Νεμπόισα Τσόβιτς: «Άσχημο να διαγράφεις ομάδες και παίκτες, υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο της ΤΣΣΚΑ»

Νεμπόισα Τσόβιτς: «Άσχημο να διαγράφεις ομάδες και παίκτες, υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο της ΤΣΣΚΑ με την EuroLeague»

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, εξέφρασε την εναντίωσή του στην απόφαση αποβολής των ρωσικών ομάδων από την EuroLeague και υποστήριξε πως μία πιο δίκαιη απόφαση θα ήταν να αγωνιστούν οι ομάδες σε ουδέτερες έδρες, όπως το Βελιγράδι.
 
Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου αναφέρθηκε επίσης στις νόμιμες ρήτρες που υπάρχουν στο τρέχον συμβόλαιο τύπου Α της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την EuroLeague, ενώ απέφυγε να προβεί σε κάποια πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι και απλά υπενθύμισε την ύπαρξη ισχυρών ρωσικών χορηγών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Μετά από την απόφαση για την αποβολή των ρωσικών ομάδων, βιώνουμε μια πραγματικά περίπλοκη κατάσταση… Σίγουρα ουδείς περίμενε τον πόλεμο. Σαν επακόλουθο, οι ρωσικές ομάδες δεν θα συνεχίσουν στην EuroLeague. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα άλλη λύση. Τουλάχιστον να δώσουν τη δυνατότητα στις ρωσικές ομάδες να παίξουν σε ουδέτερες έδρες, στο Βελιγράδι ή αλλού. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αποφασίστηκε η αποβολή τους και για μένα, έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα σπορ τα τελευταία 50 χρόνια, είναι κάτι άσχημο να “διαγράφεις” ομάδες και παίκτες.

Τα Media και ο κόσμος κάνουν εικασίες. Ότι, δηλαδή ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να προκριθεί στα προημιτελικά, ότι έχει πιθανότητες… Δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά! Αν αξίζαμε θέση στα playoffs, θα έπρεπε να την πάρουμε με τα αποτελέσματά μας. Δεν ήμασταν σε θέση να ψηφίσουμε για την αποβολή των Ρώσων. Τα 11 κλαμπ πήραν αυτή την απόφαση. Δεν έχω ιδέα πως θα είναι η EuroLeague την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς, η κατάσταση δεν έχει ηρεμήσει.

Η προοπτική της EuroLeague και του EuroCup δεν έχει ξεκαθαρίσει. Δεν μπορώ να προβλέψω. Λυπάμαι που πήραν αυτή την απόφαση. Τώρα θα δούμε τι θα συμβεί. Εξάλλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μέτοχος στη λίγκα. Δεν ξέρω ποιες είναι οι συμβάσεις, αλλά υπάρχουν νόμιμες ρήτρες που μπορούν να ερμηνευτούν όταν πέσουν στα χέρια ενός δικηγόρου! Όχι μόνο για την επόμενη σεζόν. Δεν γνωρίζω πως θα συμπεριφερθούν οι σύλλογοι από τη Ρωσία, έχοντας κατά νου ότι υπάρχουν σημαντικοί Ρώσοι χορηγοί εντός EuroLeague».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News