Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Αν θες να πας στη μάχη, καλείς τον Πέιτον Σίβα!»

Ο Ισραηλινός κόουτς Νταν Σαμίρ μίλησε στο sportday.gr και ανέφερε τα… πάντα όλα για τον μέχρι πρότινος παίκτη του, Πέιτον Σίβα στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς ο οποίος θα φορέσει τη πράσινη φανέλα Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Πέιτον Σίβα και επίσημα στους «πράσινους»!

«Κόουτς έχω πρόταση και θα πάω στον Παναθηναϊκό» ήταν τα λόγια που μετέφερε ο Πέιτον Σίβα στον Νταν Σαμίρ

Ο Πέιτον Σίβα πήρε τη μεγάλη απόφαση και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και στους Νιού Ζίλαντ Μπρέικερς τον περασμένο Αύγουστο. Αφησε την Αλμπα και δη την Ευρώπη με στόχο να βοηθήσει την ομάδα του Ισραηλινού κόουτς Νταν Σαμίρ. Αλλωστε κατάγεται από τα νησιά Φίτζι. Δεν είχε προλάβει καλά-καλά να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία και αμέσως κυκλώθηκε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τη θέση του πόιντ γκαρντ και ο… γάμος έγινε πραγματικότητα. Ο έμπειρος προπονητής Νταν Σαμίρ, μας αποκάλυψε πως… «όταν άκουσα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αμέσως μιλήσα με το Πέιτον. Μου είπε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα μέσα σε δύο μέρες. Δέχθηκε τηλεφώνημα για να πάει στον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος μου ανέφερε «κόουτς έχω πρόταση και θα πάω στον Παναθηναϊκό». Πραγματικά νιώθω χαρούμενος για την απόφασή του και θεωρώ πως είναι μια σημαντική κίνηση, για την ομάδα. Διότι ο Πέιτον Σίβα είναι ένας παίκτης ομάδας. Αν θέλεις να πας στη μάχη, θα πάρεις τον Πέιτον Σίβα μαζί σου».

«Αγαπάω τον παίκτη και τον άνθρωπο Πέιτον Σίβα, παίζει με καρδιά», τόνισε ο Νταν Σαμίρ για τον έμπειρο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Ο Νταν Σαμίρ είχε λοιπόν τον 31χρονο Αμερικανό πόιντ γκαρντ στη… φαρέτρα του και όντας ο τελευταίος κόουτς που τον καθοδήγησε, τον «σκάναρε». «Είναι ένας απίστευτος παίκτης και τρομερός χαρακτήρας. Δίνει πάντα το 100% των δυνάμεών του. Είναι λίντερ. Είχαμε δύσκολες συνθήκες λόγω του ότι έπρεπε να μετακομίσουμε στην Αυστραλία και να παίξουμε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ετσι μείναμε σε ξενοδοχείο όλους αυτούς τους μήνες. Μέσα από τέτοιες καταστάσεις, καταλαβαίνεις και τον χαρακτήρα των παλικαριών σου. Ειλικρινά τον αγαπώ ως παίκτη και ως άνθρωπο. Εχει μια θετική ενέργεια, μια αισιοδοξία και είναι ο άνθρωπος που θα μιλήσει και στους συμπαίκτες του. Θα τους ωθήσει. Βέβαια στην αρχή έχασε εφτά παιχνίδια λόγω κάποιων μυϊκών τραυματισμών, αλλά δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Διότι παίζει με σκληράδα και καρδιά και δίνει τα πάντα στο παρκέ. Οπότε χρειάζεται σωστή διαχείριση. Αυτό κάναμε και με το ιατρικό επιτελείο. Διότι θέλει να ξεπερνάει τα όριά του».

«Ο Σίβα είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, θα αποφορτίσει παίκτες όπως ο Μέικον και ο Νέντοβιτς» είπε ο Ισραηλινός κόουτς για τον γκαρντ που θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό

Ερωτηθείς για την αγωνιστική του εικόνα στο παρκέ, ο Νταν Σαμίρ ήταν ξεκάθαρος. «Δουλεύει σωστά και βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Είναι ο ίδιος παίκτης που έπαιζε στην Αλμπα. Ενας πόιντ γκαρντ που κοιτάζει πρώτα να πασάρει, να βοηθήσει μέσα από τα συστήματα της ομάδας. Θα πάρει πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, αλλά δεν είναι ο πρώτος του στόχος. Εχει την ταχύτητα για να τρέξει την ομάδα του και αυτό έκανε και στη δική μας. Τον χρησιμοποιούσα στη θέση «1», αλλά στη θέση «2» με περισσότερους γκαρντ. Μπορεί να βοηθήσει και να αποφορτίσει παίκτες όπως ο Μέικον και ο Νέντοβιτς, αλλά και να τροφοδοτήσει στο πικ εν ρολ τον Παπαγιάννη. Είναι παίκτης που ακούει πάντα και φέρεται έξυπνα στο παρκέ δίνοντας λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Διότι έχει τον τρόπο να βάζει πίεση στον αντίπαλο και κατά συνέπεια να προσφέρει εύκολους πόντους. Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και θα μπει άμεσα στον Παναθηναϊκό για να τον βοηθήσει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News