Ολυμπιακός: Οι Αγγελόπουλοι περιμένουν με… ανοιχτές αγκάλες την επιστροφή Γιαννακόπουλου

Μπορεί το μεταγραφικό παζάρι εντός ελληνικών συνόρων να μην ακολουθεί τον… κακό χαμό που παρατηρείται σε επίπεδο Euroleague, ωστόσο στο παρασκήνιο κυριαρχεί η επικείμενη επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις επάλξεις του Παναθηναϊκού.

* Και πραγματικά δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει την επιστροφή του «πράσινου» αφεντικού στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ακόμη και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι! Όπως το διαβάζετε!

* Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, βλέπετε, είναι άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα από αυτή των περισσότερων ιδιοκτητών ομάδων στην Ελλάδα. Ναι, προφανώς και καταχάρηκαν τη φετινή ονειρεμένη χρονιά του Ολυμπιακού, αλλά θέλουν να τη ζήσουν ξανά ουκ ολίγες φορές τις επόμενες σεζόν με τον Γιαννακόπουλο στις πρώτες γραμμές των εξεδρών και όχι… χαμένο στον κόσμο του Instagram.

* Τα δύο αδέλφια αναζητούν διαρκώς νέες προκλήσεις και η επόμενη πρόκληση είναι να δημιουργήσουν μια δική τους δυναστεία εγχώριων τίτλων, απέναντι στον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου και όχι απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό… παρατημένο στον αυτόματο πιλότο.

Όσο πιο ενεργός γυρίσει ο Γιαννακόπουλος, τόσο καλύτερος θα γίνεται ο Ολυμπιακός

* Όσο πιο ενεργός επιστρέψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στα κοινά του ελληνικού μπάσκετ, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο θα αποκτούν άπαντες στον Πειραιά. Νόμος! Ιστορικά οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του ενός εκ των δύο «αιώνιων» αντιπάλων (ιδιαίτερα στο μπάσκετ) επηρέαζαν τις αποφάσεις στην… απέναντι πλευρά.

* Πότε είδαμε για παράδειγμα την κορυφαία εκδοχή του Παναθηναϊκού των Γιαννακόπουλων και του Ομπράντοβιτς; Πότε είδαμε την – κατά πολλούς – κορυφαία ελληνική ομάδα όλων των εποχών σε συλλογικό επίπεδο; Το 2009 στο Βερολίνο. Μια αληθινή dream team με Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Πέκοβιτς, Τσαρτσαρή, Φώτση, Νίκολας…

* Στο χτίσιμο εκείνου του Παναθηναϊκού είχαν συμβάλλει τα μέγιστα οι… αδελφοί Αγγελόπουλοι. Από τον Ολυμπιακό του κλότσου και του μπάτσου, οι νεόκοποι ακόμη στα κοινά της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, ιδιοκτήτες είχαν χτίσει ένα ρόστερ ικανό να απειλήσει την κυριαρχία του «Εξάστερου». Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Μπουρούσης, Βούισιτς, Γκριρ, Χαλπερίν…

* Όσο καλύτερος γινόταν ο Ολυμπιακός, τόσο καλύτερος γινόταν και ο Παναθηναϊκός. Απλά μια φορά κι έναν καιρό ο ισχυρός παίκτης σε όλα τα επίπεδα (και εντός και εκτός παρκέ) φορούσε πράσινα. Στην εκκίνηση της επόμενης σεζόν, το ξεκάθαρο φαβορί θα φοράει κόκκινα. Και η απόσταση που καλείται να καλύψει το «τριφύλλι» είναι πολύ μεγάλη.

* Όσο, λοιπόν, πιο ενεργή αποδειχτεί η επαναδραστηριοποίηση Γιαννακόπουλου (κάτι που μένει να αποδειχτεί ότι θα συμβεί στην πράξη με πρόσληψη προπονητή και πραγματοποίηση μεταγραφών επιπέδου Παναθηναϊκού) τόσο καλύτερο Ολυμπιακό να είστε σίγουροι ότι θα δούμε την επόμενη σεζόν.

* Βλέπετε, όσο κι αν… πολύχρωμα παπαγαλάκια προσπαθούν να εμφανίσουν τους αδελφούς Αγγελόπουλους ως «αλαζόνες» μετά την κατάκτηση του νταμπλ, η πραγματικότητα καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια restart του Παναθηναϊκού.

* Το αντίθετο ισχύει. Παναγιώτης και Γιώργος βρίσκονται απόλυτα συνειδητοποιημένοι, απόλυτα προσγειωμένοι στην πραγματικότητα (κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις τους μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος) και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν τις κινήσεις που γίνονται στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό μόνο οφέλη μπορεί να έχει… για τους φίλους του Ολυμπιακού!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News