Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ντάριλ Μέικον, εσύ σούπερ σταρ!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει την αγωνιστική άνοδο του Αμερικανού γκαρντ και τη συμβολή των Γουάιτ, Μποχωρίδη στην απόδραση από την Πάτρα (76-67 τον Προμηθέα).

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν όλα τα… λεφτά και έκανε τα πάντα σε επίθεση και οργάνωση για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ

Καλή η άμυνα και η σκληράδα, αλλά χρειάζεται και η δημιουργία. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δυσκολεύτηκε αρκετά από την άμυνα των Πατρινών και από την πίεση. Δεν κυκλοφορούσε σωστά τη μπάλα. Όταν όμως το έκανε βρήκε λύσεις και μάλιστα στο πρόσωπο του Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι άλλος… άνθρωπος από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιώργος Βόβορας. Κουβάλησε τους «πράσινους» στο δεύτερο ημίχρονο με προσωπικές φάσεις, δεν κούρασε ιδιαίτερα τη μπάλα με ντρίμπλα και ήταν καταλυτικός. Εγραψε το 51-41 στο 26’ και έβαλε ξανά τις πινελιές του μετά την επιστροφή του Προμηθέα (71-60 στο 33’). Όμως ο Μέικον δεν ήταν μόνος του. Είχε και τη συμβολή του Λευτέρη Μποχωρίδη που πέρασε στο παρκέ για να απελευθερώσει τον Αμερικανό γκαρντ. Διότι ο «μπόμπερ» των «πρασίνων» χρειάζεται και το στήριγμά του και το είχε δίπλα στον Ελληνα γκαρντ με τον Ρος να έχει αμυντικές αποστολές και τον Παπαγιάννη να «σκεπάζει» τα καλάθια.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν «πνίγηκε» στην ματς-απ ζώνη του Μάκη Γιατρά μέχρι το 18’, χάρη στον Οκάρο

Οι Πατρινοί επιδίωξαν να κλείσουν τη ρακέτα τους με την αγαπημένη τακτική του Ελληνα κόουτς, δηλαδή την ματς-απ άμυνα ζώνης. Όμως οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και ο Γιώργος Βόβορας τους ζητούσε συνεχώς κίνηση και καλή κυκλοφορία ούτως ώστε να μπορέσουν να «χτυπήσουν» μέσα στο καλάθι. Ο Οκάρο Γούαιτ εκμεταλλεύτηκε την αθλητικότητά του και τόνωσε επιθετικά την ομάδα με τους «πράσινους» να αναζητούν συνεχώς τις μις-ματς καταστάσεις στοχεύοντας σε παίκτες όπως ο Σίμπσον και ο Γκάντι. Μάλιστα με την παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά στους 12 πόντους (32-20 στο 16’). Ταυτόχρονα η άμυνα με αλλαγές έδινε λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα που έκανε και τα λάθη της και έδινε δικαιώματα στους γηπεδούχους ώστε να βρουν λύσεις στο τρανζίσιον. Ετσι στα δύο τελευταία ο Παναθηναϊκός έχασε το… μυαλό του, έχασε τη διαφορά του +12 και βρέθηκε στο +5 (34-29 στο 20’). Ένα «νεκρό» διάστημα που δεν άρεσε στον Γιώργο Βόβορα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ «έχασε» νωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου που ένιωσε ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και αγωνίστηκε μόλις 4’50’’ χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους» και έκτοτε δεν πέρασε ξανά στο παρκέ. Ο αρχηγός των «πρασίνων» ένιωσε ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα και κατά συνέπεια έμεινε εκτός. Κυρίως για προληπτικούς λόγους, αλλά θα κάνει εξετάσεις για να εκτιμηθεί αυτό το απρόοπτο. Διότι στους «πράσινους» θέλουν να φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά. Ο Γιώργος Βόβορας έδωσε αμέσως χρόνο συμμετοχής στον Λεωνίδα Κασελάκη ενώ εμπιστεύτηκε εκ νέου τον Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά και τον Νίκο Χουγκάζ στο «4». Κάτι το οποίο θα το βλέπουμε συνεχώς. Διότι ο Ελληνας κόουτς θέλει να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του σε περίπτωση που συμβούν διάφορα απρόοπτα, αλλά και να ανοίξει το ροτέισον, διότι αυτή είναι η φιλοσοφία του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News