Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ για όλες τις δουλειές!

Οι «πράσινοι» είναι σε προχωρημένες επαφές με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ ώστε να τους βοηθήσει στη θέση «1» και το sportday.gr καταγράφει τα όσα μπορεί να προσφέρει.

Ο Ντέρικ Γουόλτον μπορεί να «στρώσει» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να βοηθήσει σε σετ και τρανζίσιον καταστάσεις

Ο Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ ετοιμάζεται να μπει στην μπασκετική ζωή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Η περίπτωσή του κυκλώθηκε από τον Γιώργο Βόβορα και τους συνεργάτες του. Οι λύσεις στην αγορά ήταν περιορισμένες στη παρούσα φάση και έτσι η ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει με την περίπτωση του 27χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ. Τι τύπος είναι στο παρκέ; Πρωτίστως ο άλλοτε απόφοιτος από το κολέγιο του Μίσιγκαν (2013-2017) είναι ο παίκτης που λείπει από την ομάδα. Ενας σεταρισμένος οργανωτής, αλλά και για τρανζίσιον. Ενας «κουμανταδόρος» που μπορεί να στρώσει το παιχνίδι των «πρασίνων» και να αποφορτίσει παίκτες όπως ο Ντάριλ Μέικον και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Είναι καθαρός άσος και έχει την οξυδέρκεια για να «ξεκλειδώσει» τις αντίπαλες άμυνες. Να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του και για τον εαυτό του. Είναι χαμηλών τόνων παίκτης, δουλευταράς, είναι καλός αμυντικός ενώ παρά το ύψος του (1,83) μπορεί να ματσάρει ψηλότερους γκαρντ και ακόμα πιο αθλητικούς. Εχει τσαγανό ενώ με την ταχύτητά του και τις iso καταστάσεις μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στο καλάθι και να βοηθήσει με το μακρινό σουτ, αλλά και με το σουτ από μέση απόσταση.

Ο πρώτος πασέρ της φετινής G-League ξέρει καλά την φιλοσοφία της Ευρώπης για να προσαρμοστεί άμεσα στον Παναθηναϊκό

Ο Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία. Εχει αγωνιστεί στην Ζαλγκίρις τη σεζόν 2018-2019 και στην Ευρωλίγκα είχε 8,6 πόντους και 2,5 ασίστ κατά μέσο όρο ενώ τη σεζόν 2020-2021 έπαιξε στο «Αστρομπάλ» με την Βιλερμπάν και είχε 6,1 πόντους και 2,5 ασίστ ανά αγώνα. Για μικρό χρονικό διάστημα το 2019 (από τον Φλεβάρη) πέρασε και από την Αλμπα. Σε 25 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ο 27χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ είχε 5,1 πόντους, 2,4 ασίστ κατά μέσο όρο και 32% στο τρίποντο. Την τρέχουσα περίοδο, αγωνίστηκε στην θυγατρική ομάδα των Πίστονς, τους Motor City Cruise και μάλιστα με 9,5 ασίστ κατά μέσο όρο (16,8 πόντους και 5,6 ριμπάουντ) ήταν ο πρώτος πασέρ (μ.ό.) της G-League. Ο 27χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει αγωνιστεί και στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Εχει 45 συμμετοχές με τους Χιτ, Κλίπερς, Ντιτρόιτ. Εν ολίγοις, ο Ντέρικ Γουόλτον Τζούνιορ έχει την ικανότητα να κάνει τα αυτονόητα στο παρκέ από τη θέση του οργανωτή. Να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της ομάδας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News