Ολυμπιακός – Μονακό: Πως να γλιτώσεις απ’ αυτό το ηφαίστειο;

Είναι εξαιρετικά δύσκολος ο ρόλος κάθε αρθρογράφου που θα κληθεί να περιγράψει όσα ζήσαμε το βράδυ της Τετάρτης στο Ειρήνης και Φιλίας. Με δεδομένο, βέβαια, ότι ως κλάδος των αθλητικών συντακτών διαθέτουμε πλειάδα εκ των κορυφαίων μπασκετικών αναλυτών της Γηραιάς Ηπείρου, είμαι σίγουρος ότι θα διαβάσετε εξαιρετικές τακτικές επεξηγήσεις για τους λόγους που ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το πρώτο παιχνίδι με τη Μονακό στα playoffs της Euroleague.

Αδύνατο να περιγράψεις τον ηλεκτρισμό του Ειρήνης και Φιλίας

Όλοι μα όλοι οι δημοσιογράφοι όμως ερχόμαστε απόψε αντιμέτωποι με ένα αδιέξοδο! Γιατί, πιστέψτε με, είναι αδύνατο να περιγράψεις με λόγια τον ηλεκτρισμό που διαπερνούσε για δύο και πλέον ώρες όποιον βρέθηκε εντός ή εκτός του παρκέ του ΣΕΦ.

Ναι, το Ειρήνης και Φιλίας είναι ένα από τα πλέον… αμπάσκετα κλειστά που θα μπορούσαν ποτέ να κατασκευαστούν. Όταν, όμως, πλημμυρίζουν οι κερκίδες του κι όταν ομάδα και κόσμος βρίσκουν την απαιτούμενη χημεία είναι απλά… στο μυαλό κάτι μαγικό!

Θυμάμαι τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν στο Φάληρο. Την αφετηρία της διαδρομής του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του στο δρόμο προς το ιστορικό τους comeback στην πρώτη σεζόν της μετά Σπανούλη εποχής. Ναι, με το καλημέρα φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός είχε πετύχει διάνα στο κομμάτι της μεταγραφικής του ενίσχυσης με την άφιξη της τριπλέτας Φαλ, Γουόκαπ, Ντόρσεϊ.

Ναι, από τα πρώτα κιόλας λεπτά του εναρκτήριου αγώνα με την Μπασκόνια φαινόταν ότι το μεγάλο όπλο των «ερυθρόλευκων» θα ήταν η άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα. Ναι από τα πρώτα βήματα της σεζόν έβλεπες μια ομάδα με… Όμικρον κεφαλαίο!

Τίποτα, μα τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με το πολυτιμότερο κέρδος της χρονιάς που δεν ήταν άλλο από την επανασύνδεση της ομάδας μπάσκετ με τον διαχρονικά πανίσχυρο παίκτη της: Τον κόσμο της!

Αυτός ο κόσμος ήταν που δεν πτοήθηκε διόλου από το μέτριο ξεκίνημα της ομάδας στην πρώτη περίοδο και ήταν εκεί να σαλπίσει την αντεπίθεση. Ήταν εκεί για να βοηθήσει τους παίκτες του Μπαρτζώκα να νικήσουν ακόμη και την ίδια την αστοχία τους, να πάρουν μπρος και να… ποδοπατήσουν τον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του.

Όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει τον Πρίντεζη να δίνει και την ψυχή του! 

Γιατί όταν ο κόσμος βλέπει τον συγκλονιστικό αρχηγό του (τον Γιώργο Πρίντεζη) όχι μόνο να έχει συμβιβαστεί απόλυτα με τον διπλό του ρόλο (αυτόν του ηγέτη στα αποδυτήρια και αυτόν του πολύτιμου πολύπειρου βοηθητικού εργαλείου στο παρκέ) αλλά να καταθέτει την ψυχή του κάθε δευτερόλεπτο των αγώνων, ανεξαρτήτως πόσα λεπτά μένει στον πάγκο, ο κόσμος επιβραβεύει και αγκαλιάζει αυτό το απαράμιλλο πάθος, την αφοσίωση στην αγαπημένη του ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω της συνολικής αποθέωσης των «ερυθρόλευκων» θριαμβευτών, το μεγαλύτερο… μπιζάρισμα εισέπραξαν ο «πάνθηρας» Τόμας Γουόκαπ και ο μεγάλος αρχηγός, ο Γιώργος Πρίντεζης. Η ιαχή «Γιώργο ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» δεν είναι απλά ένα σύνθημα στο ΣΕΦ. Είναι ο λόγος για τον οποίο καθένας από τους 12.000 «ερυθρόλευκους» φιλάθλους και οπαδούς που βρέθηκαν στο Ειρήνης και Φιλίας αισθάνθηκαν απίστευτα περήφανοι και γεμάτοι από την ομάδα τους!

ΥΓ: Ευτυχώς στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει ένας παίκτης που είχε αγωνιστεί στο περίφημο 89-41 με τη Σιένα το Μάρτιο του 2011. Ο Κώστας Παπανικολάου έχει μπροστά του 48 ώρες για να μυήσει τους συμπαίκτες του στα… μικρά μυστικά εκείνου του ιστορικού παθήματος από τους Ιταλούς, γιατί την Παρασκευή η δεύτερη μονομαχία με τη Μονακό κρύβει πολλές παγίδες. Βέβαια, το ερώτημα παραμένει: Πως μπορεί να γλιτώσει κανείς από αυτό το ηφαίστειο;   

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News