Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 101-73: Τον διέσυρε με... θρυλική κατοστάρα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τον ισοπέδωσε με… θρυλική κατοστάρα. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Ένας «εκρηκτικός» Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε τον αιώνιο αντίπαλό του στο ΣΕΦ και εν τέλει τον… ισοπέδωσε με 101-73 για την 30η αγωνιστική της Euroleague.

Το 38-13 του πρώτου δεκαλέπτου και το 58-33 του ημιχρόνου τα λένε όλα. Ο Ολυμπιακός με θαυμαστή πολυφωνία και έξι διψήφιους, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, με τη διαφορά να φτάνει και στους 35 και με το φανταστικό 13/29 από τα τρίποντα και 25 ασίστ για 10 λάθη, διέλυσε τον αιώνιο αντίπαλό του και πλέον χάνει μόνο με… θαύμα το πλεονέκτημα έδρας.

Άγγιξε το double-double με 16 πόντους και 9 ασίστ ο Σλούκας, 16 ο Βεζένκοφ και από 13 οι Παπανικολάου, Χασάν Μάρτιν και Φαλ για τον Ολυμπιακό που αγχώθηκε μόνο για ένα τετράλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Μέικον έβαλε 23 αλλά τους περισσότερους όταν το ματς είχε κριθεί για τον Παναθηναϊκό, με τον Παπαγιάννη να έχει 18 αλλά αρκετές χαμένες μάχες από τον Φαλ και τον Νέντοβιτς να σταματάει στους 16.

Κυριαρχία Φαλ και Ολυμπιακού από το τζάμπολ

Η match up ζώνη 2-3 του Παναθηναϊκού νικήθηκε άμεσα από τον διαβασμένο Ολυμπιακό. Η κίνηση χωρίς την μπάλα και η στόχευση στον Φαλ έφερε επτά πόντους και δύο ασίστ από τον Γάλλο και σε συνδυασμό με την κυριαρχία του στους αιθέρες της άμυνας, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν άμεσα με 12-4 στο τετράλεπτο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε τεράστιο θέμα στην προστασία της ρακέτας και αφού δεν υπήρχε επιθετική ισορροπία ούτε με το δίδυμο Μέικον, Νέντοβιτς, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε αλλεπάλληλα καρφώματα για το 22-6 (στο 6′). Σα να μην έφταναν όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό, ο Σλούκας μπήκε και μοίραζε διαδοχικές ασίστ για γωνιαία τρίποντα, ο Λιβιό έβαλε δύο και οι Πειραιώτες σούταραν 6/8 για το οργιαστικό 38-13 της 1ης περιόδου.

Η ερυθρόλευκη… καταιγίδα δε σταματούσε από το τρίποντο και ο ΜακΚίσικ έβαλε ένα ακόμα μακρινό σουτ. Το δεύτερο rotation του Ολυμπιακού δεν έριξε καθόλου τα επίπεδα ενέργειας και ο Σλούκας με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά 50-18 μετά από 15 λεπτά αγώνα! Μόνο από προσωπικές φάσεις μπορούσε να πάρει σκορ ο Παναθηναϊκός, την ώρα που τη σκυτάλη από τον Φαλ πήρε ο Χασάν Μάρτιν και ο Ολυμπιακός συντήρησε το +30 (55-25), παρόλο που φυσιολογικά τα ποσοστά του στο τρίποντο έπεσαν… Η ομάδα του Πρίφτη πήρε 19 πόντους αθροιστικά από τους Νέντοβιτς και Παπαγιάννη, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την επιθετική ροή των αντιπάλων του και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, όπως η πρώτη περίοδος, στους 25 πόντους (58-33), με τους «πράσινους» να ευστοχούν σε μόλις ένα τρίποντο μετά από 13 προσπάθειες.

Μείωσε στους 14 ο Παναθηναϊκός αλλά… παρέδωσε πνεύμα

Δύο τρίποντα του Μέικον έβγαλαν τον Παναθηναϊκό από τη ναφθαλίνη στο δεύτερο μέρος, για να συμπληρώσει ο Παπαγιάννης από χαμηλά το 60-46 εντός πενταλέπτου. Το ρίσκο με το σουτ του Γουόκαπ και την πρόθεση να στείλει δεξιά τον Σλούκα ξεκίνησε να βγαίνει στον Πρίφτη, αλλά η «έκρηξη» των Βεζένκοφ-Παπανικολάου επανέφερε τη διαφορά σε τιμές ανώτερες των 20 (70-48 στο 28′). Τα τρίποντα του Παναθηναϊκού περισσότερο… πυροτεχνήματα έμοιαζαν και στο τέλος της 3ης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 78-51, αφού ο Φαλ ξαναέπιασε δουλειά στο ποστ.

Δύο νέα τρίποντα των Σλούκα και ΜακΚίσικ έφεραν τον Ολυμπιακό στο εντυπωσιακό 12/25 από την περίμετρο και το +31 (86-55 στο 33′) και λίγο αργότερα στο 97-62 με κάρφωμα του Μάρτιν. Μόνο ο Μέικον κατάφερε όταν οι άμυνες είχαν χαλαρώσει και το rotation άνοιξε, να βρει εύκολα σκορ και ο Παναθηναϊκός μείωσε, με τους Πειραιώτες στο γήπεδο να θέλουν τα τριψήφια νούμερα και εν τέλει να τα πετυχαίνουν με δύο βολές του ΜακΚίσικ και την… μπίλια να κάθεται στο τελικό 101-73.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 38-13, 58-33, 78-51, 101-73

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News