Ζαλγκίρις Κάουνας: Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ στα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες για την Euroleague

Ζαλγκίρις Κάουνας: Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ στα παιχνίδια με τις Ρωσικές ομάδες για την Euroleague η Ζαλγκίρις, που δε θα ταξιδέψει σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη για τα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ αντίστοιχα.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει στη Ρωσία, για τα παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ζενίτ, πετώντας το… μπαλάκι στην Euroleague.

Οι Λιθουανοί αντιμετωπίζουν στις 25 Μαρτίου την ΤΣΣΚΑ και στις 8 Απριλίου τη Ζενίτ, ωστόσο με ανακοίνωσή της πήρε θέση για την ρωσική εισβολή, μία ημέρα πριν τη σύσκεψη της Euroleague, παρουσία των 18 εκπροσώπων της.

«Όπως έχουμε ανακοινώσει, έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με την Euroleague για την κατάσταση. Αν και η διοργάνωση θα συζητήσει αύριο τα θέματα στη συνεδρίαση, αποφασίσαμε ότι μία τέτοια απάντηση θα έρθει πολύ αργά και εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει. Η Ζαλγκίρις δε θα πάει στη Ρωσία, όπου πρέπει να παιχτούν δύο αγώνες της κανονικής περιόδου. Θα μιλήσουμε με τους δυτικοευρωπαϊκούς συλλόγους που αγωνίζονται στην Euroleague και θα προσφερθούμε να πάρουμε κοινή απόφαση, όχι μόνο να μη γίνουν οι αγώνες μας στη Ρωσία, αλλά να μποϊκοτάρουμε τα παιχνίδια με όλες τις ρωσικές ομάδες», δήλωσε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας, GM της Ζαλγκίρις, στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Λίγο νωρίτερα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να μην μπουν στο αεροπλάνο για να ταξιδέψουν στη Ρωσία, ενώ η Μπάγερν Μονάχου αιτήθηκε αναβολή του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News