη χθεσινή (16/03) νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Α1 Γυναικών με τον Παναθηναϊκό, τον ρόλο της ευρωπαϊκής πορείας των «ερυθρόλευκων» στην αγωνιστική τους άνοδο αλλά και την επιστροφή της στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για το χθεσινό παιχνίδι των «αιωνίων»: «Ήταν αναμενόμενα ντέρμπι. Πήραμε τη νίκη που θέλουμε, γιατί τις κρατάμε για τα play-offs, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν βοήθησε η πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα: «Σίγουρα παίζει το ρόλο του αυτό. Μπορεί από τη μία να συσσωρευόταν η κούραση λόγω των 2 παιχνιδιώνανά εβδομάδα, αλλά Ευρώπη μας βοηθάει για να είμαστε σε μια εγρήγορση, αφού αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες με έμπειρες παίκτριες».

Για την εικόνα της στο παρκέ: «Γενικά προσπαθώ να ‘χω «καθαρό» μυαλό, ειδικά σε αυτά τα ματς. Λέω και στις μικρότερες παίκτριες ότι αυτά θα θυμούνται στο μέλλον. Μακάρι να παίζαμε κάθε εβδομάδα τέτοια παιχνίδια, γιατί είναι ιδιαίτερα και συμβαίνουν μια στο τόσο. Πρέπει να είσαιαπόλυτασυγκεντρωμένος. Προσπαθώ να «μπω» στο παιχνίδι μέρες πριν, θέλω να ‘μαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου».

Για την επιστροφή της στην Εθνική και στα «παράθυρα»: «Δε δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να επιστρέψω στην Εθνική. Δεν το περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναπαίξω εκεί. Το ‘κανα με μεγάλη χαρά, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Είμαι απ’ τις τυχερές,γιατί όσες φορές βρεθήκαμε με την Εθνική ομάδα κάναμε φοβερά πράγματα και αυτό είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς. Νομίζω φάνηκε φέτος και απ’ τον τρόπο παιχνιδιού μας, ότι είμαστε όλες μια «γροθιά». Ανυπομονώ για την επόμενη μάζωξη!».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News