Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ας είναι καλά ο Παπαπέτρου με τον Παπαγιάννη!

Οι «πράσινοι» απέφυγαν την τελευταία θέση μετά τη νίκη με 62-59 επί της Φενέρ, αλλά χρωστούν τα πάντα στο δίδυμο των Παπαπέτρου-Παπαγιάννη.

Οι «πράσινοι» ανακουφίστηκαν μετά το τρίποντο νίκης του Μέικον (62-59 την Φενέρ), απέφυγαν την τελευταία θέση, αλλά οφείλουν να πουν «ευχαριστώ» στο δίδυμο των «Παπ».

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η ευθεία γραμμή δεν πάνε ποτέ… πακέτο σε θέμα διάρκειας.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν αυτή που θέλει να βλέπει ο Δημήτρης Πρίφτης και οι οπαδοί του με μερικές αρνητικές εκλάμψεις. Με σκληρή άμυνα και συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μισού και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να φωνάζει δυναμικά παρών ενόψει και του επικείμενου ντέρμπι. Όμως, όταν αναφερόμαστε στον Παναθηναϊκό πρέπει να κρατάμε μια πισινή. Διότι το έργο το έχουμε δει πολλές φορές φέτος. Στην Ευρωλίγκα αρκούν 2-3 λεπτά «μπλακ άουτ» για να μπορέσεις να βάλεις τον αντίπαλό σου στο παιχνίδι. Παλιά του τέχνη κόσκινο, λοιπόν. Οσο δύσκολα κατόρθωσαν οι «πράσινοι» να «χτίσουν» αυτό το +6 (38-32 στο 20’), άλλο τόσο… εύκολα κατάφεραν να το «γκρεμίσουν». Ετσι χωρίς μυαλό, με επιθετική δυσλειτουργία. Μέσα σε 5 λεπτά ο κόπος τους πήγε τσάμπα! Το +7 (44-37 στο 25’) μετατράπηκε σε -7 (51-44 στο 30’). Αντιπροσωπευτικό δείγμα της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Δηλαδή με σκαμπανεβάσματα. Ευθεία γραμμή; Ούτε για αστείο!

Αν δεν ήταν το δίδυμο των «Παπ», ο Μέικον δεν θα γινόταν ο ήρωας της βραδιάς, αλλά οφείλει να επενδύσει πάνω σε αυτό το σουτ

Αραγε υπάρχει κάτι θετικό από αυτή τη βραδιά στην Πόλη σε θέμα διάρκειας; Το μόνο θετικό ήταν η πιο «μεστή» εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τη στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ο αρχηγός των «πρασίνων» έδωσε πολλές μάχες. Βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι είτε από τη περιφέρεια είτε από το ποστ και έδωσε και ανάσες με τη δημιουργία του. Ταυτόχρονα είδε και τον Γιώργο Παπαγιάννη να δίνει λύσεις κάτω από το καλάθι. Το δίδυμο των «Παπ» βγήκε μπροστά και έδωσε πολλές λύσεις. Ηταν αυτοί που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες τους. Αν δεν ήταν οι δύο Ελληνες ψηλοί να το παλεύουν μέχρι το φινάλε, κανένας Ντάριλ Μέικον δεν θα γινόταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Όμως, όπως και να έχει, ο Αμερικανός γκαρντ των πολλών λαθών στο παιχνίδι πήρε το τρίποντο που ίσως του δώσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η κραυγή χαράς του, θα πρέπει να έχει και συνέχειας. Στην τελική ας επενδύσει πάνω σε αυτό το τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και τα προβλήματα του πάνε… πακέτο με τελευταίο αυτό του Χάουαρντ Σαντ-Ρος

Αν δεν έχεις και τύχη, πραγματικά δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά πράγματα ή έστω δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, όσο θα ήθελες. Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι σε αναμμένα κάρβουνα ξανά. Μετά τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς (διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο) ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για να δώσει το παρών στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό είδε να προστίθεται ένας νέος «πονοκέφαλος». Αυτός του Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός γκαρντ-φόργουορντ ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο μηριαίο του δεξιού του ποδιού και φυσικά σήμανε συναγερμός. Για αυτό δεν υπήρξε η παραμικρή σκέψη να δοκιμάσει ξανά το πόδι του να αγωνιστεί. Αυτό έλειπε. Τόσα έχουν δει τα μάτια του Ελληνα κόουτς. Κατά συνέπεια ένας «πονοκέφαλος» περισσότερος για τον Παναθηναϊκό που ζει τη δική του αγωνία ενόψει της επικείμενης μάχης. Διότι η πολύπλευρη συνεισφορά του Κουβανού δεν αναπληρώνεται. Οπότε οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής μια και τα κουκιά παρά είναι μετρημένα. Βέβαια τα μηνύματα είναι θετικά και για τους δύο παίκτες. Οπότε έστω και στο… παραπέντε αμφότεροι θα αγωνιστούν στο ντέρμπι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News