Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 67-58: Στο ΣΕΦ το θηρίο είναι ελληνικό και λέγεται... Θρυλέων

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο: Στο ΣΕΦ το θηρίο είναι ελληνικό και λέγεται… Θρυλέων, με την Αρμάνι Μιλάνο να παραδίνεται (67-58) στις ορέξεις του Ολυμπιακού για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Στο ΣΕΦ το θηρίο είναι ελληνικό και λέγεται… Θρυλέων, με την Αρμάνι Μιλάνο να παραδίνεται (67-58) στις ορέξεις του Ολυμπιακού για την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός λίγες ώρες νωρίτερα κόντρα στην Αταλάντα, έκανε ο μπασκετικός. Οι Ιταλοί της Αρμάνι τα βρήκαν… σκούρα στο ΣΕΦ και παραδόθηκαν στην τελευταία περίοδο, με τους «ερυθρολεύκους» μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου να κάνουν και αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας με 67-58 της ομάδας του Μεσίνα.

Τι και αν έμεινε στους 7 πόντους μετά την πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο στο φινάλε με την άμυνα να επιστρέψει και με τον Σλούκα να εκτελεί διαδοχικά μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει και μία διαφορά ασφαλείας, μετατρέποντας το παιχνίδι σε… τελειωμένη υπόθεση.

Στους 16 σταμάτησαν οι Βεζένκοφ, Σλούκας, ενώ ο καταπληκτικός ΜακΚίσικ προσέθεσε άλλους 14, ενώ για την Αρμάνι 15 είχε ο Χολ και άλλους 8 ο Μήτογλου στην επιστροφή του, όντας πολύ θετικός αγωνιζόμενος ως «4» και «5».

Έμεινε χαμηλά στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

Η Αρμάνι με την άμυνά της, που την επανέφερε στην 3η θέση, προσπάθησε να επιβληθεί εξ αρχής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το σχήμα με τα τρία γκαρντ (Χολ, Ντιλέινι, Ντάνιελς) μπέρδεψε επιθετικά τον Ολυμπιακό, που δεν είχε καθαρό μυαλό να πάρει πράγματα από το ποστ ή να εκμεταλλευτεί τον Φαλ. Η άμυνά του τον κράτησε για πέντε λεπτά (4-6) αλλά η Αρμάνι βρήκε σκορ στο transition αρχικά με τον Μέλι (6-11) και εν συνεχεία με τον Μπέντιλ για το 7-15 που ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου.

Οι Ιταλοί κράτησαν αρκετή ώρα τον Ολυμπιακό σε μονοψήφια νούμερα και χτυπώντας τα κοψίματα στην πλάτη της άμυνας έφτασαν ως το 9-21, με τους Πειραιώτες να απαντούν με ένα μικρό 6-0. Ο Χάινς έβαλε τους Μιλανέζους ξανά στο +10 (15-25), ωστόσο ήταν σειρά των γηπεδούχων να πιέσουν την μπάλα -με την επιστροφή του Γουόκαπ- και να βρουν τα δύο πρώτα μακρινά τους σουτ από Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ για να μειώσουν στους δύο πόντους, διαφορά με την οποία οι ομάδες πήγαν και στα αποδυτήρια (25-27), παρά τα 10 λάθη τους. Όχι βέβαια πως η Αρμάνι πήγαινε πίσω με 9 και 0/5 τρίποντα.

Σλούκας, ΜακΚίσικ και άμυνα τη διαφορά

Τα δύο τρίποντα του Χολ έδωσαν το στίγμα πως η Αρμάνι μπορεί να… σκοτώσει και επιθετικά τους αντιπάλους της αν βρει ρυθμό. Οι Ιταλοί βρέθηκαν άμεσα στο +8 (31-39 στο 24′) και ο Μεσίνα επέμεινε στο σχήμα με τα φόργουορντ, έχοντας τον Μήτογλου ως σέντερ και δίπλα του τον Μπέντιλ, με τον Έλληνα να βγάζει σημαντικές άμυνες στις αλλαγές. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να σπαταλάει και τις βολές, αλλά με τον Φαλ να θωρακίζει τη ρακέτα μπόρεσε να επιστρέψει τρίτη φορά στο ματς, πριν ο Ντατόμε κλείσει με ένα buzzer beater την 3η περίοδο (39-43).

Ο απρόβλεπτος παράγοντας Σακίλ ΜακΚίσικ έκανε ξανά την εμφάνισή του στην 4η περίοδο. Ο Ολυμπιακός τον τροφοδότησε με κατοχές και αυτός σκόραρε μεγάλα καλάθια για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα με 48-47, 6:30 πριν το φινάλε και να δώσει το σήμα στο ΣΕΦ να… σηκωθεί στον αέρα, που λίγο αργότερα είδε τον Σλούκα να εκτελεί δις για τρεις (56-50 στο 35′). Όταν κατάφεραν οι Πειραιώτες να βάλουν και τον Φαλ στο παιχνίδι, με τον Γάλλο να τελειώνει δύο φάσεις για το 60-53, η πλάστιγγα έγειρε προς την έδρα… Η Αρμάνι δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα, με τον Μεσίνα απλά να κοιτάζει αποδεχόμενος την ήττα και τις βολές να διαμορφώνουν το τελικό 67-58, με το οποίο το ΣΕΦ πανηγύρισε άλλη μία νίκη στη φετινή Euroleague.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 7-15, 25-27, 39-43, 67-58

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News