Βενέτσια – Προμηθέας 81-57: Ήττα με κάτω τα χέρια στη Βενετία

Ο αδιάφορος βαθμολογικά και… μισός Προμηθέας πήγε για… τουρισμό στη Βενετία και το πλήρωσε με συντριβή από τη Βενέτσια (81-57), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του EuroCup.

Την τέταρτη διαδοχική ήττα του και 13η στον Β’ όμιλο του EuroCup, υπέστη επί ιταλικού εδάφους ο ουραγός Προμηθέας Πατρών.

Οι Αχαιοί, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ηττήθηκαν με το βαρύ 81-57 από τη Βενέτσια, για την 17η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι Ιταλοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-9 και αναρριχήθηκαν στην 7η θέση.

Δίχως βαθμολογικό κίνητρο, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο εκτός δράσης και τον Ντάριο Χαντ να αποχωρεί τραυματίας, ο Προμηθέας περιορίστηκε σε ρόλο… θεατή στην παράσταση που έδωσε η Βενέτσια. Ο Ηλίας Ζούρος, μάλιστα, βλέποντας τη διαφορά να εκτοξεύεται σε μη αναστρέψιμα επίπεδα, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Τανούλη, Λάγιο, Φασάσι, Μπαζίνα και Βασιλείου.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Στέφανο Τονούτ με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα, ενώ ο Μάικ Μπράμος μέτρησε 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και μία ασίστ σε 14 λεπτά συμμετοχής. Από τον Προμηθέα ξεχώρισε ο Δημήτρης Αγραβάνης με 22 πόντους.

 

Ο αγώνας

Ο Προμηθέας έδειξε από την αρχή εικόνα… τουρισμού. Μετά το γρήγορο 6-5, επιδόθηκε σε ένα… ρεσιτάλ κακών επιλογών, την ώρα που στην άμυνά του επέτρεπε εύκολους διαδρόμους και τιμωρήθηκε… παραδειγματικά από τον Μίτσελ. Η Βενέτσια δίχως καν να προλάβει να… ιδρώσει προηγήθηκε με +16 (25-9) και έδειξε με το καλημέρα ποιος θα ήταν το αφεντικό του αγώνα.

Η λίαν επιεικώς κακή εικόνα του Προμηθέα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο, στην οποία μάλιστα τα προβλήματα της ελληνικής ομάδας και στις δύο άκρες του παρκέ διογκώθηκαν. Η Βενέτσια εκτόξευσε και παγίωσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και, παρά τις επιθετικές προσπάθειες του Αγραβάνη να κρατήσει μόνος του τον Προμηθέα όρθιο, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το εμφατικό 49-28.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν… βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια του Palasport Taliercio, καθώς μέσα σε διάστημα τριών λεπτών στην τρίτη περίοδο δέχτηκε πέντε τρίποντα, σκόραρε μόλις έναν πόντο και βρέθηκε με… συνοπτικές διαδικασίες στο -35 (64-29)! Ο Προμηθέας προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στο υπόλοιπο της περιόδου και τελικά κατάφερε να μετατρέψει το 64-29 σε 67-47 με επί μέρους 3-18 από το 23’ έως το 30’.

Το ματς, βέβαια, είχε αποκτήσει προ πολλού διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που απέμενε ήταν το μέγεθος της… ζημιάς για την ελληνική ομάδα, η οποία ηττήθηκε με το βαρύτατο 81-57 και έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις εκτός έδρας ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 49-28, 67-47, 81-57

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News