Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το σερί, η ψυχολογία κι ο... μπούσουλας!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα (με Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα) και κόντρα στην Ζαλγκίρις θέλει να τριτώσει το καλό για πολλούς λόγους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κλείνει σταδιακά τις εκκρεμότητές του. Υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (21.00, NovaSports Prime) την Ζαλγκίρις και έχει λόγους που θέλει να χαμογελάσει.

Πως μεταφράζεται ενδεχόμενη νίκη επί της Ζαλγκίρις;

Οι «πράσινοι» έχουν περισσότερες απουσίες, παρά… παρουσίες. Γιόβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ, Μποχωρίδης (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), Παπαγιάννης (εκτός αν αγωνιστεί όντας επιβαρυμένος μετά τα ματς με την Εθνική) και Χουγκάζ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μια και δεν ήταν δηλωμένος όταν είχε προγραμματιστεί το ματς). Βέβαια ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ως οδηγό το ματς με τους Σέρβους στο οποίο οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ βρήκαν τις λύσεις και χαμογέλασαν. Ενδεχόμενη νίκη θα βοηθήσει την ομάδα ώστε να φτάσει στη 3η σερί της νίκη στην Ευρωλίγκα μετά από τις επιτυχίες κόντρα σε Βιλερμπάν και Ερυθρό Αστέρα. Κάθε νίκη σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη ηρεμία και ανεβασμένη ψυχολογία για ένα σύνολο που αναζητά την αγωνιστική του ταυτότητα και ομοιογένεια ενόψει των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα είναι και θέμα πρεστίζ διότι οι «πράσινοι» θέλουν να αποφύγουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το ίδιο ισχύει και για την Ζαλγκίρις. Πέραν τούτου θέλει να δώσει μια μίνι χαρά στον κόσμο του.

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά πάρτε τις ευκαιρίες και δώστε ενέργεια

Ντάριλ Μέικον, Νεμάνια Νέντοβιτς, Νεοκλής Αβδάλας, Χάουαρντ Σαντ Ρος, Λεωνίδας Κασελάκης, Τζέρεμι Έβανς, Λευτέρης Μαντζούκας και Βασίλης Καββαδάς είναι οι… σίγουροι και πιθανότατα μόνο αυτοί εκτός αν ο Παπαγιάννης θελήσει να αγωνιστεί και αποφασίσει η ομάδα να τον ρίξει στο παρκέ. Όπως και να έχει αυτό που άρεσε πολύ στον κόσμο των «πρασίνων» στο ματς με τους Σέρβους ήταν η ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες. Η αυταπάρνηση. Το κίνητρο που αναζητούσαν. Ειδικά η πεντάδα με τους Μποχωρίδη, Μέικον, Μαντζούκα, Χουγκάζ και Καββαδά βοήθησε ώστε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να βγάλει περίσσεια ενέργεια. Οι «πράσινοι» οφείλουν να έχουν ως… μπούσουλα το ματς με τους Σέρβους. Διότι το κίνητρο τους είναι η βελτίωση. Εν μέσω απουσιών, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Μαντζούκας, ο Κασελάκης και ο Καββαδάς. Αν είχε δικαίωμα συμμετοχής ο Χουγκάζ, θα έπαιζε αρκετά και απόψε. Η Ζαλγκίρις είναι ανεβασμένη, δεν έχει την τρομερή ποιότητα, αλλά μπορεί – αμυντικά – να βγάλει το λάδι του Παναθηναϊκού. Για να τη βγάλει – όμως – λάδι η ομάδα θα πρέπει να είναι συσπειρωμένη και με καθαρό μυαλό στο παρκέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News