NBA Playoffs: Η νικητήρια «κανονιά» του Γιανγκ και η... λάμψη του Πολ

NBA Playoffs: Η νικητήρια «κανονιά» του Τρέι Γιανγκ και η… λάμψη του Κρις Πολ

Ατλάντα Χοκς και Φίνιξ Σανς έβγαλαν αντίδραση, με τα «γεράκια» να μειώνουν εντός έδρας σε 2-1 στη σειρά με τους Μαϊάμι Χιτ και τους «ήλιους» να ανακτούν το προβάδισμα στη σειρά με τους Νιου Ορλίνς Πέλικανς, κάνοντας εκτός έδρας το 2-1. Το sportday.gr σας παρουσιάζει τις κορυφαίες φάσεις από τις δύο αναμετρήσεις των playoffs του NBA.

 

Γιανγκ από το… σπίτι του!

Βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο και όχι άδικα. Η νέα «ραψωδία» του Τρέι Γιανγκ «λύγισε» και τους… σκληρούς Μαϊάμι Χιτ, οι οποίοι υποκλίθηκαν στον δαιμόνιο γκαρντ και τους Χοκς στην Ατλάντα.

Ο Γιανγκ μπορεί να βρήκε ξανά σημαντικά εμπόδια από την άμυνα των Χιτ, αλλά όταν έπρεπε να «μιλήσει», όχι απλά μίλησε αλλά… βροντοφώναξε!

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις «πυρπόλησε» από το logo και οι οπαδοί των «γερακιών» άρχισαν να… παραληρούν. Η δεύτερη ήταν και η πλέον κομβική στην έκβαση του αγώνα.

 

Οι Χιτ έτρεξαν σαν «αστραπή» στο τρανζίσιον

Οι Μαϊάμι Χιτ είδαν τον Τρέι Γιανγκ να τους «κλέβει» τη νίκη μέσα από τα χέρια και, σίγουρα, το 3ο ματς της σειράς με τους Ατλάντα Χοκς τους αφήνει μία πικρή γεύση, παρότι εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Η άμυνά τους, πάντως, τους έδωσε αρκετές καλές στιγμές στην αναμέτρηση, σε μία εκ των οποίων εκδήλωσαν αιφνιδιασμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με δυνατό κάρφωμα του Τζίμι Μπάτλερ έπειτα από ασίστ-λόμπα του Τάιλερ Χίρο.

 

Ο Γιανγκ «εκτέλεσε» τους Χιτ

Πρωταγωνιστής ακόμα και στις μέτριες βραδιές του, ο Τρέι Γιανγκ… καθάρισε εν ψυχρώ τους Μαϊάμι Χιτ και διατήρησε ακέραιες τις όποιες ελπίδες των Ατλάντα Χοκς στη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Με εκπληκτικό «σόλο» στην καταληκτική κατοχή της ομάδας του στην αναμέτρηση, ο Γιανγκ «χόρεψε» τρεις παίκτες των Χιτ και με «γλυκό» floater χάρισε τη νίκη-ανάσα στην ομάδα του γνωρίζοντας δικαιολογημένα την αποθέωση.

 

Σάμετ με… θράσος!

Τέλος καλό, όλα καλά για τους Φίνιξ Σανς, οι οποίοι παρά την απουσία του Ντέβιν Μπούκερ κατάφεραν να «αλώσουν» τη Νέα Ορλεάνη και να ανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με τους Πέλικανς.

Πολλοί παίκτες είχαν μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία των «ήλιων» με τον Λάντρι Σάμετ να λαμβάνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής (περισσότερα από 29’) αλλά να μένει χαμηλά σε παραγωγικότητα με μόλις 5 πόντους και 2/7 σουτ (0/5 τρίποντα).

Μπορεί στην έκβαση της αναμέτρησης να είχε ελάχιστη συμβολή, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να βάλει την «υπογραφή» του στο ματς. Πως; Με ασύλληπτο κάρφωμα στο τρανζίσιον μπροστά τον Τζάξον Χέις, το οποίο προκάλεσε τον θαυμασμό ακόμα και των φιλάθλων των Πέλικανς.

 

Η ώρα του Κρις Πολ!

Ο Ντέβιν Μπούκερ έλειπε και οι Νιού Ορλίνς Πέλικανς αποδείχτηκαν ξανά… ψυχοβγάλτες!

Κάποιος, λοιπόν, έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη στην τέταρτη περίοδο και να βγάλει τους Φίνιξ Σανς από τη δύσκολη θέση και να τους οδηγήσει στο «break»… Ε, βέβαια, ποιος άλλος;

Ήταν η ώρα ενός τεράστιου παίκτη, ενός παίκτη με εμπειρία και «κρύο αίμα», που έχει φάει με το… κουτάλι τέτοια ματς. Ή, διαφορετικά, του Κρις Πολ.

Ο θαλερός πόιντ γκαρντ (ή… πόιντ γκοντ όπως τον αποκαλούν στις ΗΠΑ) πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με την τεράστια κλάση του άφησε με… την όρεξη της νίκης τους Πέλικανς. Απίστευτος, όπως πάντα!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News