NBA Playoffs: Νίκη... αντίδραση των Μάβερικς με την υπογραφή των Ντόντσιτς και Μπράνσον

NBA Playoffs: Εμφατική αντίδραση των Μάβερικς με την υπογραφή των Ντόντσιτς και Μπράνσον

Οι Ντάλας Μάβερικς μπόρεσαν να ορθοποδήσουν μετά τις δύο συναπτές ήττες τους στην Αριζόνα, επικρατώντας εντός έδρας των Φίνιξ Σανς με 103-94, στο πλαίσιο του τρίτου μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας του NBA.

Με το δίδυμο των Τζέιλεν Μπράνσον και Λούκα Ντόντσιτς να έχει το συντριπτικά μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, οι Ντάλας Μάβερικς επιβλήθηκαν των Φίνιξ Σανς και πήραν… ανάσα στην ημιτελική σειρά της Δυτικής Περιφέρειας μειώνοντας σε 2-1.

Ο 25χρονος Αμερικανός πόιντ γκαρντ ήταν ο πλέον παραγωγικός παίκτης των Τεξανών με 28 πόντους, με τον Σλοβένο σούπερ σταρ να είναι και πάλι ο… μαέστρος καταγράφοντας 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 34′ συμμετοχής. Πέραν των δύο πρωταγωνιστών, σε επικουρικούς ρόλους βρέθηκαν οι Ρέτζι Μπούλοκ (15 πόντοι) και Ντόριαν Φίνεϊ-Σμιθ (14 πόντοι) προσφέροντας πολύτιμες λύσεις από την περίμετρο.

Οι «φτωχοί» παραγωγικά Σανς βασίστηκαν στην τριπλέτα Τζέι Κράουντερ (19 πόντοι με 5/8 τρίποντα), Ντέβιν Μπούκερ (18 πόντοι και 6 ασίστ) και ΝτιΆντρε Έιτον (16 πόντοι και 11 ριμπάουντ). Στον αντίποδα, ο Κρις Πολ, ανήμερα των 37ων γενεθλίων του, έμεινε στα… ρηχά με 12 πόντους, 4 ασίστ και 7 λάθη.

 

Ασυγκράτητος Μπράνσον έδωσε το σύνθημα στους Μάβερικς

Οι Σανς ήθελαν να ορθώσουν ανάστημα και να δώσουν τον τόνο από το ξεκίνημα. Ομολογουμένως τα κατάφεραν και με το παραπάνω, καθώς Μπούκερ και Κράουντερ πρωτοστάτησαν στο αρχικό +6 των «ήλιων» (5-11 στο 5’). Κάπου εκεί, όμως, έκανε την εμφάνισή του ο Μπράνσον και το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως. Με 10 πόντους του Αμερικανού γκαρντ, οι Μάβερικς «έτρεξαν» σερί 13-0 και μπήκαν για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στο ματς κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με προβάδισμα εννιά πόντων στο σκορ (29-20) χάρη σ’ ένα μίνι κρεσέντο του Ντόντσιτς στην τελική ευθεία της περιόδου.

 

Οι Σανς ήθελαν, οι Μάβερικς… μπορούσαν

Οι γηπεδούχοι «έπαιξαν» με το μυαλό του Πολ στην άμυνά τους, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στο παιχνίδι των Σανς, οι οποίοι για μερικά λεπτά στο δεύτερο δωδεκάλεπτο έμοιαζαν να μην έχουν ιδέες στο παιχνίδι τους. Ο αειθαλής Πολ έφτασε τα 6 λάθη σε μόλις 16 αγωνιστικά λεπτά και η διαφορά ανέβηκε στο +11 υπέρ των Μάβερικς (33-22), με τον Ντινγουίντι να μπαίνει επίσης στην εξίσωση. Η επακόλουθη βελτίωση των Σανς στην επίθεση δεν είχε αντανάκλαση και στην άμυνα, αφού ο Ντόντσιτς άρχισε να σκοράρει κατά βούληση από το ποστ, συντηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του πάνω από τους 10 πόντους διαφοράς. Οι περσινοί φιναλίστ βρέθηκαν ακόμα και στο -14 (48-34) αλλά με την αγωνιστική άνοδο του Πολ και τη συνέπεια του Κράουντερ από την περίμετρο κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά στο μισό μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (51-44).

 

Όαση των Σανς ο Κράουντερ, περισσότερες λύσεις οι Μάβερικς

Οι Σανς αποπειράθηκαν να πιάσουν εξαπίνης τους Μάβερικς στα πρώτα μέτρα της τρίτης περιόδου αλλά ο Φινεϊ-Σμιθ τους χάλασε τα σχέδια σημειώνοντας δύο διαδοχικά τρίποντα, τα οποία έδωσαν την ώθηση στους γηπεδούχους να επεκτείνουν το προβάδισμά τους με επί μέρους 11-2 (62-46). Από εκεί και πέρα ο Ντόντσιτς πάτησε και πάλι το «γκάζι» και με διαδοχικά προσωπικά καλάθια διαμόρφωσε μία κατάσταση στην οποία οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι. Παρά ταύτα, κατόπιν του καταλογισμού του τέταρτου προσωπικού φάουλ του Ντόντσιτς και της λογικής εξόδου του από το παρκέ, οι Σανς βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν έχοντας σαν επιθετική… όαση τον Κράουντερ. Ο πολύπειρος Αμερικανός φόργουορντ συνέχισε την προσωπική του ραψωδία και ο δείκτης της διαφοράς άρχισε να ελαττώνεται φτάνοντας ακόμα και στους 12 πόντους (75-63). Εν τέλει, «στρογγυλοκάθισε» στους 15 πόντους χάρις σε ζευγάρι εύστοχων βολών του εξαιρετικού Μπράνσον λίγο πριν από την εκπνοή της περιόδου (82-67).

 

Ο τελευταίος λόγος στον Μπράνσον

Η σαφής υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε στο έμπα του τέταρτου δωδεκάλεπτου, με τη διαφορά να ανοίγει και πάλι για λίγο (90-73). Ενώ όλα κυλούσαν ομάλα, το πέμπτο προσωπικό φάουλ του Ντόντσιτς στα 8 λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης δημιούργησε μία ανασφάλεια στους γηπεδούχους, με τους Σανς να… μυρίζουν αίμα και να πλησιάζουν ακόμα στους 9 (95-86) με τέσσερα και κάτι λεπτά στο ρολόι. Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος του ματς ανήκε στους Μάβερικς και, κυρίως, στον Μπράνσον, ο οποίος με τέσσερις διαδοχικούς κρίσιμους πόντους σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News