Λάρισα - ΑΕΚ 82-65: Ανώτερη η Λάρισα, υπέταξε την «άδεια» ΑΕΚ

Λάρισα – ΑΕΚ 82-65: Ανώτερη η Λάρισα, κέρδισε εύκολα την «άδεια» ΑΕΚ για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Η αποδεκατισμένη ΑΕΚ δεν κατάφερε να υπερβεί τις δυσκολίες και υπέστη «ψυχρή» εκτός έδρα ήττα (82-65) από την εντυπωσιακά βελτιωμένη Λάρισα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Οι οιωνοί κάθε άλλο παρά ευνοϊκοί ήταν για την ΑΕΚ πριν από το τζάμπολ της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Λάρισα για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Aποψίλωση του -έτσι κι αλλιώς κοντού- ρόστερ, με τους Παππά, Ανγκόλα, Ράουτινς και Σαξιώνη στα… πιτς.  Με βάση την κοινή λογική, φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν ανεπηρέαστοι οι «κιτρινόμαυροι» από τα τεκταινόμενα.

Τωόντι, η απόδοσή τους επηρεάστηκε, οι λύσεις εκ των έσω ουδέποτε βρέθηκαν -τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό- και η Ένωση υπέστη ήττα από την -μεταμορφωμένη από όταν ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Φώτης Τακιανός- Λάρισα, η οποία την κρατάει χαμηλά στην κατάταξη του πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-8. Στο 5-9 ανέβηκε το ρεκόρ της θεσσαλικής ομάδας, που συνεχίζει ακάθεκτη την εντυπωσιακή βαθμολογική της άνοδο.

Πολυτιμότερος παίκτης της Λάρισας αναδείχτηκε ο Μάριτς με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Γκριν να ακολουθεί σε παραγωγικότητα με 16 πόντους. Από 12 πόντους σημείωσαν επίσης οι Τσαϊρέλης, Χάντσον, ενώ ο Μούντι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους.

Από πλευράς ΑΕΚ, μοναδικοί διψήφιοι σκόρερ ήταν οι Χάμερ και Μαυροειδής, οι οποίοι μέτρησαν από 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Μονόδρομος η άμυνα ζώνης για την Ένωση

Με το rotation περιορισμένο λόγω των απουσιών, ο Στέφανος Δέδας επιστράτευσε ευθύς εξαρχής άμυνα ζώνης, στην οποία οι γηπεδούχοι «εγκλωβίστηκαν» στα πρώτα λεπτά της εναρκτήριας περιόδου. Η «Ένωση», από την πλευρά της, βρήκε στόχο στα περιφερειακά σουτ και συνάμα πήρε και σκορ μέσα από το «ζωγραφιστό», με τον Μαυροειδή, για το 5-10 του πρώτου πεντάλεπτου. Παρά ταύτα, οι αλλαγές του Τακιανού έφεραν ευεργετικά αποτελέσματα για τους γηπεδούχους και η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε άμεσα (15-16) χάρις σε επί μέρους 6-0 σκορ στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου.

Μόνιμη πηγή κινδύνου ο Τσαϊρέλης, «πανάκεια» τα επιθετικά ριμπάουντ

Ο Τσαϊρέλης προσέφερε πολύτιμη συνδρομή βοήθειας στους γηπεδούχους από το low post και ήταν ο παίκτης που έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα του (25-22 στο 14′), η οποία πήρε ώθηση και στην άμυνα, ασκώντας ασφυκτική πίεση στους παίκτες της «Ένωσης». Εν συνεχεία, ο Καράμπελας έδωσε αέρα πέντε πόντων στους Θεσσαλούς με σουτ από την περίμετρο (32-27 στο 17′), αλλά οι «κιτρινόμαυροι», παρά τα άσχημα ποσοστά τους στα σουτ, βρήκαν κάποιους πολύτιμους πόντους μέσω επιθετικών ριμπάουντ και διατηρήθηκαν σε επαφή με τους γηπεδούχους ως το φινάλε του ημιχρόνου (35-31).

Όρισε το τέμπο η Λάρισα, έστησε «πάρτι» ο Μάριτς

Άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για την τρίτη περίοδο, η Ένωση έδειξε και πάλι προβληματική εικόνα στην επίθεση, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν επανειλημμένα πόντους στο ανοιχτό γήπεδο προκειμένου να κουράσουν και τους αντιπάλους τους. Ο Μάριτς κέρδισε διαδοχικές μάχες εντός του «ζωγραφιστού» και ανέβασε την τιμή της διαφοράς στο +7 για τους γηπεδούχους (44-37), οι οποίοι είχαν ορίσει το δικό τους τέμπο στο ματς. Ο Πετρόπουλος έδωσε ορισμένες σημαντικές λύσεις στην ομάδα του, αλλά ο Μάριτς συνέχισε την κυριαρχία του κοντά στο καλάθι, πληγώνοντας παντοιοτρόπως τους «κιτρινόμαυρους». Ως εκ τούτου, η διαφορά στο σκορ συντηρήθηκε στις παρυφές των 10 πόντων υπέρ των γηπεδούχων, με την τρίτη περίοδο να κλείνει τελικά με σκορ 56-50.

Ο Γκριν το τελείωσε, ξέμεινε από «καύσιμα» η ΑΕΚ

Η Γκριν πήρε… φωτιά από τη μεγάλη αρκτό και με τρία απανωτά τρίποντα από το 29′ έως το 32′ εκτόξευσε τη διαφορά στο +14 υπέρ της Λάρισας (66-52), βάζοντας τα θεμέλια για την εύκολη νίκη. Η ΑΕΚ δεν κατέθεσε τα όπλα και επιχείρησε να κάνει ένα «σπριντ» για να επιστρέψει στη διεκδίκηση, μειώνοντας στους 8 την τιμή της διαφοράς (68-60). Εντούτοις, η έλλειψη φρεσκάδας στους παίκτες της Ένωσης ήταν πασίδηλη και επέφερε και εκνευρισμό. Στα 4’07” πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο Δέδας αποβλήθηκε με διπλή τεχνική ποινή μετά από καταλογισμό αντιαθλητικού φάουλ υπέρ του Μούντι και η διαφορά εκτινάχτηκε άκοπα για τους γηπεδούχους στους 14 πόντους από τη γραμμή των προσωπικών (74-60), με τα τελευταία τρία λεπτά να αποκτούν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και τη Λάρισα να φτάνει άνετα στο «ροζ φύλλο αγώνα».

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-31, 56-50, 82-65

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News