Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις Κάουνας 83-96: Αποκαρδιωτική εικόνα και... παράδοση άνευ όρων

Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας: Αποκαρδιωτική εικόνα και… παράδοση άνευ όρων για τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (83-96) από την Ζάλγκιρις για το εξ αναβολής παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Euroleague!

Η Ζάλγκιρις είχε ένα βράδυ που έμοιαζε με περίπατο στο ΟΑΚΑ και επικράτησε με 96-83 του Παναθηναϊκού, χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση.

Με 11/26 τρίποντα και την τετράδα των Ουλάνοβας, Λοβέρν, Μιλάκνις και Κάβανο να ολοκληρώνουν διψήφιοι και τη Ζάλγκιρις να εκτελεί 11/26 τρίποντα, σε ένα από τα καλύτερα επιθετικά της βράδια στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε σε μία βαριά ήττα σε σκορ και εικόνα.

Οι «πράσινοι» είχαν απουσίες (Μποχωρίδης, Γιόβιτς) και ανέτοιμο τον Οκάρο Γουάιτ, κυνηγούσαν από νωρίς διαφορά 20 πόντων και πέραν του Νέντοβιτς δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα αξιοσημείωτο, για να παραδοθούν με κάτω τα χέρια στο φινάλε της βραδιάς.

Από νωρίς στο -19 ο Παναθηναϊκός

Το ψηλό σχήμα του Παναθηναϊκού με τους Μαντζούκα, Έβανς και Καββαδά εκτέθηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Λουκοσιούνας σκόραρε δύο φορές από το τρίποντο και οι Λιθουανοί έχτιζαν σταδιακά διαφορές, φτάνοντας ως τους 10 (5-15). Η έλλειψη πόιντ γκαρντ για τον Παναθηναϊκό έδωσε στον Νέντοβιτς ακόμα περισσότερες κατοχές και με την 3η ασίστ του στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 9-15, προτού η Ζάλγκιρις βρει ξανά τρόπο να «τρυπήσει» την άμυνα των πρασίνων, με τον Μιλάκνις να στέλνει άλλα δύο τρίποντα στον στόχο και το σκορ να ξεφεύγει ως το 10-29, που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Ο Πρίφτης δεν άντεχε να βλέπει άλλο την αμυντική εικόνα και γύρισε σε ζώνη τους παίκτες του από το 14-37. Το «τριφύλλι» έτρεξε ένα σερί 7-0, βρίσκοντας και πόντους στο transition. Η ομάδα του Ζντοβς απάντησε βρίσκοντας κάθετο παιχνίδι με τον Λεκάβιτσιους αλλά και πάτημα χαμηλά με τον Λοβέρν να φτάνει τους 11 πόντους. Οι Λιθουανοί κράτησαν με άνεση τη διαφορά στους 20, παρότι Μέικον και Νέντοβιτς είχαν όρεξη επιθετικά. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν με 1/8 τρίποντα και 7 λάθη το ημίχρονο, αλλά το πρόβλημά τους ήταν η ανύπαρκτη διάθεση για άμυνα που τους έφερε να κυνηγάνε σκορ 18 πόντων (34-52).

Ουλανόβας, Μιλάκνις και Λοβέρν απέναντι στον μόνο Νέντοβιτς

Τίποτα δεν άλλαξε στην 3η περίοδο, με την Ζάλγκιρις όχι μόνο να συνεχίζει να σκοράρει από την περίμετρο, φτάνοντας τα 8/19 τρίποντα μετά από 26′ λεπτά και προηγήθηκαν με 48-69. Όταν οι Λιθουανοί αστοχούσαν μάζευαν το επιθετικό ριμπάουντ, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ανατροπής. Μόνο ο Νέντοβιτς μπορούσε να παρουσιάσει κάτι επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το σκοράρισμα για να μειώσει στο 56-71 (στο 28′) και 59-74 λίγο αργότερα, με τον Σέρβο να σκοράρει 16 πόντους στην περίοδο.

Και πάλι ο Μιλάκνις σκόραρε δύο σερί τρίποντα, με τη διαφορά να παραμένει στους 20, πριν έρθει ο Παπαγιάννης με τέσσερις δικούς του να διαμορφώσει το 68-84, με επτά λεπτά για το τέλος. Ο Λοβέρν ήρθε ως αντίπαλο δέος του Παπαγιάννη για να επαναφέρει την τάξη και τη Ζάλγκιρις στο 72-88, τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Η ιστορία του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τον Ουλάνοβας να συνεχίζει να ποστάρει με ευστοχία, τον Λοβέρν να φτάνει τα 8 επιθετικά και το τελευταίο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού να οδηγεί απλώς στο 83-96, αφού το 1ο δεκάλεπτο ήταν σημείο αναφοράς και οι 19 πόντοι διαφοράς δε γινόταν να ανατραπούν, με την ουραγό Ζάλγκιρις να φεύγει νικήτρια από την Αθήνα.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 10-29, 34-52, 61-76, 83-96

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News