Άρης BC: Η ώρα του κόσμου - Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 500.000 ευρώ για την επιβίωση

Άρης BC: Η ώρα του κόσμου – Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 500.000 ευρώ για την επιβίωση του Άρη στη Basket League.

Το πλάνο της πολυμετοχικότητας μέσα από μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500.000 ευρώ παρουσίασε η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανός ο μπασκετικός Άρης και να αποφύγει τον δρόμο προς την οικονομική καταστροφή.

Το άνοιγμα προς συγκεκριμένη μερίδα Αρειανών επιφανών παραγόντων και στη συνέχεια σε όλη τη βάση της Αρειανής οικογένειας, έκανε το μέλος της ΚΑΕ, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης κι αυτό έχει τη σημειολογία του, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει στηρίξει οικονομικά την ΚΑΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Χωρίς τη δική του παρουσία δεν θα είχε λυθεί ποτέ το θέμα των ban. 

Απαιτούνται ακόμα 700 χιλιάδες. Αυτό δεν αφορά τις υποχρεώσεις της τρέχουσας ομάδας. Έχουν να κάνουν με διακανονισμούς, ban, απαιτήσεις του παρελθόντος. Το ποσό της ΑΜΚ ορίστηκε στις 500 χιλιάδες ευρώ, που δεν είναι τυχαίο ποσό. Τόσα υπολογίσαμε ότι θα λαμβάναμε από το στοίχημα. Τα λεφτά που χάθηκαν από διαφημίσεις και εισιτήρια, ξεπερνούν κατά πολύ το νούμερο αυτό. Νούμερο το οποίο μόλις συμπληρωθεί, δημιουργεί τις βάσεις για έναν πολύ πιο ισχυρό Άρη. Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εμείς εδώ του χρόνου, αλλά όποιος είναι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις ίδιες δυσκολίες με εμάς, δεν θα υπάρχουν ban, υποχρεώσεις μεγάλες. Θα δώσω μια πληροφορία: η μείωση των συνολικών χρεών έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και θα δούμε που θα φτάσει. Όλο αυτό έγινε με την προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκησης, των ανθρώπων στα γραφεία, του προπονητή μας με την δημιουργία της ομάδας με χαμηλό μπάτζετ. Έκανε την καλύτερη value for money ομάδα. Ο προπονητής πέτυχε αυτό που είχε να κάνει. Πρέπει να περάσουμε στο επόμενο βήμα», είπε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης και πρόσθεσε:

«Χωρίς αυτά τα λεφτά, δεν μπορεί να συντηρηθεί ο Άρης. Δεν μπορεί να υπάρξει ο Άρης. Να το θέσω αλλιώς όμως. Οι μεγαλύτεροι δεν συνηθίσαμε τον Άρη να προσπαθεί κάθε χρόνο ομάδα, για να μην είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό τον βραχνά. Θέλουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε μπάτζετ 700 χιλιάδες-1 εκατ. που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Με την ΑΜΚ και 1-2 ακόμα συντηρητικές χρονιές, η ομάδα θα λύσει όλα τις τα προβλήματα. Η κάθε μετοχή θα έχει αξία 10 ευρώ, με μίνιμουμ δύο μετοχών. Δεν χρειάζεται να πάμε στην πλατιά μάζα, στον Αρειανό που δίνει από το υστέρημα του. Υπάρχουν Αρειανοί επιχειρηματίες. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν, χωρίς να ματώσουν. Ειδικά γιατα χρήματα, που θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό, θα ανακοινωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έχουν πάει. Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες της πόλης. Δεν είναι λύση να ζητήσουμε χρήματα από 10 χιλιάδες Αρειανούς. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Πρέπει να καλυφθεί γρήγορα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερα για την επιστροφή του Τζέιμς Κέλι, απάντησε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης. «Είμαστε σε επαφή, δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Ελπίζουμε να έρθει το συντομότερο δυνατό».

«Πληρώθηκαν εκατομμύρια σε παλιά χρέη»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ Άρης, ο πρόεδρος του ΑΣ και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, εξήγησε τα οικονομικά δεδομένα: «Ο στόχος μας ήταν η σωτηρία της ομάδας και η οικονομική εξυγίανση της. Πέσαμε στο ζήτημα της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια, σε παλιά χρέη έχουμε πληρώσει 1.205.00 ευρώ, είτε για το Δημόσιο, είτε πιστωτές, παίκτες, μάνατζερ. Για φέτος, για το 2021-22 ήδη η ΚΑΕ Άρης έχει πληρώσει 1.127.000 ευρώ! Οι 600 χιλιάδες εξ αυτών, είναι σε παλιά χρέη (ban). Για να κλείσουμε τη σεζόν, θα χρειαστούμε ακόμα 600-700 χιλιάδες ευρώ. Στις 25 Φεβρουαρίου, πρέπει να πληρώσουμε 35 χιλιάδες ευρώ στις δόσεις Σανικίτζε-Τζένκινς. Τόση είναι όλη η μηνιαία μισθοδοσία της ΚΑΕ στους παίκτες! Καταλαβαίνετε το πόσο δύσκολο πράγμα, είναι να πληρώνεις 2-3 μπάτζετ σε εποχής πανδημίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News