Μπούρσασπορ – Προμηθέας 87-76: Δεν άντεξε ούτε στην Προύσα

Ο Προμηθέας ηττήθηκε και από την Μπούρσασπορ επί τουρκικού εδάφους και είδε τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup να ελαχιστοποιούνται.

Ο Προμηθέας έδωσε μία μεγάλη μάχη επί τουρκικού εδάφους, αλλά τελικά ηττήθηκε από την Μπούρσασπορ (87-76) και είδε τις πιθανότητές του για πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup να ελαχιστοποιούνται δραματικά.

Η ελληνική ομάδα υποχώρησε στο 3-9 ρεκόρ και βρίσκεται μόνη στην τελευταία θέση του δεύτερου γκρουπ, ενώ υστερεί στην ισοβαθμία τόσο με την Μπούρσασπορ (4-7) όσο και με την Μπουργκ (4-8) που βρίσκονται ακριβώς από πάνω της στην κατάταξη.

Κορυφαίος των Αχαιών ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 19 πόντους, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Κέντρικ Ρέι και στους 12 ο Νίκος Γκίκας (με 4/7 τρίποντα και 6 ασίστ). Από τους Τούρκους «έλαμψε» ο Άντριους Άντριου με 24 πόντους και 5/10 τρίποντα.

Ο αγώνας

Ο Προμηθέας υπέπεσε σε ουκ ολίγες βεβιασμένες επιλογές στα πρώτα λεπτά του ματς, με συνέπεια να είναι χαμηλά στο σκορ. Μετά από 5’, η τουρκική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ με 9-4, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Η αχαϊκή ομάδα έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο μετά το τάιμ-άουτ του Ζούρου, ισοφαρίζοντας σε 11-11, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «έχτισαν» ακαριαία 7-0 σερί και άνοιξαν εκ νέου το εύρος της διαφοράς (18-11). Στα 48.6” πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο αγώνας στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Τόγλκα Γκετσίμ, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ με φορείο.

Ο ρυθμός που βρήκαν οι δύο ομάδες από την περίμετρο ήταν καταιγιστικός στα πρώτα 90” της δεύτερης περιόδου, με τον Προμηθέα να προσπερνάει με 28-31. Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Ζούρου είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Ο Αγραβάνης έγινε ο βασικός εκφραστής των επιθέσεων της ελληνικής ομάδας και ο Προμηθέας διατηρήθηκε στην πρωτοπορία ως το τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου, με τους Τούρκους τελικά να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής (44-43).

Η τουρκική ομάδα επανήλθε δριμύτερη για το τρίτο δεκάλεπτο και με αιχμή του δόρατος τον Χέις κατόρθωσε να πάρει έναν αέρα εννιά πόντων στο σκορ (59-50 στο 26′). Ο Προμηθέας όμως έδειξε και πάλι αντανακλαστικά, με τον Γκίκα να σαλπίζει την αντεπίθεσή του και να κατεβάζει τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή της (59-58). Ο Άντριους, όμως, έγινε ο παράγοντας-Χ της τρίτης περιόδου, σκοράροντας επτά διαδοχικούς και αναπάντητους πόντους στο τελευταίο λεπτό, με τους οποίους οι Τούρκοι διεύρυναν το προβάδισμά τους στο +8 (70-62).

Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια τιμή για την Μπούρσασπορ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (73-62), αλλά ένα σερί 0-7 κράτησε ακέραιες τις ελπίδες των Πατρινών για την τελική ευθεία του αγώνα (73-69 στο 33′). Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε μέσα από το «ζωγραφιστό» της ελληνικής ομάδας, το οποίο αποτέλεσε αχίλλειο πτέρνα της ενόσω το ματς έμπαινε στις τελευταίες στροφές του. Ο Προμηθέας, πάντως, άσκησε πίεση στους γηπεδούχους για μερικά λεπτά ακόμα, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά εκ νέου στους 4 πόντους (80-76), αλλά ένα τρίποντο-μαχαιριά του Νίντχαμ στα 2’17” και μία καλή άμυνα του Άντριους στα 2′ πάνω στον Σίμπσον έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 44-43, 70-62, 87-76

ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ (Αλιμπίγεβιτς): Νίνταμ 14 (4), Τουρέν 10, Ουτκού 3 (1), Μπιτίμ 12 (2), Άντριους 24 (5), Χέιζ 16, Γκετσίμ, Ντουντζίνσκι 8.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ζούρος): Ρέι 16 (2), Γκραντ 8, Γκάντι 1, Χαντ 4, Αγραβάνης 19 (2), Γκίκας 12 (4), Ρογκαβόπουλος 2, Σίμπσον 7 (1), Άντριτς 7 (1).

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των δύο ομάδων.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News