Δημήτρης Αγραβάνης: «Όταν πλησίασαν στο -2 οι Τούρκοι, φάνηκε η κλάση των παιδιών»

Σε δηλώσεις του μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Τουρκίας, ο Δημήτρης Αγραβάνης εξήρε την ωριμότητα του Δημήτρη Μωραΐτη και αναφέρθηκε στα εξαιρετικά «αντανακλαστικά» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος όταν η τουρκική ομάδα έγινε απειλητική.

Η Εθνική Ανδρών έκανε το 2/2 απέναντι στην Τουρκία και επί της ουσίας «αγκάλιασε» την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δεύτερη «γαλανόλευκη» νίκη επί της Τουρκίας, καθώς μέτρησε 22 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ήταν και αυτός που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ελληνικής ομάδας, σημειώνοντας δύο κρίσιμα τρίποντα στην τελική ευθεία του αγώνα.

Στον απόηχο της μεγάλης νίκης, μίλησε στην κάμερα της NOVA και στάθηκε στην εξαιρετική αντίδραση της ομάδας όταν η Τουρκία πλησίασε στο -2, αλλά και στη μεγάλη ωριμότητα με την οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η προσπάθεια όλων των παιδιών, σε άμυνα κι επίθεση, ήταν πολύ μεγάλη. Μας πίεζαν πολύ, αλλά στην επίθεση ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα ευστοχήσουμε. Όταν πλησίασαν στο -2 οι Τούρκοι φάνηκε η κλάση των παιδιών που έχουν κερδίσει τόσα πράγματα στην καριέρα τους. Όλα τα παιδιά ήταν τόσο αποφασισμένα, που και μικρά λάθη που κάναμε ήμασταν εκεί, δεν σταματούσαμε την προσπάθεια και παίζαμε όλοι σαν ομάδα. Ο Μωραΐτης μπορεί να είναι μικρός αλλά παίζει με μεγάλη ωριμότητα και τον χαίρομαι. Βλέπω εκπληκτική βελτίωση και δεν είναι εύκολο σε τόσο μικρή ηλικία να οργανώνει τόσο καλά την ομάδα. Εύχομαι να τα πάει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Στα δύο πρώτα ματς υπήρχε ένα πρέπει και παραπάνω νευρικότητα, αλλά το καλύψαμε με την διάθεση και την ενέργειά μας. Στην επίθεση αρχικά έχασα κάποιες δικές μου φάσεις, αλλά μου βγήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και τα παιδιά με βρήκαν πολλές φορές ελεύθερο. Στην άμυνα ξέρουμε ότι έχοντας τον Παπαγιάννη πίσω έχουμε ένα φόβητρο. Βρήκαμε ομοιογένεια μέσα σε λίγες μέρες. Παίζουμε για τον κόσμο μας και πιστεύω πως οι Έλληνες πήραν μια μεγάλη χαρά σήμερα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News