Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Ο Πέιτον Σίβα είναι… πανούργος»!

Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και να δώσει λύσεις στη θέση «1» και ο προπονητής του Κολοσσού και άλλοτε ασίσταντ κόουτς της Μπάμπεργκ, Ηλίας Καντζούρης μίλησε στο sportday.gr για το ποιος είναι ο δαιμόνιος Σίβα.

Ο Πέιτον Σίβα που θέλει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι… «γρήγορος και με καλά διαβάσματα»

Οι «πράσινοι» κύκλωσαν την περίπτωση του Πέιτον Σίβα, προχώρησαν σε διαπραγματεύσεις μαζί του και απομένουν μόνο οι υπογραφές για να ντυθεί στα πράσινα. Αλλωστε ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ είναι ελεύθερος καθότι ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τους Νew Zealand Breakers στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Τον μεγάλο… ντόρο τον είχε κάνει αγωνιζόμενος στην Αλμπα επί μία πενταετία (2016-2021) και αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα στελέχη της ομάδας. Επί μία διετία αποτελούσε έναν… πονοκέφαλο για την Μπάμπεργκ που είχε ως ασίσταντ κόουτς τον Ηλία Καντζούρη. «Ο Σίβα είναι ένα παιδί που προέρχεται από το φημισμένο κολέγιο του Λούιβιλ στο οποίο είχε ως προπονητή τον Ρικ Πιτίνο και το πρόγραμμά που είχε ενταχθεί ήταν εξαιρετικό. Εχει καλή γνώση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Της φιλοσοφίας που υπάρχει και μάλιστα στην Γερμανία είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές χρονιές με την Αλμπα και την είχε βοηθήσει να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Ο Σίβα είναι γρήγορος, με καλά διαβάσματα και πολύ έξυπνος».

«Παίζει πολύ περισσότερο από το μέγεθος του κορμιού του. Σαν να είναι ψηλότερος» είπε ο Ηλίας Καντζούρης για τον νούμερο ένα στόχο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Ο 31χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει φυσικά πολλά προσόντα στο παρκέ για να βοηθήσει τους «πράσινους» και ο Ελληνας προπονητής του Κολοσσού και άλλοτε της Μπάμπεργκ τα ανέφερε. «Προφανώς και οι τέσσερις γραμμές του παρκέ είναι ο καλύτερο κριτής, αλλά ο Σίβα έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Βασικά του αρέσει πολύ το πικ εν ρολ. Να βοηθάει τους συμπαίκτες του. Κάτι που έκανε στην Αλμπα. Είτε με πάσες στη περιφέρεια είτε κάτω από το καλάθι. Γενικότερα δημιουργεί και για τον εαυτό του. Εχει το μακρινό σουτ και το χρησιμοποιεί όποτε αυτό χρειαστεί. Είναι μεν 1,83, άρα κοντός ως πλέι μέικερ, αλλά έχει τα μακριά χέρια, την εξυπνάδα, αλλά και την αλτικότητα και παίζει πολύ περισσότερο από το μέγεθος του κορμιού του. Σαν να είναι ψηλότερος. Πιέζει πάνω στη μπάλα και ως εκ τούτου θα «κυνηγήσει» το τρανζίσιον». Οσον αφορά αυτό που έκανε εντύπωση στον Ελληνα κόουτς ήταν το εξής. «Ο Πέιτον Σίβα είναι… πανούργος. Εχει την ταχύτητα της σκέψεις ενώ διαθέτει και αγωνιστικό θράσος. Ψάχνει την επαφή και δίνει λύσεις και με φλότερ. Είναι γρήγορος και εξαιρετικός στην αλλαγή του ρυθμού».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News