Ζαλγκίρις - Αρμάνι Μιλάνο 70-74: O Nτιλέινι «καθάρισε» για την Αρμάνι

Ζαλγκίρις – Αρμάνι Μιλάνο 70-74: Η Αρμάνι Μιλάνο αν και δυσκολεύτηκε αρκετά σε όλο το ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με στο Κάουνας και να ανέβει στο 16-7 παραμένοντας στην τρίτη θέση της Euroleague.

Η Αρμάνι Μιλάνο αν και δυσκολεύτηκε αρκετά σε όλο το ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις, τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 70-74 στο Κάουνας και να ανέβει στο 16-7 παραμένοντας στην τρίτη θέση της Euroleague.

Η Αρμάνι Μιλάνο προσπαθούσε να ξεφύγει με τους εξαιρετικούς Ντιλέινι και Ντάνιελς, όμως η λιθουανική ομάδα ήταν πολύ «σκληρή για να πεθάνει» και με τον Λούκας Λεκάβιτσιους να κάνει εξαιρετικό ματς έμενε κοντά στο σκορ.

Ο Χάινς έκανε τη διαφορά στις δύο ρακέτες τελειώνοντας το ματς με double – double (11 π., 10 ρ.), με την Ζαλγκίρις να χάνει αρκετές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά, με την ομάδα του Μεσίνα να παίρνει τελικώς τη νίκη.

Χέρι – Χέρι στο πρώτο μέρος

Η περιφέρεια της Αρμάνι ήταν καυτή στο πρώτο μέρος, με τον Μάλκομ Ντιλέινι να οδηγεί αρχικά την ομάδα του και τον Ντάνιελς να σιγοντάρει στο σκοράρισμα me 3/5 τρίποντα. Η Ζαλγκίρις βρήκε απαντήσεις με τον Λούκας Λεκάβιτσιους να οδηγεί τους Λιθουανούς με 9 πόντους.

Η είσοδος του Σέρχι Ροντρίγκεθ γλύκανε κάπως το παιχνίδι της ομάδας του Μεσίνα, με τον Ισπανό να δημιουργεί συνεχώς και τους συμπαίκτες του να τελειώνουν τις φάσεις, με την ιταλική ομάδα να παίρνει ένα προβάδισμα της τάξεως των 7 πόντων λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Παρόλα αυτά όμως η Ζαλγκίρις κατάφερε να επιστρέψει και να φέρει το ματς στην απόλυτη ισορροπία με το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Ο Λεκάβιτσιους κράτησε ζωντανή μέχρι το τέλος την Ζαλγκίρις

Η Αρμάνι συνέχισε με τους συνήθεις υπόπτους να κρατά ένα ισχνό προβάδισμα, όμως η Ζαλγκίρις έβρισκε λύσεις, με τον Λούκας Λεκάβιτσιους να κάνει εξαιρετικό ματς, φτάνοντας στους 16 πόντους στα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Κάιλ Χάινς στην ρακέτα, που είχε τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ (10) κερδίζοντας κατά κράτος την «μάχη» απέναντι στον εξαφανισμένο Νίμπο, με τους Λιθουανούς να χάνουν αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, ενώ έχασαν και κρίσιμα ριμπάουντ στα τελευταία λεπτά.

Έτσι η Αρμάνι κατάφερε με τις βολές του Ροντίγκεθ στο 1:30 να πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων. O πλουραλισμός επιθετικά ήταν το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με τον Ντιλέινι να καθαρίζει με 20 πόντους την μπουγάδα για την ομάδα του που έμεινε στην τρίτη θέση και στο 16-7, αφήνοντας τελευταία την Ζαλγκίρις.

Τα δεκάλεπτα:

18-17, 17-18, 16-18, 19-21

Δείτε εδώ το boxscore του αγώνα

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News