Παναθηναϊκός: Αποχαιρετάει ο Νεμάνια Νέντοβιτς, θα κοιτάξει γκαρντ!

Ο Σέρβος «μπόμπερ» έχει πρόταση ύψους 3εκ. ευρώ από τον Ερυθρό Αστέρα και μόλις καταβάλλει το ποσό των 300.000 ευρώ είναι ελεύθερος να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Όταν ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε φυσικά στον σχεδιασμό του τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Αλλωστε πέρυσι οι «πράσινοι» του έκαναν κλειστό διετές συμβόλαιο και φυσικά με αυτό τον τρόπο τον στήριξαν αρκετά παρά τους τραυματισμούς που είχε. Στο συμβόλαιο του παίκτη υπήρχε και ένας ειδικός όρος. Μια δικλείδα. Αν αγωνιζόταν στα 28 από τα 34 ματς της Ευρωλίγκας, αυτομάτως θα ανανεωνόταν το συμβόλαιό του για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023. Θα γινόταν αυτομάτως ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του. Όμως ο Σέρβος γκαρντ αγωνίστηκε στα 26 από τα 32 παιχνίδια της Ευρωλίγκας και αυτό γιατί δεν έγιναν άλλα δύο ματς λόγω της αποχώρησης των ρωσικών ομάδων. Όμως και πάλι το ποσοστό συμμετοχής ήταν ίδιο. Ετσι ο Παναθηναϊκός θεωρούσε δεδομένο πως ο «Νέντο» θα συνεχίσει στην ομάδα.

Κάπου εδώ ήρθε και ο Ερυθρός Αστέρας. Η σερβική ομάδα του έκανε πρόταση για 3εκ. ευρώ για τρία χρόνια. Δηλαδή ο Σέρβος γκαρντ θα λαμβάνει 1εκ. ευρώ ετησίως. Η πλευρά του παίκτη με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς πάτησε πάνω στο θέμα των αγώνων θεωρώντας πως δεν συμπληρώθηκε ο ικανός αριθμός παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα ώστε να υπάρξει ενεργοποίηση. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν πρόκειται φυσικά να σταθεί «εμπόδιο» στον Σέρβο «μπόμπερ». Η πλευρά του παίκτη οφείλει λοιπόν να δώσει 300.000 ευρώ όπου υπάρχει ως ρήτρα αποδέσμευσης και έτσι να μείνει ελεύθερος. Πλέον θεωρείται δεδομένο πως ο Νέντοβιτς δεν θα φοράει τα πράσινα τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του 300.000 ευρώ και φυσικά θα φουλάρει για βασικό γκαρντ. Για 2άρι που θα μπορέσει να βοηθήσει τους «πράσινους» με το σουτ.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Κοντός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και τόνισε μεταξύ άλλων για την υπόθεση. «Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε δυσαρεστημένο παίκτη, ούτε να πάμε στο επόμενο βήμα, να κάνουμε ένα τριετές συμβόλαιο μαζί του από εδώ και πέρα, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια, όπως φαίνεται να του δίνει ο Αστέρας. Με 300 χιλιάδες ευρώ μπορεί να μείνει ελεύθερος. Αν αυτή είναι η επιλογή του, ο Παναθηναϊκός δεν θα μείνει σε μία τέτοια συζήτηση, θα κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα. Θα κοιτάξουμε τον προγραμματισμό μας με μία νέα συνθήκη».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News