Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 77-83: «Δραπέτευσαν» με τρομερή ανατροπή οι Ιταλοί, απομακρύνεται το πλεονέκτημα για την Εφές

Τι και αν η Εφές ξεκίνησε με 7/9 τρίποντα και προηγήθηκε με 51-36, η Αρμάνι έκανε τεράστια ανατροπή και πήρε σπουδαία νίκη με 83-77 στην Πόλη.

Μπορεί ο Μίσιτς να είχε διάθεση να τα βάλει όλα, αλλά οι 27 του πόντοι δεν αρκούσαν, αφού στο δεύτερο ημίχρονο η Αρμάνι βρήκε λύσεις αμυντικά και επέστρεψε από το -15. Το τελικό 83-77 ήρθε για τους Ιταλούς με θαυμαστή πολυφωνία, αφού ο Ντατόμε σκόραρε 14, ο Χολ 13, Σιλντς, Σέρχι 12 και ο Μέλι άλλους 10.

Η Αρμάνι με αυτήν τη νίκη εξασφαλίζει το πλεονέκτημα έδρας και η Εφές πλέον κυνηγάει μόνο τον Ολυμπιακό, θέλοντας φυσικά συνδυασμό αποτελεσμάτων, με τους «ερυθρόλευκους» να κρατάνε την τύχη στα χέρια τους.

Ο αγώνας

Στις όχθες του Βοσπόρου η Αρμάνι Μιλάνο ήταν αυτή που… ήπιε θάλασσα και παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων του παιχνιδιού. Και πώς αλλιώς να γίνει άλλωστε όταν απέναντί της η Εφές δεν έχανε τρίποντο. Για την ακρίβεια έχασε μόλις δύο σε 10 λεπτά και με το εξωπραγματικό 7/9 το 13-11 μετατράπηκε σε 30-19, αφού Μίσιτς και Μοερμάν έσυραν τον χορό από την περίμετρο.

Ο Ντέβον Χολ προσπάθησε επιθετικά να αναλάβει ευθύνες και με το τρίποντο του Σέρχι Ροντρίγκεθ έφερε τους Ιταλούς στο -4 (30-26 στο 12′). Ο Μοερμάν όμων ήταν ασταμάτητος και στο πάρτι μπήκε και ο Λάρκιν, με πέντε δικούς του, διαμορφώνοντας το 41-29. Με την Αρμάνι να μην μπορεί να σταματήσει τίποτα στην άμυνά της, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 51-36 μετά το τέλος του ημιχρόνου.

Το τσιπάκι άλλαξε για την Αρμάνι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου. Με άξονα την πιεστική άμυνα οι Ιταλοί, περιόρισαν την ομάδα του Αταμάν που δεν έβρισκε με την ίδια ευκολία τρίποντα. Σέρχι και Χολ ξαναπήραν από το χέρι την ομάδα του Μεσίνα για το επιμέρους 1-10 (54-53 στο 27′) και το παιχνίδι άρχισε πάλι από την αρχή. Ο Χάινς μάλιστα έβαλε και σε θέση οδηγού την Αρμάνι, γράφοντας το 61-62 με το πέρας της 3ης περιόδου.

Το σφιχταγκάλιασμα των δύο συνεχίστηκε, με τις αλλαγές στην άμυνα που εφάρμοσε ο Μεσίνα να βάζουν «στοπ» στην καταιγίδα της Εφές. Οι βολές του Μέλι έδωσαν το προβάδισμα με 67-69 και παρά τη… ζαριά του Αταμάν με τους Λάρκιν, Μπομπουά και Μίσιτς στο παρκέ, οι Ιταλοί διατήρησαν τον έλεγχο. Ένα σουτ του Σιλντς από τα πέντε μέτρα έβαλε την Αρμάνι με πλεονέκτημα τριών (70-73) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Ο φόργουορντ των Ιταλών ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τις ευθύνες ως το φινάλε, με ένα αυτοκρατορικό λέι-απ για το 72-79 στο τελευταίο δίλεπτο. Η Εφές δε βρήκε λύσεις, με τον Μίσιτς να έχει πραγματικά… σιγήσει και ο Μέλι έβαλε το καλάθι-μαχαιριά για το 74-81, με 34” πριν το φινάλε και το τελικό 77-83 να χαρίζει στην ομάδα του Μεσίνα τη σπουδαία νίκη, αφού τίποτα δε γινόταν να αλλάξει στον χρόνο που απέμενε.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 51-36, 61-62, 77-83

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News