Μονακό - Ολυμπιακός 92-72: Είδε τον Μάικ Τζέιμς και... πάτωσε στο Πριγκιπάτο

Μονακό – Ολυμπιακός 92-72: Είδε τον Μάικ Τζέιμς και… πάτωσε στο Πριγκιπάτο. Σε μία πολύ κακή βραδιά στο Πριγκιπάτο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και σκορ 92-72 από τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, που έκανε πάρτι…

Σε μία πολύ κακή βραδιά στο Πριγκιπάτο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και σκορ 92-72 από τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, που έκανε πάρτι…

Μια εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε στο παρκέ απέναντι στη Μονακό, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεχόμενος 25 από τον Τζέιμς (5/7 τρίποντα), ηττήθηκε με το βαρύ 92-72.

Ένα αποτέλεσμα που εν πολλοίς ψαλιδίζει τα όνειρα των Πειραιωτών για την 3η θέση, αλλά συνεχίζουν να κρατούν τα δεδομένα για το πλεονέκτημα στα χέρια τους, αν κερδίσουν τη Βιλερμπάν σε δύο βράδια από σήμερα.

Ο συγκινητικός Φαλ έβαλε 18 και πάλευε μόνος του, όταν όλα γύρω του είχαν εκτροχιαστεί, ενώ Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ σκόραραν 18 και 15 όταν το παιχνίδι είχε κριθεί.

Η Μονακό σούταρε 11/21 τρίποντα (8/10 στο ημίχρονο) και πέραν του τρομερού Τζέιμς είχε και τον Μπέικον στους 15, αλλά και τη… σβούρα Λι να προσθέτει 13, με ατέρμονη πίεση πάνω στην μπάλα και άλλες πέντε ασίστ. Έτσι η Μονακό συνεχίζει να ελπίζει πως θα προλάβει το τρένο της 8άδας…

Όσο άντεξε ο Φαλ απέναντι στο 8/10 της Μονακό

Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε ένα καλό ξεκίνημα και γενικότερα οι Πειραιώτες με στόχο τον Φαλ στο ποστ, έλεγξαν τον ρυθμό. Μπορεί οι Τζέιμς και Μπέικον να έβαλαν 3/3 από την άρκτο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν να αντιπαραβάλλουν τον Φαλ, που με 4/4 από χαμηλά διατηρούσε το μικρό προβάδισμα. Με τα δύο τρίποντα που ήρθαν προς το τέλος της περιόδου, αφού ο Βεζένκοφ ζεστάθηκε, ο Ολυμπιακός έκλεισε με ένα ισχνό +3 (19-22) την περίοδο.

Κάπου εκεί τα πάντα… έσβησαν για τον Ολυμπιακό. Χωρίς τον Φαλ η Μονακό κατάφερε να τρέξει άμεσα ένα 10-0 σερί και να προηγηθεί με 29-22, ύστερα από τρία λεπτά στη 2η περίοδο. Οι Πειραιώτες «ήπιαν» θάλασσα στην επίθεσή τους και τα λάθη, σε συνδυασμό με τη συνεργασία των Λι, Χολ έκανε τα πράγματα δυσκολότερα. Ο ανακατωσούρας γκαρντ των Μονεγάσκων «εκτελούσε» αλλά και δημιουργούσε, βάζοντας τεράστιο πρόβλημα στον Ολυμπιακό με την αθλητικότητά του. Μότουμ και Τζέιμς σκόραραν δύο μακρινά σουτ, η Μονακό έφτασε να σουτάρει με 8/10 από την περίμετρο και το παιχνίδι χάθηκε από τον έλεγχο με το 45-26 φυσιολογικό απότοκο μετά από 17 λεπτά. Ο Φαλ επέστρεψε και τα έκανε όλα σωστά με τον Μοτιεγιούνας, αλλά η διαφορά δεν έπεσε αρκετά πριν το ημίχρονο, με τον Σλούκα «πνιγμένο» από την πίεση να πατάει παρκέ για 1:25 και το 48-31 να τον συνοδεύει στο δεύτερο μέρος.

Επιβεβαίωσε την κακή του μέρα ο Ολυμπιακός, πάρτι ο Μάικ Τζέιμς

Ο -για λίγο- μεταμορφωμένος Ολυμπιακός του 3ου δεκαλέπτου έδωσε τέσσερα φάουλ σε δύο λεπτά, κάνοντας τους αντιπάλους του να τον νιώθουν στην άμυνα. Με τον Φαλ ξανά στο σημάδι χαμηλά, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 50-40, αλλά δε σταμάτησαν να χάνουν ευκαιρίες από την περίμετρο. Ο Σλούκας ήταν αγνώριστος στην πίεση της Μονακό και ο Τζέιμς άρχισε να αναλαμβάνει τον ρόλο του ανθρώπου που θα τελειώσει το παιχνίδι, αφού φτάνοντας τους 18 πόντους διαμόρφωσε το 61-42, ενώ απέμεναν ακόμα 13 λεπτά. Ντόρσεϊ και Σλούκας έδιναν σωρηδόν φάουλ για βολές και τα δύο τρίποντα των ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ δεν έριξαν καθόλου τον δείκτη του σκορ. Τα είχε χύμα του ήρθαν και τσουβαλάτα του Ολυμπιακού, αφού ο ΜακΚίσικ πήρε τεχνική ποινή και αποβλήθηκε, σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό του πρώτου ημιχρόνου, την ώρα που ο Λι έβαζε τρίποντο και φάουλ για το 71-51 ακριβώς με τη λήξη της περιόδου.

Τέτοιες ευκαιρίες δε θέλει να τις χάνει ο Μάικ Τζέιμς, που βρήκε χώρο για σόου και ένας εναντίον ενός και… διέλυσε όποιον βρήκε μπροστά του, χωρίς να αφήσει ούτε μία στιγμή το πόδι από το γκάζι. Ο Αμερικανός μπουμπούνιζε τρίποντα και η Μονακό έφτασε στο 88-61 μετά από 36 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έπαιζε για την τιμή του και μόνο, με το σκεπτικό και στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν σε δύο βράδια. Έτσι με τον Φαλ λογικά στον πάγκο (όπως και τον Τζέιμς), ο Μπαρτζώκας χαμήλωσε αρκετά το σχήμα ώστε να πιέσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει τη διαφορά στους 20, με ένα μικρό 0-7 προς το τέλος. Το βαρύ 92-72 θα μπει στις βαλίτσες και πρέπει να ξεχαστεί άμεσα, ενόψει της «μάχης» με τη Βιλερμπάν, αφού ο Ολυμπιακός δε θέλει με τίποτα να φύγει με άδεια χέρια από τη Γαλλία!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 48-31, 71-51, 92-72

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News