Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς Παπαπέτρου, Νέντοβιτς... νέος ηγέτης αναζητείται!

Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς Παπαπέτρου, Νέντοβιτς… νέος ηγέτης αναζητείται! Οι «πράσινοι» έχασαν δύο σημαντικά στελέχη, αλλά έχουν τους παίκτες για να τους αντικαταστήσουν.

Οι «πράσινοι» θα πορευθούν χωρίς δύο σημαντικά στελέχη τους από εδώ και στο εξής, αλλά υπάρχει ζωή χωρίς αυτούς και φυσικά μπροστάρηδες εντός και εκτός παρκέ. Το sportday.gr έχει τις απαντήσεις για όλα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κανονικότητα. Με νέους ξένους παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν το βάρος της φανέλας και να πάνε την ομάδα πολλά βήματα μπροστά. Φυσικά αυτό μένει να το δούμε στο παρκέ με την «σφραγίδα» του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος κόουτς θέλει να έχει ένα συμπαγές σύνολο γεμάτο από στρατιώτες. Από κορμιά που θα μπουν στη φωτιά, θα κολυμπήσουν στα βαθιά και δεν θα μασήσουν για τίποτα. Τουλάχιστον αυτό έδειξε κατά διαστήματα ο Ερυθρός Αστέρας και η Μπάγερν. Δύο από τις πιο σημαντικές ομάδες που καθοδήγησε ο νέος κόουτς των «πρασίνων». Ουδείς θα είναι πάνω από την ομάδα, πάνω από το σύνολο. Είτε είναι το νούμερο ένα, είτε το νούμερο δώδεκα ή και το δεκατρία σε θέμα προσφοράς. Πιστοί στρατιώτες, αναφέραμε, αλλά σαφώς χρειάζονται και οι στρατηγοί. Εντός και εκτός παρκέ. Για να τα γράφουμε όλα σωστά και να εξηγήσουμε τον τίτλο.

Παπαπέτρου και Νέντοβιτς ήταν δύο σημαντικοί μπροστάρηδες με διαφορετική σημασία ξεχωριστά στην εικόνα του Παναθηναϊκού εντός και εκτός παρκέ

Οι «πράσινοι» έχασαν λοιπόν δύο σημαντικούς παίκτες. Τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Ελληνας φόργουορντ επηρέαζε το παιχνίδι της ομάδας, αλλά κυρίως ήταν ο αρχηγός. Ο άνθρωπος που θα έβγαινε μπροστά στα δύσκολα. Είτε σε ένα κρίσιμο ματς (στο μέτρο του δυνατού) είτε και στα αποδυτήρια. Με μια ατάκα, με μια κίνηση. Ναι, δεν θα τον βάλουμε στη ζυγαριά με τον Διαμαντίδη ούτε με τον Αλβέρτη στο θέμα του ηγέτη στο παρκέ. Διότι οι δύο τελευταίοι ήταν μια κατηγορία μόνοι τους. Σε άλλο… level έχοντας και αξιόπιστα στηρίγματα που πάντα απαιτούνται. Ο «Πάπι» είχε τα πάνω του και τα κάτω του αλλά ουδείς μπορεί να του προσάψει ότι δεν έκανε τα πάντα για τον σύλλογο. Από την άλλη ο «Νέντο» ήταν ο ηγέτης εντός παρκέ. Ο Σέρβος γκαρντ επηρέαζε όσο κανείς άλλος στο παρκέ το παιχνίδι της ομάδας. Η εμπειρία του και η ποιότητά του μπορούσαν με άνεση να ανατρέψουν ένα ματς στο άψε-σβήσε. Το είχε πράξει άλλωστε κατά τη διάρκεια της διετούς πορείας του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

«Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις» είναι η φιλοσοφία του «Αρτζι» που ενστερνίζεται και ο Ράντονιτς και η ομάδα θα περάσει ομαλά στη νέα εποχή

Αραγε υπάρχει ζωή χωρίς τον Νέντοβιτς και χωρίς τον Παπαπέτρου; Φυσικά και υπάρχει! Εννοείται! Αλλωστε αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό. Σε έναν οργανισμό που ξέρει, που έχει τα αντανακλαστικά να περνάει σε νέες εποχές, όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχει δυνατούς κλυδωνισμούς. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πει κάτι πολύ σημαντικό και το εφαρμόζει όλα αυτά τα χρόνια. «Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις» και αυτό το ενστερνίζεται και ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Διότι θέλει να δημιουργήσει το σύνολο του… Ράντονιτς και κατά συνέπεια εκείνος είναι που θα κριθεί μια και έχει εν λευκώ την διαχείριση του αγωνιστικού ρόστερ μαζί με τον «Αρτζι». Με μονάδες που ταιριάζουν στην αγωνιστική τους φιλοσοφία. Μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Παπαπέτρου από αυτή του Νέντοβιτς, αλλά οι «πράσινοι» έχουν ήδη δύο μονάδες που έχουν την ικανότητα για να βγουν μπροστά.

Ο Μάριους Γκριγκόνις έχει φτάσει πλέον στο πικ της μπασκετικής του ωριμότητας, έχει βελτιωθεί και μπορεί – στο παρκέ – να ηγηθεί της νέας προσπάθειας

Ποιος θα είναι ο ηγέτης, ο αρχηγός σε αυτή τη νέα εποχή; Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει λοιπόν στις τάξεις του τον Μάριους Γκριγκόνις. Τον Λιθουανό γκαρντ-φόργουορντ ο οποίος είναι από το πάνω ράφι. Είναι μια μεταγραφή που τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά τα δύο τελευταία, δεν θα γινόταν. Ο 28χρονος παίκτης έχει το πλήρες πακέτο για να μπορέσει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας έχοντας δίπλα του κατάλληλα στηρίγματα, όπως ο Γουόλτερς και ο Αντριους. Εχει την προσωπικότητα, να ηγηθεί στο παρκέ και να δίνει το κάτι παραπάνω. Όπως έκανε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς με τη διαφορά πως ο Λιθουανός γκαρντ-φόργουορντ ταιριάζει περισσότερο στα… θέλω του απαιτητικού Ράντονιτς. Να είναι ο μπροστάρης και ταυτόχρονα, ο τύπος που μπορεί να κάνει αθόρυβες δουλειές στο παρκέ και να γίνει «θυσία» για τους συμπαίκτες του. Είναι στο πικ της μπασκετικής ωριμότητάς του και έχει βελτιώσει πολλά στοιχεία των δυνατοτήτων του. Προσοχή! Όλα αυτά στο θεωρητικό κομμάτι. Μένει να το δούμε και έμπρακτα.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τον οργανισμό του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και όντας ο νέος αρχηγός θα βγει ξανά μπροστά σε όλα τα θέματα

Ποιος είναι ο έτερος που θα βγει μπροστά; Ξεκάθαρα o Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Ελληνας σέντερ πήρε την πρώτη του… κρυάδα την διετία 2014-2016, επέστρεψε το 2018, δούλεψε ακατάπαυστα, βγήκε πολλές φορές μπροστά. Ενιωσε πολύ μόνος κάτω από το καλάθι, γιατί δεν είχε βοήθειες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ελλείψει Παπαπέτρου σε πολλά παιχνίδια, ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Όχι μόνο για τυπικούς λόγους, αλλά και στα λόγια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Παπαγιάννης έκανε αυτοκριτική, δεν μάσησε τα λόγια του για την πορεία των «πρασίνων» και μετά από ήττες. Το έκανε και ο Παπαπέτρου. Φυσικά η εικόνα του Ελληνα σέντερ θα συνεχίζει να έχει επιδραστικό ρόλο στην γενικότερη εικόνα του συνόλου. Όμως θα έχει και κάτι παραπάνω. Ως Ελληνας και έχοντας ζήσει πολλά πράγματα στους «πράσινους», θα είναι το Α και το Ω του συνόλου και εκτός παρκέ. Ο τύπος που ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά την φιλοσοφία του οργανισμού και θα επιχειρήσει να βάλει στο κλίμα και τους «νέους». Δεν έχει σημασία το γεγονός πως είναι 25 ετών. Σημασία έχει ότι ο Γιώργος Παπαγιάννης αυτή την τετραετία έχει ωριμάσει αρκετά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News