Ολυμπιακός: Το μπάσκετ του στέλνει το μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Οικονόμου γράφει για το μήνυμα που στέλνει η εικόνα του Ολυμπιακού στο παρκέ στη σειρά των ημιτελικών κόντρα στον Προμηθέα.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα έξι ημερών με τον πιο εμφατικό τρόπο τον Προμηθέα (106-69) και έστειλε μήνυμα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αυτήν του Παναθηναϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» διψούν να επιστρέψουν στην κορυφή της Ελλάδας και αναμένουν πλέον, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, τους «πράσινους» για να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα της δικής τους σεζόν.

Γιατί στην ουσία αυτό είναι το θέμα, αφού αγωνιστικά δεν μπορεί να πεις κανείς πολλά σε κανέναν από τους τρεις ημιτελικούς που διεξήχθησαν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με τρεις 100άρες και συνολική διαφορά 110 πόντων. Τι αγωνιστικό σχόλιο να κάνεις; Ο Προμηθέας έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια πως έχει ενέργεια για να πιέσει την μπάλα μόλις μία περίοδο, αλλά σήμερα δεν έκανε ούτε αυτό.

Οι Πειραιώτες πάτησαν από νωρίς το τούρμπο και παρόλο που σε αυτό το Game 3 είχαν τον χαμηλότερο δείκτη συγκέντρωσης, με την είσοδο του Σλούκα (11 ασίστ) μπήκαν όλα στη θέση τους. Ειδικότερα όταν μετά και την… κατσάδα του Μπαρτζώκα ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει και άμυνα, με πρώτο από όλους να δείχνει τον δρόμο τον… Τάιλερ Ντόρσεϊ, που μέτρησε τέσσερα κλεψίματα χωρίς να «κλέψει» καθόλου σε αυτήν την πλευρά του παρκέ. Κάτι που ο Προμηθέας αδυνατούσε να κάνει σε όλη τη σειρά, καθώς ούτε οι αλλαγές, ούτε τα hedge out λειτούργησαν, με τους Πατρινούς να είναι διαρκώς ένα βήμα πίσω και να μην προστατεύουν ούτε τη ρακέτα τους αλλά ούτε και την περίμετρο.

Και τώρα ο Ολυμπιακός σκέφτεται μόνο Παναθηναϊκό και τίτλο

Στα μέσα της σεζόν οι φίλοι του Ολυμπιακού ζήτησαν το ευρωπαϊκό αλλά ο Μίσιτς είχε άλλη άποψη. Πλέον όλοι ζητούν το πρωτάθλημα, κάτι που ήταν και αυτοσκοπός για την ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Ναι, όλα συνηγορούν προς τα εκεί, αφού ο Ολυμπιακός και φαβορί είναι και ενέργεια δείχνει πως έχει, αλλά και το μπάσκετ που παίζει αυτήν την εποχή φαίνεται ένα βήμα μπροστά από τον αιώνιο αντίπαλό του. Εκτός των άλλων μπορεί απλώς να υπερασπιστεί το «σπίτι» του για να φτάσει ως το φινάλε της διαδρομής. Ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν είναι ποτέ τόσο απλά, πολλώ δε μάλλον όταν ο ένας εκ των δύο του ζευγαριού μπαίνει χωρίς να έχει το «πρέπει».

Ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος αν φτάσει στο ΣΕΦ άνετος να παίξει στο μέτρο του δυνατού και θα ισχυροποιήσει τη θέση του αν οι «ερυθρόλευκοι» πιστέψουν πως θα βγουν στον αφρό έυκολα ή δύσκολα.

Κάτι που μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα αν μετά το Βελιγράδι ακολουθούσαν οι τελικοί και το επισημάναμε αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το επιτελείο του μπόρεσε να τους αφυπνίσει άμεσα και να βάλει το τρένο ξανά στις ράγες της κούρσας του τίτλου, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, ανοίγοντας από άκρη σε άκρη το rotation.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός πέτυχε το πολύ σημαντικό, να φτάσει πλήρης και υγιής στους τελικούς και πλέον απέχει τρία βήματα από τον βασικό στόχο της σεζόν. Όλα τα υπόλοιπα όμως πρέπει να τα αποδείξει στο παρκέ!

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News