Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ντάριλ, Ντάριλ είσαι εδώ;

Οι «πράσινοι» αναζητούν τον Ντάριλ Μέικον και ο Αμερικανός γκαρντ αναζητά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση ώστε να αποτελέσει ξανά έναν ισχυρό επιθετικό πυλώνα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά την επιθετική συνεισφορά του Ντάριλ Μέικον και ο Αμερικανός γκαρντ αναζητά την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Το sportay.gr αναλύει.

Ηταν ο επιθετικός πυλώνας της ομάδας μέχρι το ματς στο Μιλάνο

Προς τα τέλη του τελευταίου δεκαλέπτου με την Ζαλγκίρις, ο Δημήτρης Πρίφτης έριξε ξανά στο παρκέ τον Νεμάνια Νέντοβιτς και απέσυρε στον πάγκο τον Ντάριλ Μέικον. Οι αποδοκιμασίες ήταν αναμενόμενες (χλιαρές) για τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος έχει χάσει την ταυτότητά του στο παρκέ και την επαφή του με το καλάθι. Μια σύγκριση θα σας πείσει. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν σούπερ στις 15 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Εκανε τα πάντα. Μέχρι και με το ματς με την Αρμάνι στις 14 Δεκεμβρίου, ο «μπόμπερ» των «πρασίνων» είχε 15,6 πόντους κατά μέσο όρο σε 27 λεπτά παρουσίας, μοίραζε 3,8 ασίστ και είχε 2,1 λάθη. Ταυτόχρονα είχε 87,5% στις βολές, 67,2% στα δίποντα και 38,1% στα τρίποντα. Στα 7 από τα 15 ματς, το offensive rating του είχε θετικό πρόσημο με πικ το +82,6 κόντρα στην Αλμπα.  

Εκανε τα πάντα στο παρκέ είτε ως πόιντ γκαρντ είτε ως σούτινγκ γκαρντ

Ο Ντάριλ Μέικον βοήθησε τους «πράσινους» είτε ως πόιντ γκαρντ (στο 67% του χρόνου του στο παρκέ και δη των προσπαθειών του) είτε ως σούτινγκ γκαρντ (το 33% του χρόνου του στο παρκέ και δη των προσπαθειών του). Μάλιστα είχε τονίσει πολλές φορές πως ναι μεν είναι σκόρερ, αλλά η πρώτη του αγάπη ήταν η πάσα του. Ετσι παρά το γεγονός πως η ομάδα είχε θέμα στο «1» μια και ο Πέρι δεν είχε τραβήξει, ο Ντάριλ Μέικον έδωσε λύσεις και κατά συνέπεια σε εκείνο το χρονικό διάστημα είχε 120,8 offensive rating δείχνοντας έτσι το ταλέντο του στην επίθεση ενώ μέσω αυτής βοήθησε και αμυντικά (95,6 στο defensive rating). Ετσι και ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν πιο ξεκούραστος, αλλά και οι «πράσινοι» μπόρεσαν να βρουν λύσεις μέσω των προσωπικών του φάσεων και μέσω της ταχύτητας που έβγαζε και βοηθούσε στο τρανζίσιον. Όμως, η συνέχεια δεν ήταν και δεν είναι η αναμενόμενη.

Μετά το ματς με την Αρμάνι τον πήρε η… κάτω βόλτα στο κομμάτι της διάρκειας

Για να είμαστε σωστοί, προφανώς ένας παίκτης με την απειρία του Αμερικανού γκαρντ σε αυτό το επίπεδο θα έχει σκαμπανεβάσματα. Όμως από το ματς με την Αρμάνι και έπειτα, ο Ντάριλ Μέικον είναι ντεφορμέ και έτσι έχει πάρει την κάτω βόλτα σε θέμα διάρκειας. Από τις 16 Δεκεμβρίου και το ματς με την Μπαρτσελόνα και έπειτα, αναζητείται. Στα τελευταία 9 ματς (97% ως pg/ 3% ως sg) έχει 9 πόντους κατά μέσο όρο (σε 23’) με 85% στις βολές, 42,6% στα δίποντα και 24% στα τρίποντα. Μοιράζει 3,1 ασίστ και έχει 2 λάθη. Στο δημιουργικό κομμάτι, παραμένει σταθερός, διότι επιθετικά είναι αρκετά άστοχος και έτσι προτιμάει να πασάρει. Η μοναδική έκλαμψη που είχε όλο αυτό το διάστημα στην Ευρωλίγκα ήταν το ματς με την Εφές (17π., 7/10 σουτ εντός παιδιάς) και 42,2 στο offensive rating και 3/9 ματς με θετικό πρόσημο στα οποία είχε τραγική παρουσία (93,3 offensive rating, 122,5 defensive rating). Εν κατακλείδι οι «πράσινοι» ευελπιστούν πως κόντρα στην Αρμάνι, ο Αμερικανός γκαρντ θα κάνει μια νέα αρχή με στόχο τη διάρκεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News