Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ξανακέρδισε ένα… όπλο για το Final Four

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας ξανακέρδισε ένα… όπλο για το Final Four και το όνομα αυτού, Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την Πάτρα (94-68 τον Απόλλωνα), εξασφάλισε την πρωτιά της κανονικής περιόδου της Basket League και ξανακέρδισε ένα… όπλο για το Βελιγράδι!

Τα τρία παιχνίδια της Stoiximan Basket League που είχε να δώσει (ολοκλήρωσε τα δύο) πριν ταξιδέψει για τη Σερβία και το Final Four ο Ολυμπιακός ήταν μία πραγματική… ευλογία. Οι «ερυθρόλευκοι» που σε ακριβώς μία εβδομάδα από σήμερα θα ταξιδέψουν μέσω πτήσης τσάρτερ στο Βελιγράδι, μπορούν ταυτόχρονα να δώσουν χρόνο ξεκούρασης σε παίκτες όπως ο ΜακΚίσικ (με τον Ιωνικό ο Βεζένκοφ) αλλά και να δουν άλλους να βγαίνουν μπροστά, όπως ο Λαρεντζάκης με τον Απόλλωνα. Το rotation δεν άνοιξε τόσο, όσο προ τριών ημερών, κάτι λογικό αφού το προπονητικό σταφ θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν και σε μεγαλύτερη εγρήγορση τον βασικό κορμό!

Η αφύπνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και ο Ολυμπιακός που τον… χρειάζεται για τον ημιτελικό με την Εφές

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόνο χαρούμενος θα μπορεί να είναι, βλέποντας έναν ακόμα παίκτη του να δείχνει πανέτοιμος να βοηθήσει, παρότι πέρασε μία μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Άλλωστε με την Εφές δε χωράνε ούτε κενά απόδοσης, ούτε και λάθη. Ο Γουόκαπ δε γίνεται να παίξει άμυνα για όλους και απέναντι στους Λάρκιν, Μίσιτς, Μπομπουά οποιοδήποτε κορμί μπορεί να σταθεί στην άμυνα θα είναι χρήσιμο για τον ημιτελικό.

Ο Λαρεντζάκης (16 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ) ήταν γρανάζι του rotation από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως στη μετάφραση βγήκε λίγο… χαμένος. Με τον ΜακΚίσικ να κάνει ένα «εκρηκτικό» ντεμαράζ, ως ένας εκ των σημαντικότερων παικτών ερχόμενος από τον πάγκο μετά τον Δεκέμβριο, ο ίδιος κάπου «τράκαρε» με την αστοχία του, αφήνοντας στην άκρη όλες τις σημαντικές δουλειές που έκανε στην πίσω πλευρά του παρκέ.

Ο διεθνής φόργουορντ μπορεί να είναι χρήσιμος στην ομάδα του ακόμα και χωρίς να βάλει τα μακρινά σουτ, όπως στο Μιλάνο ή την Πάτρα. Βέβαια όταν το κάνει και αυτό αποτελεί έξτρα «όπλο» στη φαρέτρα του Μπαρτζώκα. Πέραν από εύστοχος κοντρα στον Απόλλωνα, ήταν και πολύ συγκεντρωμένος, διαβάζοντας και τι του δίνει η άμυνα, καθώς και πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα. Χωρίς να μένει με εμμονή στο τρίποντο, έβαλε την μπάλα στο παρκέ και έκανε μετά από καιρό μία οικονομική εμφάνιση. Άλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» γενικότερα σούταραν πολύ καλά την μπάλα από την περίμετρο (έφτασαν να έχουν και 8/14), αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Πάτρας σαν μία πολύ δυνατή προπόνηση για την Εφές!

Πρώτος και με τη βούλα στην Basket League ο Ολυμπιακός

Μετά το φινάλε της εξαντλητικής σειράς με τη Μονακό, ο Ολυμπιακός ήταν φανερά άδειος και απλώς έπαιξε για να… βγάλει την υποχρέωση στη Νίκαια την Κυριακή, ωστόσο στην Πάτρα φάνηκε πως οι μηχανές ζεσταίνονται ξανά.

Πέραν όλων των άλλων οι Πειραιώτες με τη σημερινή νίκη πήραν και μαθηματικά το απόλυτο πλεονέκτημα των playoffs στα χέρια τους, μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία.

Άλλος ένας στόχος που ο Ολυμπιακός τσέκαρε σταδιακά, ακόμα και αν δεν ξεκίνησε ιδανικά με την ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό τον Νοέμβριο. Στην ουσία αυτός ο στόχος είχε κλειδώσει πριν από περίπου έναν μήνα, όταν πήρε και τη διαφορά με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, αλλά ήρθε με τον τρόπο του, βήμα-βήμα, όπως το Κύπελλο, το πλεονέκτημα έδρας και έπειτα το Final Four στην Euroleague…

ΥΓ: Το πόσο καλό είναι το κλίμα του Ολυμπιακού δε φαίνεται μόνο στο παρκέ αλλά και στη στήριξη του ενός προς τον άλλον. Ο Έισι αστοχεί σε δύο γωνιαία τρίποντα, με την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, ο Βεζένκοφ προφανώς τον παροτρύνει να σουτάρει ξανά και εκείνος βάζει το τρίτο που εκτελεί, δείχνοντας τον Σάσα στον πάγκο. Ο ορισμός της ομάδας!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News