NBA Finals: Οι Γουόριορς στον «θρόνο» των πρωταθλητών για 7η φορά στην ιστορία τους!

NBA: Οι Γουόριορς στον «θρόνο» των πρωταθλητών για 7η φορά στην ιστορία τους!

Υπερισχύοντας με 103-90 των Μπόστον Σέλτικς στο TD Garden της Μασαχουσέτης οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 4-2 στο πλαίσιο των τελικών του NBA και για 7η φορά στην ένδοξη ιστορία τους κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον πλανήτη!

Η «παλινόρθωση» της δυναστείας των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι πλέον γεγονός, καθώς από την Παρασκευή (17/06) η 7η κούπα του πρωταθλητή NBA θα κοσμεί την τροπαιοθήκη της ομάδας του Σαν Φρανσίσκο!

Η αυτοκρατορία των Στιβ Κερ, Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμσον και Ντρέιμοντ Γκριν έφτασε αισίως τις 4 κατακτήσεις του τίτλου από το 2015, βεβαιώνοντας άπαντες πως η άγονη τριετία που προηγήθηκε ήταν απλά μία… παρένθεση στη χρυσή της εποχή.

Στο καταλυτικό και καταληκτικό game 6 των NBA finals οι «πολεμιστές» υπερτέρησαν των «Κελτών» και εκπλήρωσαν το «Dubs in 6» έχοντας ως παίκτες-βαρόμετρα τους αναμορφωτές της ιστορίας τους, Κάρι (34 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ), Γκριν (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ) και Τόμσον (12 πόντοι και 5 ριμπάουντ), αλλά και τα κατοπινά και εξόχως πολύτιμα «γρανάζια» της μηχανής τους, Άντριου Γουίγκινς (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ) και Τζόρνταν Πουλ (15 πόντοι).

Από το σύνολο του Ίμε Ουντόκα διακρίθηκαν – δίχως ωστόσο να είναι αρκετοί για τη νίκη – οι Τζέιλεν Μπράουν (34 πόντοι με 5/11 τρίποντα), Αλ Χόρφορντ (19 πόντοι και 14 ριμπάουντ) και Ρόμπερτ Γουίλιαμς (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ και 5 μπλοκ), με το δίδυμο των Τζέισον Τέιτουμ και Μάρκους Σμαρτ να είναι… παραφωνία και υπαίτιο της τέταρτης ήττας των «Κελτών» στη σειρά των τελικών.

 

Από το ζενίθ στο ναδίρ οι Σέλτικς – «Διαστημικό» 0-21 σερί των Γουόριορς!

Οι Σέλτικς έκαναν ιδανική είσοδο στο 6ο τελικό, ασκώντας από νωρίς πίεση στους Γουόριορς, δείχνοντας την αρμόζουσα στην περίσταση συγκέντρωση. Οι «τριφυλλοφόροι» στόχευσαν επιθετικά με ποστ απ του Σμαρτ στον Κάρι, ενώ χτύπησαν και στο τρανζίσιον, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα 12 πόντων στο σκορ (14-2) έπειτα από μόλις τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Μετά το εκρηκτικό τους ξεκίνημα οι οικοδεσπότες οδηγήθηκαν σε βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και ο Τόμσον μείωσε μ’ ένα μίνι προσωπικό σερί πέντε πόντων σε 16-10. Οι Γουόριορς βρήκαν γρήγορα τα πατήματά τους, διαμορφώνοντας σερί 0-11 στα τελευταία 2,5 λεπτά της εναρκτήριας περιόδου, η οποία έκλεισε με τους «πολεμιστές» προπορευόμενους με 22-27.

Με την ίδια ακριβώς αποτελεσματικότητα σε άμυνα και ορμητικότητα στο επιθετικό τρανζίσιον, οι Γουόριορς επέκτειναν το σερί τους στο απίστευτο 0-21 στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου και η διαφορά διευρύνθηκε σε διψήφια τιμή 15 πόντων υπέρ των φιλοξενούμενων (22-37) με τους Πουλ και Γουίγκινς να εξελίσσονται σε πολιορκητικούς κριούς της στρατιάς του Κερ.

Το ασύλληπτο σερί των φιλοξενούμενων «έσπασε» δια χειρός Μπράουν από την περίμετρο και οι Σέλτικς έδειξαν σημάδια ανάκαμψης «τρέχοντας» ένα άμεσο 7-0 σερί για την ελάττωση της διαφοράς στους 8 πόντους (29-37). Οι Γουόριορς έγιναν και πάλι… καταπιεστικοί στην άμυνα και οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, με αποτέλεσμα το δίδυμο των «Splash Brothers» εν είδει… νέμεσης να ανεβάσει εκ νέου την παραγωγικότητα της ομάδας του, η οποία «έτρεξε» νέο φαντασμαγορικό 2-15 επί μέρους σκορ και αποσπάστηκε 21 πόντων των αντιπάλων της (33-54)! Το μόνο που κατάφεραν οι Σέλτικς ήταν να ροκανίσουν τη διαφορά στους 15 πόντους (39-54), με το επί μέρους σκορ μετά το 14-2 να φτάνει στο εκκωφαντικό 25-52!

 

Στέψη των Γουόριορς στη Βοστώνη με τη… σφραγίδα του Κάρι

Ίδια ένταση στην άμυνα και υψηλή αυτοπεποίθηση στα σουτ από την περίμετρο διατήρησαν τους Γουόριορς σε θέση… αφεντικού του αγώνα, με τη διαφορά ν’ ανεβαίνει με συνοπτικές διαδικασίες στους 22 πόντους (50-72) παρά τα τρία διαδοχικά τρίποντα του Χόρφορντ, τα οποία επ’ ουδενί έκοψαν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων. Φρόντισαν γι’ αυτό τόσο ο Κάρι όσο και ο Πόρτερ Τζούνιορ, οι οποίοι έκαναν «σκόνη και θρύψαλα» την άμυνα των Σέλτικς στο πικ εν ρολ και απάντησαν σχεδόν ακαριαία σε καθένα από τα τρία συναπτά τρίποντα του θαλερού Δομινικανού σέντερ των «Κελτών».

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία διάθεση να τα παρατήσουν από τόσο νωρίς στο ματς και αντέδρασαν ως μεγάλη ομάδα που είναι. Με αιχμή του δόρατος την άμυνα, τον Μπράουν να γίνεται βαρόμετρο στην επίθεση και τον Χόρφορντ να είναι… πανταχού παρών, οι 17 φορές πρωταθλητές κόσμου διαμόρφωσαν ένα 16-4 επί μέρους σκορ στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου και κατέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους (66-76), αυξάνοντας τα… ντεσιμπέλ στο TD Garden ενόψει της καθοριστικής τέταρτης περιόδου.

Τα λουριά «έσφιξαν» και η νευρικότητα άρχισε να γίνεται φανερή στα στρατόπεδα των δύο ομάδων, με τον χρόνο να είναι σύμμαχος των Γουόριορς. Με τέσσερις αναπάντητους πόντους του Πουλ οι Γουόριορς κράτησαν σθεναρά το στιβαρό προβάδισμά τους (68-82) και η συνέχεια ήταν υπόθεση του Κάρι παρά την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε ο Μπράουν.

Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των «πολεμιστών» ανέλαβε τα ηνία της επίθεσης της ομάδας του, τράβηξε πάνω του την προσοχή της άμυνας των Σέλτικς κι ήταν αυτός που προστάτεψε σαν… κόρη οφθαλμού το προβάδισμα των Γουόριορς, χτυπώντας… ανηλεώς τον Χόρφορντ στα πόδια μετά τις αλλαγές σε όλα τα σκριν. Η διαφορά ανέβηκε και στους 15 πόντους (81-96) με μόλις τρία λεπτά να απομένουν για το φινάλε και, πλέον, άπαντες συνειδητοποίησαν πως δεν υπήρχε επιστροφή για τους γηπεδούχους, με τους Γουόριορς να φτάνουν θριαμβευτικά στην κατάκτηση του πολυπόθητου «ιερού δισκοπότηρου» του παγκόσμιου μπάσκετ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυναστεία που εγκαθίδρυσαν στο NBA το 2015.

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News