Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι: Ποτέ μην υποτιμάς τους στρατιώτες μίας βασίλισσας!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι: Ποτέ μην υποτιμάς τους στρατιώτες μίας βασίλισσας, αφού η Ρεάλ με πρωταγωνιστή τον Φαμπιέν Κοζέρ έκανε το 1-0 στη Μαδρίτη για τα Playoffs της Euroleague!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φαμπιέν Κοζέρ, τον πιο πιστό στρατιώτη, η «βασίλισσα» Ρεάλ υπέταξε με 84-71 την Μακάμπι για το 1-0 της σειράς!

Μπαίνοντας σε αυτήν τη σειρά των playoffs, η Ρεάλ μπορεί να είχε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά μετρούσε τέσσερις διαδοχικές ήττες στην Euroleague (συν ένα clasico στην Ισπανία) αλλά και η Μακάμπι ένα εκπληκτικό ντεμαράζ.

Οι Ισραηλινοί πόνταραν στη δική τους άνοδο και στα εσωτερικά προβλήματα των Μαδριλένων, όμως μία «βασίλισσα» έχει πάρα πολλούς πιστούς στρατιώτες.

Ο Φαμπιέν Κοζέρ είναι ένας από αυτούς και αποτελεί ένας παίκτη που θα ήταν βασικός σε αρκετές ομάδες της Euroleague ακόμα και σήμερα, οδεύοντας στο φινάλε της καριέρας του. Υπηρέτησε δίπλα στον Ντόνσιτς, όντας ο Co-MVP στο τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο των Μπλάνκος και κράτησε την καλύτερή του εμφάνιση για το πρώτο ματς των playoffs.

 

Στο απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι έως το τρίτο δεκάλεπτο, οι Μαδριλένοι έτρεξαν ως το 68-56 και ούτε ο ανεβασμένος Γουίλμπεκιν μπορούσε να το γυρίσει. Ο Κοζέρ σκόραρε 20 πόντους (ρεκόρ σεζόν), μάζεψε πέντε ριμπάουντ, έδωσε πέντε ασίστ και είχε ένα ακόμα κλέψιμο, πιστοποιώντας πως παρά την έλλειψη του Ερτέλ και τις μέτριες εμφανίσεις του Γκος, οι παλιοί έχουν βενζίνη στο ρεζερβουάρ!

Δεν ήταν ο πατροπαράδοτος τρόπος με τα μανταρίνια του Γιουλ (έμεινε στο μηδέν), πάντως ακόμα και έτσι η ομάδα του Λάσο τη βρήκε την άκρη για το τελικό 84-71 και απέχει δύο βήματα από το Βελιγράδι. Κάτι που θα γίνει ακόμα ευκολότερο για αυτούς αν κάνουν το 2-0 σε δύο βράδια από τώρα, αφού με μία από τις πιο παραδοσιακές έδρες της Ευρώπης στο Τελ Αβίβ, δεν είναι για να… μπλέκεις!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News