NBA All Star Game 2022: Οι δέκα μαγικές στιγμές του

Τα είχε όλα το φετινό All Star Game, με τον Στεφ Κάρι απόλυτο πρωταγωνιστή, την ομάδα του ΛεΜπρον, με τον Γιάννη στο ρόστερ να παίρνει τη νίκη, αλλά και θρύλους του αθλήματος, μεταξύ αυτών και τον Μάικλ Τζόρνταν να γνωρίζουν την αποθέωση στο Κλίβελαντ.

Το All Star Game του 2022 μέσα από δέκα μαγικές στιγμές

Όπως πάντα το σκηνικό είναι φαντασμαγόρικό και ξεκινάμε με τις παρουσιάσεις των δύο ομάδων, όμως αυτή στο Κλίβελαντ είχε δόσεις… γιούχας. Ο λόγος ήταν η παρουσία των Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Γουόριορς και της κόντρας με τους Καβαλίερς της εποχής του ΛεΜπρόν. Ο Κάρι, πάντως, απάντησε με ένα ταπεινό «thank you».

Στο αγαπημένο του τελετουργικό πριν το ξεκίνημα ενός αγώνα, ο ΛεΜπρον Τζέιμς και η… μαγική του σκόνη επέστρεψαν στο Κλίβελαντ. Ας είναι και με τη φανέλα του All Star Game, το κοινό τον λατρεύει.

Δεν το βλέπεις πολύ συχνά, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να αστοχήσει και σε κάρφωμα. Βέβαια το καλύτερο που έχει να κάνει ο οποιοσδήποτε μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια είναι να φύγει από μπροστά του, γιατί είναι δεδομένο πως ο Αντετοκούνμπο θα επανέλθει.

Ο Τζα Μοράντ είναι ένας από τους πιο «εκρηκτικούς» γκαρντ στο NBA και βάλθηκε να το αποδείξει και στο φετινό All Star Game. Ο Μοράντ πήρε την μπάλα στον αέρα, αλλά δεν έκανε ένα απλό ταπεινό alley-oop κάρφωμα, αφού προτίμησε να κάνει μία περιστροφή στον αέρα πριν κατεδαφίσει την μπασκέτα.

Πετάει ο Αντετοκούνμπο; Φυσικά και πετάει ακόμα και αν πατάει λίγο μπροστά από τη γραμμή των βολών. Ο Γιάννης πάτησε δυνατά και χάρισε ένα βροντερό κάρφωμα…

Εντάξει δεν είναι και εύκολο να βάζεις 16 τρίποντα ακόμα και σε All Star Game, αφού το ρεκόρ μέχρι πρότινος ήταν στα 9. Ο Κάρι έβαλε 8 στο ημίχρονο και συνολικά 16/27 για να δώσει μία μοναδική παράσταση, παίρνοντας τον τίτλο του MVP σπίτι του.

Στο ημίχρονο υπήρξε η τελετή του NBA για να βραβευτούν οι κορυφαίοι 75 παίκτες όλων των εποχών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φυσικά βρέθηκε στη λίστα και ήταν μόλις ο δεύτερος Ευρωπαίος μαζί με τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Εμφανώς εκστασιασμένος παρακολούθησε την τελετή, όντας μέρος της.

Στιγμές συγκίνησης στο Κλίβελαντ. Ο Μάικλ Τζόρνταν βρέθηκε στο γήπεδο για να τιμηθεί, αφού προφανώς είναι στο Top-75 -και πώς θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε- με τους φιλάθλους να τον αποθεώνουν. Ρίγος στο άκουσμα του ονόματος του Κόμπι Μπράιαντ, με το κοινό να χειροκροτεί τον αδικοχαμένο «Black Mamba».

Μίντλετον και Αντετοκούνμπο είναι συμπαίκτες μόνο στο Μιλγουόκι. Ο Γιάννης τον φιλοδώρησε με μία τάπα, αφού ακόμα και στο All Star Game θέλει να κερδίζει, με τον Κρις να μην καταλαβαίνει από πού του ήρθε…

Τα έκαναν όλα οι Κάρι και Αντετοκούνμπο με 50 και 30 πόντους αντίστοιχα, αλλά στο φινάλε χρειαζόταν ο «βασιλιάς» ΛεΜπρον Τζέιμς, αφού στο Κλίβελαντ δε θα γινόταν αλλιώς. Με ένα φανταστικό fadeaway έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, 163-160!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News