Προμηθέας - Παναθηναϊκός 68-85: Ο Νέντοβιτς το θέλει... σπίτι του

Προμηθέας – Παναθηναϊκός: Ο Προμηθέας το πάλεψε αρκετά αλλά ο Νέντοβιτς το θέλει… σπίτι του και έκρινε εν πολλοίς την έκβαση του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αποστολή στο Ηράκλειο: Μαρίνος Πρίντεζης

Το δικαίωμα της υπεράσπισης του τίτλου του ως κυπελλούχου Ελλάδας κέρδισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε του Προμηθέα με 85-68, στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια». Οι Πατρινοί αιφνιδίασαν τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκαν με 14 πόντους μετά το τέλος της 1ης περιόδου, αλλά αρχικά ο Νεμάνια Νέντοβιτς και μετέπειτα οι Έβανς, Σαντ-Ρος και Μέικον ολοκλήρωσαν τη δουλειά.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πλέον έναν εκ των ΑΕΚ ή Ολυμπιακού στον τελικό της Κυριακής!

Ο Προμηθέας μπήκε δυνατά

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει τον Οκάρο Γουάιτ σε… οίστρο τον τελευταίο μήνα, όμως ο Προμηθέας στο ξεκίνημα είχε να αντιπαραβάλλει τα δικά του επιθετικά όπλα. Οι τέσσερις γρήγοροι πόντοι του Αμερικανού φόργουορντ δεν έκαναν «ζημιά», αφού ο Αγραβάνης απάντησε και ένα τρίποντο του Σίμπσον στο transition διαμόρφωσε το 11-5, στο πρώτο τρίλεπτο. Με τον Παναθηναϊκό να είναι αρκετά άστοχος από την περίμετρο και τον Νέντοβιτς (0/5 εντός πεδιάς) να η βρίσκει το… χέρι του, ο Προμηθέας έχτισε σταδιακά διαφορές, που έφτασαν ως τους 14 πόντους στο φινάλε της περιόδου (27-13), χτυπώντας με τα 4άρια του, τους Αγραβάνη και Άντριτς να έχουν από επτά πόντους.

Το πρώτο καλάθι του Νέντοβιτς ήρθε μετά από 13,5 λεπτά αγώνα, όμως οι «πράσινοι» ήταν αρκετά στατικοί και προβλέψιμοι επιθετικά, με αποτέλεσμα οι Πατρινοί να συντηρούν διψήφιες διαφορές, μετά το κάρφωμα του Ρέι (33-22 στο 15′). Ο Έβανς κρατούσε επιθετικά τον Παναθηναϊκό, που ανέβασε τη δική του ένταση και ο Σέρβος πήρε… μπρος, βάζοντας με 8 συνεχόμενους πόντους για το προσπέρασμα του Παναθηναϊκού (35-36) πριν το ημίχρονο.

Ξύπνησε ο Νέντοβιτς, βοήθησαν Έβανς, Σαντ-Ρος

Στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού (39-43) με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έβαλε τέλος με ένα μεγάλο σουτ ο Ρέι. Με την αθλητική του πεντάδα, έχοντας τον Έβανς στο «5» και τον Ρος να πιέζει την μπάλα, το «τριφύλλι» κράτησε χαμηλά τον Προμηθέα. Η άμυνα με αλλαγές έδωσε λύση για το +6 (46-52 στο 27′). Με τον Ρος να… ξεπερνά το πρόβλημα με τις βολές (ξεκίνησε με 2/6) το 3ο δεκάλεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται 58-50!

Μέικον και Ρογκαβόπουλος αντάλλαξαν τρίποντα και ένα σερί 4-0 έφερε τον Προμηθέα ξανά στο -6 (57-63). Ο Πρίφτης επανέφερε μία άμυνα που στην αρχή στηνόταν σε ζώνη και γύριζε στο man to man και ο Παπαγιάννης βγήκε μπροστά στο σκοράρισμα αλλά και στην οχύρωση της ρακέτας και η ψαλίδα άνοιξε (57-70) πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Δύο σουτ του Μέικον και μία πάσα στον ψηλό του (62-77) έβαλαν την σφραγίδα στον ημιτελικό και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, εξασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι, το απόγευμα της Κυριακής, μετά το τελικό 68-85.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News