ΕΟΚ: «Η βία και ο κάθε είδους ρατσισμός δεν έχουν θέση στο μπάσκετ»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ξεκίνησε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και με ανακοίνωσή της σήμερα (31/03) έστειλε μήνυμα κατά κάθε είδους ρατσισμού και αδικίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Εννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ.

Ηδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.

Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων  που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ.

Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News