Όσκαρ 2022: Νικητές Σακίλ Ο' Νιλ και Στεφ Κάρι

Όσκαρ 2022: Νικητές Σακίλ Ο’ Νιλ και Στεφ Κάρι για το Queen of Basketball

Μεταξύ των νικητών των φετινών Όσκαρ ήταν και δύο πολύ γνώριμες φιγoύρες του παγκόσμιου αθλητισμού και δη του ΝΒΑ, o Σακίλ Ο’ Νιλ και ο Στεφ Κάρι

Μπορεί το King Richard που ήταν βασισμένο στη ζωή του πατέρα της Σερίνα και της Βίνους Γουίλιαμς να κέρδισε μοναχά το Όσκαρ του καλύτερου ανδρικού ρόλου με πρωταγωνιστή το πρόσωπο της βραδιάς της απονομής, Γουίλ Σμιθ, όμως το Queen of Basketball αποκόμισε ατόφιο το Όσκαρ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

Πρόκειται για ένα 22λεπτο αφιέρωμα στην Λούσια Χάρις, η οποία πέτυχε το πρώτο καλάθι στην ολυμπιακή ιστορία του μπάσκετ το 1976 και τον επόμενο χρόνο έγινε η πρώτη γυναίκα που επιλέχτηκε στο ντραφτ από ομάδα ΝΒΑ.

Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ υπογράφουν ο Σακίλ Ο’ Νιλ και ο Στεφ Κάρι, δύο τεράστιες μορφές του πρόσφατου παρελθόντος και του σήμερα αντίστοιχα στο άθλημα του μπάσκετ.

Η Χάρις, που πέθανε πριν δύο μήνες, έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πρωτοπόρους του μπάσκετ γυναικών. Δυστυχώς δεν έπαιξε ποτέ το ΝΒΑ και δεν δοκίμασε καν να ενταχθεί, καθώς την περίοδο που έγινε ντραφτ ήταν έγγυος. Η ιστορία της δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή πριν από αυτό το ντοκιμαντέρ ούτε στον ίδιο τον Σακίλ:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ιδέα ποια ήταν, αλλά εντυπωσιάστηκα με την ιστορία της», είχε δηλώσει ο Σακ. 

Για να προμοτάρει το ντοκιμαντέρ, ο Κάρι είχε εμφανιστεί με παπούτσια όπου αναγραφόταν η φράση Queen Lucy.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News