Ντάριλ Μέικον: «Ο Διαμαντίδης είναι ένας θρύλος, λατρεύω να ακούω συμβουλές από εκείνον»

Αποστολή στο Ηράκλειο, Μαρίνος Πρίντεζης

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το στόχο του και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 85-68 επί του Προμηθέα Πατρών στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου της Κρήτης.

Στον απόηχο της αναμέτρησης, ο εκ των πρωταγωνιστών της νικήτριας ομάδας, Ντάριλ Μέικον, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ, στις οποίες -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στα στοιχεία που έκριναν τον τελικό νικητή αλλά και στις συμβουλές του Δημήτρη Διαμαντίδη προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του πρώτου ημιχρόνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς: «Είναι ωραίο συναίσθημα όταν νικάς. Συνεχίζουμε να μένουμε μαζί. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, να εμπιστευόμαστε τον προπονητή και το σταφ, ο ένας τον άλλον και τους εαυτούς μας. Είμαι ενθουσιασμένος με την ομάδα μου, τρομερό συναίσθημα όταν νικάς».

Για τον Προμηθέα: «Νιώθω ότι κάθε παιχνίδι είναι δυνατό. Κάθε αντίπαλος θέλει να μας δυσκολεύσει. Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Έπαιξαν καλά στο πρώτο μέρος, προσαρμοστήκαμε. Κάποιες φορές το κάνουμε πιο δύσκολα απ’ ότι είναι».

Για το τρίτο του φάουλ νωρίς στο παιχνίδι: «Όταν συμβαίνουν αυτά, μου βγάζουν έναν άλλον εαυτό. Ξέρω ότι πρέπει να παίξω έξυπνα. Θα μπορούσα εύκολα να αποβληθώ, με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου που πάντα είναι εδώ».

Τι του είπε ο Διαμαντίδης: «Μου είπε να μείνω συγκεντρωμένος. Είναι θρυλικός, έφτασε εκεί που προσπαθώ να φτάσω, δηλαδή στην κορυφή. Μου είπε ότι τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν, να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι και να συνεχίζω αυτό που κάνω. Ο Διαμαντίδης μου είπε να συνεχίζω να πιέζω».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News