Ιωνικός - Παναθηναϊκός 61-68: Νίκη στο... όριο χωρίς μισή ομάδα

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 61-68: Νίκη στο… όριο χωρίς μισή ομάδα για τον Παναθηναϊκό επί του Ιωνικού στη 16η αγωνιστική της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τους Νέντοβιτς, Μέικον, Γιόβιτς και Παπαπέτρου, αγωνίστηκε με σχήματα… ανάγκης και παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά, επικράτησε 68-61 του Ιωνικού στη Νίκαια για την 16η αγωνιστική της Basket League.

Μπορεί να μην είχε περιφέρεια, αλλά είχε έναν τρομερό Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός, για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ιωνικού. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού σκόραρε 20 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ και με τους Μαντζούκα, Χουγκάζ να τον βοηθάνε στο φινάλε, έβαλε την υπογραφή του σε άλλη μία νίκη για τους «πράσινους», που είχαν ένα τρίποντο στο ημίχρονο και συνολικά 4/20.

Τρομερό παιχνίδι από τον Χάμιλτον για τον Ιωνικό, που έκανε επίσης double double με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Γόντικας τα έβαλε αρκετές φορές με τον Παπαγιάννη και σκόραρε 12, με 5 ριμπάουντ, με την ομάδα του Σεγκούρα να μένει στις 3 νίκες, δίνοντας μάχη παραμονής με τον Ηρακλή…

Ο αγώνας

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να μη φανούν απο το πρώτο λεπτό, αφού η απουσία των Μέικον, Νέντοβιτς, Γιόβιτς ήταν αισθητή. Η πεντάδα με τον Σαντ-Ρος και τέσσερα φόργουορντ γύρω του ήταν χωρίς πολλές ιδέες επιθετικά και έτσι χρειάστηκε τρία λεπτά για να σκοράρουν οι «πράσινοι» με τον Παπαγιάννη. Ο Ιωνικός κατάφερε να ανανεώσει πέντε επιθέσεις στο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες προχώρησαν χέρι-χέρι ως το 15-15 της πρώτης περιόδου, με τον Χάμιλτον να σκοράρει 7 πόντους για την ομάδα της Νίκαιας.

Ο Σεγκούρα λογικά έδωσε εντολή για πίεση στα 4/4 του γηπέδου και κάποιες προσωπικές φάσεις των Μουσταφά, Μόζες έφεραν τον Ιωνικό σε ένα μικρό +4 (29-25 στο 15′). Ακόμα και με τους δύο γκαρντ που είχε στη διάθεσή του ο Πρίφτης, ταυτόχρονα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να έχει ισορροπία στην επίθεσή του και οι γκαρντ των γηπεδούχων βρήκαν διαδρόμους ως το καλάθι για το 35-27, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε πιέζοντας και αυτός, οδηγώντας σε λάθη τον Ιωνικό και με τους Χουγκάζ, Παπαγιάννη να σκοράρουν αθροιστικά 20 πόντους στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στους 35, προτού εκτελέσει ο Χάμιλτον από τη γωνία στο φινάλε.

Ο Παπαγιάννης αποτελούσε σταθερά επιθετικά, όμως ο Γόντικας έδωσε τις δικές του μάχες και πήρε μερικές. Σκόραρε μετά από επιθετικό ριμπάουντ ένα καλάθι και φάουλ, με τον Ιωνικό να ξαναπαίρνει μπρος και να προηγείται με 48-41 μετά από πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος. Κασελάκης και Μποχωρίδης βρήκαν σκορ στο σημείο εκείνο και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και μπήκε προηγούμενος με 54-55 στην τελευταία περίοδο, μετά από τρίποντο του Μαντζούκα.

Με τον Σαντ Ρος να κάνει εκπληκτική δουλειά στην άμυνα και την πίεση πάνω στους περιφερειακούς του Ιωνικού, ο Παναθηναϊκός βρήκε και τρόπο να τρέξει στο transition, για το 56-61 έξι λεπτά πριν το φινάλε. Ο Χάμιλτον είχε δυνάμεις και ευστοχία από την περίμετρο για το 61-61 και οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για σκορ. Ο Γουάιτ διαμόρφωσε το 61-66, 1:30 πριν τη λήξη, με τον Παπαγιάννη να βγάζει εντυπωσιακή άμυνα απέναντι στον Αθηναίου και τον Ιωνικό γενικότερα χωρίς καθαρό μυαλό στο φινάλε. Οι «πράσινοι» τελικώς δε δέχτηκαν άλλο καλάθι και επικράτησαν με 68-61, σε ένα παιχνίδι που αγχώθηκαν για 38 λεπτά…

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 38-35, 54-55, 61-68

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News