Ολυμπιακός: Για να πάει Βελιγράδι χρειάζεται επειγόντως τα σουτ των Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός είδε τους δύο προικισμένους του σκόρερ, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να μένουν χαμηλά στις δύο αναμετρήσεις του ΣΕΦ με τη Μονακό, και θα χρειαστεί το σουτ τους για να πάρει πίσω το break.

Μετά τις δάφνες του 1-0 τη μεγάλη Τετάρτη, ήρθε μία ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την έδρα τους να «σπάει» από την εντυπωσιακή Μονακό που πρώτα βασίστηκε στον Μπέικον που την έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι και ύστερα ήρθε ο Μάικ Τζέιμς να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Ναι, το πρόβλημα της δεύτερης βραδιάς είναι η άμυνά του αφού από τους 54 πόντους στους οποίους κρατησε τη Μονακό στο Game1, δέχθηκε 96, με την εικόνα των δύο παιχνιδιών να αλλάζει εντελώς, όταν οι Γάλλοι βρήκαν τρόπο να τον οδηγήσουν σε λάθη και να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο.

Αυτό έφερε κακές, κάκιστες επιλογές για τους Πειραιώτες και στην επίθεση, αφού παρασύρθηκαν στο γρήγορο τέμπο και ήταν περισσότερο βιαστικοί από όσο θα έπρεπε. Ειδικότερα ο Ντόρσεϊ, παρά τους 12 πόντους του, είχε βεβιασμένες ενέργειες φέρνοντας αναστάτωση και θολούρα που τελικά απέφερε το μοιραίο του break.

Ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοφ, δύο από τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Ολυμπιακού έχουν κινηθεί σε μέτριες επιθετικές βραδιές, τόσο στη νίκη του πρώτου παιχνιδιού όσο και στην ήττα. Βεβαίως η Μονακό στο δεύτερο παιχνίδι προσάρμοσε πλήρως την αμυντική της τακτική, έκλεισε το ζωγραφιστό και άφησε το σουτ σε παίκτες που ήθελε αυτή να το πάρουν και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

 

Πόντοι

Δίποντα

Τρίποντα

Τάιλερ Ντόρσεϊ

4+12

5/10

2/10

Σάσα Βεζένκοφ

10+14

5/8

2/7

 

Για τον παραπάνω λόγο η χρησιμοποίηση του Ντόρσεϊ είναι άκρως κομβική, αφού αποτελεί έναν παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει το δικό του σουτ, αλλά καλείται να ισορροπήσει στην ισορροπία μεταξύ των τραβηγμένων του επιλογών, που δε θα αφήνουν εκτεθειμένο τον Ολυμπιακό στα μετόπισθεν. Από την άλλη ο Βεζένκοφ δείνχει να πιέζεται αρκετά από τον Γουίλ Τόμας, έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών στη θέση του στην Ευρώπη, ενώ δεν μπορεί καν να βρει την ποσότητα των σουτ που του αναλογεί από την αδύνατη πλευρά, δείχνοντας για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν να μην μπορεί να σκοράρει με τέτοια συνέπεια.

Άλλωστε οι Πειραιώτες δε σούταραν καθόλου καλά και στα δύο παιχνίδια (8/27 στο πρώτο, 10/30 στο δεύτερο), κάτι που χρειάζεται να βρει, αφού η αποστολή του πλέον είναι να κερδίσει μία -τουλάχιστον- από τις δύο αναμετρήσεις εκτός έδρας. Βεβαίως τα πάντα για τους «ερυθρολεύκους» ξεκινούν από την άμυνα, που τους έλειψε στο δεύτερο ματς, αφού πολλά εξαρτώνται από την ένταση που θα έχουν σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού οι Πειραιώτες, για να βρουν τη ροή τους στην επίθεση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News