Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 75-76: Κρίμα για την προσπάθεια...

Παρότι τα «βαριά όπλα» του ήταν… εξαφανισμένα στη μεγαλύτερη διάρκεια, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει ένα χαμένο ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά στα 2″ πληγώθηκε από ένα επιθετικό ριμπάουντ και μία βολή του Κάιλ Χάινς και γνώρισε «σκληρή» ήττα στο ΟΑΚΑ (75-76).

Ο Παναθηναϊκός έκανε κατάθεση ψυχής σε ενά ματς που είχε στραβώσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο φινάλε του μένει η πικρή γεύση της ήττας από την Αρμάνι Μιλάνο, από ένα «κρύο» επιθετικό ριμπάουντ του Κάιλ Χάινς στα 2″ και μία εύστοχη βολή του ίδιου μετά από φάουλ που κέρδισε.

Πρώτος σκόρερ για το «τριφύλλι» ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 19 πόντους, μολονότι ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ άργησε χαρακτηριστικά να μπει στην εξίσωση. Γιώργος Παπαγιάννης και Οκάρο Γουάιτ ακολούθησαν σε παραγωγικότητα με 11 πόντους έκαστος.

Για την Αρμάνι τον… χορό στην επίθεση έσυρε ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 15 πόντους, με τον «δήμιο» του τελευταίου δευτερολέπτου Κάιλ Χάινς να προσθέτει 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και τον Τζιαμπάολο Ρίτσι να συμπληρώνει 10 πόντους.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ συνετές επιλογές στο ξεκίνημα, ιδίως σε καταστάσεις πικ εν ρολ με «στόχο» τον Παπαγιάννη. Οι «πράσινοι» ταΐσαν με μπάλες τον ψηλό τους και αυτός τους αντάμειψε με το γρήγορο 7-0 του 3′. Η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση μετά το πρώτο τάιμ-άουτ του Μεσίνα, βρίσκοντας σκορ με Χολ και Ντιλέινι για τη μείωση της εις βάρος της διαφοράς (10-7 στο 5′). Η άμυνα της ελληνικής όμαδας έσφιξε εκ νέου στη συνέχεια και ο Κασελάκης άνοιξε τη διαφορά στο +8 (17-9 στο 7′). Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τελικά το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (19-14), απόρροια των εξαιρετικών αντιδράσεών τους στην άμυνα.

«Άσφαιρος» ο Νέντοβιτς, βρήκε ρυθμό η Αρμάνι

Η Αρμάνι έδειξε βελτιωμένη εικόνα στη δεύτερη περίοδο και, κυρίως, βρήκε το σημείο αναφοράς που έψαχνε στην επίθεσή της από το ξεκίνημα. Αυτό το βρήκε, βασικά, στο πρόσωπο του Ντιλέινι, ο οποίος μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα έκανε… θραύση. Με 10 πόντους του Αμερικανού γκαρντ, η ιταλική ομάδα πλησιάσε σε απόσταση βολής (22-21 στο 13′), αλλάζοντας τις μέχρι τότε ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός ανταπεξήθε σε πρώτη φάση στην ιταλική αντεπίθεση (33-28 στο 16′), όμως στη συνέχεια έχασε τον προσανατολισμό του στην επίθεση και έδωσε το δικαίωμα στους Ιταλούς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο, με τις επιστροφές του να είναι λίαν επιεικώς… μη επιτρεπτές. Το 0-9 σερί της ομάδας του Μεσίνα (33-37 στο 19′), η οποία βρήκε συν τοις άλλοις πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και αναπάντεχο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Ρίτσι, διαμόρφωσε για πρώτη φορά στο ματς κατάσταση η οποία είχε τον ΠΑΟ στα… σχοινιά, με το πρώτο μισό να ολοκληρώνεται με 36-40.

Στατικός ο ΠΑΟ, άλλη κλάση οι Ροντρίγκεθ και Ντιλέινι…

Ο καλός ρυθμός που είχε βρει η Αρμάνι φαινόταν στην αυτοπεποίθηση με την οποία σούταραν οι παίκτες της, εν αντιθέσει με αυτή των παικτών του Παναθηναϊκού. Οι Λομβαρδοί έμοιαζαν να τα κάνουν όλα… τέλεια στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και η διαφορά πήρε την ανιούσα (45-52 στο 24′). Ο Παπαγιάννης επιφορτίστηκε εκ νέου με όλες τις ευθύνες στην επίθεση της ελληνικής ομάδας, η οποία προϊούσης της περιόδου έγινε αρκετά προβλέψιμη και μονοδιάστατη στο σετ παιχνίδι, ενώ οι Ιταλοί την επιβράδυναν παίζοντας με παγίδες. Απεναντίας, η ομάδα του Μεσίνα είχε ποικίλους τρόπους για να διαπεράσει την ευάλωτη ελληνική άμυνα, είτε με τα πικ εν ρολ του «Τσάτσο» που έστηνε αριστουργηματικά ο Ροντρίγκεθ είτε με την ικανότητα του Μέλι στο low post είτε με τρίποντα με ή… χωρίς λογική. Με αυτά ως δεδομένα, η διαφορά έφτασε απολύτως φυσιολογικά στο +12 στο φινάλε της τρίτης περιόδου (51-63) και ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρα σε μειονεκτική θέση έναντι των Ιταλών.

Κρίμα…

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για την ολική επιστροφή. Αρχικά, επιχείρησε να «σπριντάρει» μέσω της άμυνάς του για να καλύψει το χαμένο έδαφος, αλλά το βασικό πρόβλημά του εξακολουθούσε να είναι ένα: Η επίθεσή του. Το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει τις καλές του άμυνες, σπαταλώντας ευκαιρίες για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα, όπως αυτή του Μέικον σε αμαρκάριστο τρίποντο και με το σκορ στο 57-65. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε στις παρυφές των 10 πόντων υπέρ της Αρμάνι όσο το ματς ήταν ακόμη «ζωντανό» (61-71 στο 37′), αλλά ο Παναθηναϊκός άντεξε και στο τελευταίο τρίλεπτο εξαπέλυσε την ύστατη αντεπίθεση. Αφού τα έπαιξε όλα για όλα στην άμυνα, κατάφερε να οδηγήσει την Αρμάνι σε αβίαστα λάθη και να ισοφαρίσει δια χειρός Νέντοβιτς σε 75-75 στα 25″. Την τελευταία ιταλική κατοχή διαχειρίστηκε ο Ροντρίγκεθ, ο οποίος αστόχησε για τρεις στα 2″, όμως ο Χάινς «καπάρωσε» το επιθετικό ριμπάουντ και με 1/2 βολές μετά από φάουλ που κέρδισε (η πρώτη εύστοχη) έγραψε τον πικρό για την ελληνική ομάδα επίλογο (75-76).

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 36-40, 51-63, 75-76

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News