Κάιλ Χάινς στο sportday.gr: «Να υπάρξει ειρηνική λύση το συντομότερο στην Ουκρανία»

Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στο sportday.gr μετά την ήττα της Αρμάνι Μιλάνο από τον Ολυμπιακό, για τα συναισθήματά του στο ΣΕΦ αλλά και την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δύο ομάδων στο παρκέ, ο μόνος που χειροκροτήθηκε από την ομάδα της Αρμάνι δεν ήταν άλλος από τον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ που ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Ολυμπιακού στις χρονιές των back to back τίτλων, προφανώς δε γίνεται να ξεχαστεί από τους φίλους της.

Η Αρμάνι μπορεί να ηττήθηκε, όμως για τον Χάινς (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο) το να παίζει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου το όνομά του έκανε για τα καλά… κρότο στην Euroleague είναι κάτι διαφορετικό.

«Είναι πάντοτε ξεχωριστό, έχω αναμνήσεις και συναισθήματα από αυτό το γήπεδο. Έχω μία εκπληκτική σχέση με τον κόσμο, τους οπαδούς. Πάντοτε θα είναι ξεχωριστό για εμένα να παίζω στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός αλλά και η Ελλάδα έχουν πάντοτε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, όποτε έρχομαι εδώ να παίξω ή απλά για επίσκεψη νιώθω φανταστικά».

Οι Ιταλοί μπήκαν με προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην έναρξη της τελευταίας περιόδου και κάπου εκεί για αυτούς τελείωσαν όλα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει τη διαφορά, αλλά να φτάσει και σε διψήφια νούμερα, προτού η μπίλια καθίσει στο 67-58. Τα σουτ του Σλούκα έκαναν τη διαφορά σύμφωνα με τον Χάινς σε εκείνο το διάστημα.

«Ο Σλούκας έβαλε κάποια πολύ μεγάλα σουτ, ενώ εμείς δε σκοράραμε με τον ρυθμό που κάναμε στα προηγούμενα τρία δεκάλεπτα. Έβγαλε ένταση και περισσότερες άμυνες ο Ολυμπιακός και έκανε δικό του το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να διορθώνουμε τα λάθη μας για την απαιτητική συνέχεια».

Ο σέντερ της Αρμάνι έχει και έναν άλλον ρόλο, αυτόν του προέδρου της ELPA (Euroleague Players Association), οπότε η γνώμη του για ζητήματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετράει αρκετά, ενώ οι εξελίξεις στη διοργάνωση τρέχουν, με τους αγώνες των ρωσικών ομάδων να έχουν αναβληθεί και τη σύσκεψη των 18 εκπροσώπων να αναμένεται σήμερα (25/2). Ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει με τον θεσμικό του ρόλο αλλά ως Κάιλ να μεταφέρει το δικό του μήνυμα.

«Προφανώς είναι μία κατάσταση η οποία δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως Κάιλ είναι να μεταφέρω το μήνυμα της ενότητας και της ειρήνης φυσικά. Σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές η καρδιά μου είναι με όσους εμπλέκονται σε όλο αυτό και εύχομαι να υπάρξει μία ειρηνική λύση για όλους το συντομότερο…» ήταν τα λόγια του.

Θυμίζουμε πως λίγο πριν το τζάμπολ, ο Ουκρανός διαιτητής της αναμέτρησης Μπόρις Ρίζικ κράτησε ένα χαρτί που έγραφε «σταματήστε τον πόλεμο», με τη σκέψη του, φυσικά, αυτές τις στιγμές να γυρίζει γύρω από την πατρίδα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News