Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Γιατί δεν θα «κοπεί» άμεσα ο Γιόβιτς!

Με την απόκτηση του Πέιτον Σίβα, οι «πράσινοι» θα έχουν 7 ξένους στο ρόστερ τους και φυσικά την λυπητερή θα την ακούσει ο Γιόβιτς. Όχι, όμως την ίδια στιγμή. Το sportday.gr αναλύει.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αριθμεί 7 ξένους στο ρόστερ του, αλλά ο Γιόβιτς αναμένεται να αποχωρήσει λίγο πριν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει αντίστροφα για να ενσωματώσει τον Πέιτον Σίβα και κατά συνέπεια να μπει ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ στη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτός είναι ο στόχος. Με την προσθήκη του άλλοτε παίκτη της Αλμπα, οι «πράσινοι» θα έχουν υπερβεί το όριο των ξένων για το ελληνικό πρωτάθλημα (Σίβα, Ρος, Μέικον, Νέντοβιτς, Γιόβιτς, Γουάιτ, Εβανς) καθώς θα αριθμούν 7. Ως εκ τούτου ένας θα «κοπεί» και αυτός θα είναι ο Στέφαν Γιόβιτς. Γιατί όμως αυτό δεν θα γίνει άμεσα; Υπάρχει λογική σκέψη. Ο Σέρβος πόιντ γκαρντ ο οποίος έχει να αγωνιστεί από τον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό τον περασμένο Φλεβάρη δίνει τη δική του μάχη για να επιστρέψει. Όμως ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του θέλουν πρώτα να προσαρμόσουν τον Σίβα 100% στα νέα δεδομένα και να έχουν στις τάξεις τους τον Γιόβιτς ώστε να υπάρχει και η αριθμητική ασφάλεια. Το «κόψιμο» του Σέρβου πόιντ γκαρντ αναμένεται να γίνει λίγο πριν την οριστική δήλωση του ρόστερ για τα πλέι οφ. Δηλαδή μετά τις 21/5.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την είχε… πατήσει όταν έφυγε νωρίτερα ο Κέντρικ Πέρι και έτσι ενέταξε… ανώμαλα τον Γιόβιτς ο οποίος μετά τραυματίστηκε

Υπάρχει λογική σε αυτό το κομμάτι. Πρώτα από όλα, οι «πράσινοι» συνεχίζουν να έχουν ποσοτικό έλλειμα στις προπονήσεις και κατά δεύτερον δεν θέλουν να την πατήσουν όπως έγινε με την περίπτωση του Κέντρικ Πέρι. Για να θυμηθούμε τι είχε γίνει. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέκτησε τον Στέφαν Γιόβιτς, αλλά στο μυαλό του Δημήτρη Πρίφτη υπήρχε η παραμονή του Αμερικανού γκαρντ Κέντρικ Πέρι για άλλο ένα μήνα. Μέχρις ότου να προσαρμοστεί, να ενταχθεί ομαλά ο Σέρβος γκαρντ. Όμως αυτό δεν συνέβη διότι ήρθε η πρόταση από την Μπουντούτσνοστ και έτσι ο Πέρι αποχώρησε διότι υπήρχε και ο κίνδυνος να μην βρεθεί άλλη πρόταση στη συνέχεια και να παραμείνει στο πράσινο ρόστερ. Σε αυτή τη φάση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αυτό που έχασαν οι «πράσινοι» ήταν η ομαλή ένταξη του Στέφαν Γιόβιτς. Ο οποίος μπήκε πιο γρήγορα στο παρκέ, πιέστηκε περισσότερο από ότι θα έπρεπε και έτσι τραυματίστηκε. Ο Παναθηναϊκός έχει ως σκέψη να κρατήσει τον Γιόβιτς μέχρι λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ και μετά να τον αποδεσμεύσει. Ούτως ώστε να έχει την ασφάλεια για την ομαλή ένταξη του Σίβα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News