Μπάσκετ Γυναικών: Ντέρμπι αιωνίων στα ημιτελικά έβγαλε η κληρωτίδα στο Final 4 του κυπέλλου

Την ευκαιρία να έχουμε έναν… αιώνιο τελικό, στο θεσμό του κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών, μας στέρησε η κληρωτίδα, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Ελευθερία Μοσχάτου με των ΟΑ Χανίων. Το Final 4 θα διεξαχθεί στα Χανιά, στις 8-10 Απριλίου.

Πριν την έναρξη της κλήρωσης τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είπε: «Μετά από τρία χρόνια βρισκόμαστε προ των πυλών της διεξαγωγής ενός Final Four Κυπέλλου Γυναικών και πάλι στην φιλόξενη πόλη των Χανίων από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής και του Δήμου γίνεται ότι καλύτερα για να διεξαχθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η ομοσπονδία εξακολουθεί να δουλεύει και να πιστεύει πως είναι ικανή να υλοποιήσει αρκετά πράγματα για να βρούμε αυτό που πιστεύουμε ότι αξίζει το μπάσκετ και ειδικότερα το μπάσκετ γυναικών. Πιστεύω πως σε αυτήν την προσπάθεια θα είστε αρωγοί. Ελπίζω η διοργάνωση αυτή να στεφθεί με επιτυχία. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε συνεργάτες και αρωγούς τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο. Θα ήθελα εδώ να τονίσω τη συμβολή και της ΕΡΤ, η οποία θα είναι παρούσα και σε αυτήν την διοργάνωση και πλήρης να διεκδικήσει στο τριήμερο ότι τους αναλογεί. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Ενώ στη συνέχεια μίλησε και ο υπεύθυνος για το μπάσκετ γυναικών, ο Χρήστος Βασιλειάδης: «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε από την αρχή πως το μπάσκετ γυναικών θα είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης, δημιουργώντας μια μικρή ανεξάρτητη ομοσπονδία μέσα στην ομοσπονδία, με συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία θα μπορεί να λαμβάνει πιο γρήγορα αποφάσεις και να τις υλοποιεί. Μαζί με την Άννυ (Κωνσταντινίδου) έχουμε κληθεί να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας, η οποία δεν θα προχωρήσει αν δεν έχουμε τη συνεργασία των σωματείων και των ενώσεων. Η στρατηγική μας θα στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι το αναπτυξιακό μέσα από το οποίο θα λύσουμε ένα πρόβλημα χρόνιο που είναι η προσέλευση νέων κοριτσιών στο μπάσκετ κυρίως μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε στα σχολεία και με τη συνεργασία πάντα των σωματείων. Αυτό είναι ένα καίριο πρότζεκτ για εμάς. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αναβάθμιση των εθνικών ομάδων, από τις Παγκορασίδες ως την Εθνική Γυναικών. Ο τρίτος η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων καθώς με την έλλειψη αθλητριών έχουν βαλτώσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο τέταρτος, τέλος, είναι μαζί με τα σωματεία και τις ενώσεις να φροντίσουμε για την προβολή του αθλήματος. Να βρούμε το κοινό που θέλουμε, οικογένειες με παιδιά. Όσο για το Final 4, με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων, συμφωνήσαμε να κάνουμε μια γιορτή του μπάσκετ, ώστε να προκαλέσει προβολή και να φέρει μικρά παιδιά κοντά μας. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό κι ανταγωνιστικό Final 4. Όλοι μαζί θα φροντίσουμε το γήπεδο να είναι όσο το δυνατό πιο γεμάτο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News