Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τώρα μά-Λι-στα, έστειλε μήνυμα προς όλους!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει τη σημασία της άμεσης απόκτησης του 27χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ, αλλά και την σούπερ εμφάνιση κόντρα στον Αρη (109-79) ενόψει της συνέχειας.

Μετά από δύο χρόνια… θρίλερ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκλεισε άμεσα την πρώτη του μεταγραφή και αυτό σημαίνει πολλά

Η κίνηση με την απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού πόιντ γκαρντ έχει τη δική της σημασία και τονίζει πως η λογική των «πρασίνων» αλλάζει ώστε να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο. Διανύουμε τα τέλη Μαϊου και ναι είναι αλήθεια! Εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, έκλεισε παίκτης. Κάτι που δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ξανά τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα τόσο σύντομα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει μπει σε μια νέα λογική. Μια λογική που θα εμπεριέχει το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο και δεν θα μπαίνει σε παζάρια και σε καταστάσεις αναμονής. Θυμάστε πότε έκλεισε η ομάδα τους βασικούς της γκαρντ τα δύο τελευταία χρόνια; Τον Αύγουστο της σεζόν 2019-2020 είχε κλείσει, μετά από το σίριαλ Λαπροβίτολα, τον Πιερ Τζάκσον ενώ πέρυσι και συγκεκριμένα στις 6/7 ανακοίνωσε τον Κέντρικ Πέρι έχοντας φυσικά και τον Τι Τζέι Μπρέι να… αιωρείται. Φέτος, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήδη έχει σηκώσει από νωρίς τα μανίκια και αυτό φάνηκε με την απόκτηση του Πάρις Λι.

Η απόκτηση του Πάρις Λι, προτού ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνδυάζει και ποιότητα και καλά αντανακλαστικά

Θα ρωτήσει κάποιος, μα γιατί έκλεισε η ομάδα τόσο σύντομα έναν παίκτη; Γνωρίζει το μπάτζετ; Προφανώς και δεν υπάρχει το ακριβές νούμερο του μπάτζετ για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Διότι ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποια θα είναι η διοίκηση, ποιο θα είναι το μοντέλο και τα νέα πρόσωπα ή αν θα υπάρχει επενδυτής. Όμως ο «Αρτζι» και το επιτελείο του μπήκαν άμεσα στην διαδικασία εξεύρεσης παικτών διότι δεν θέλουν να αφήσουν τον χρόνο να περνάει όπως έγινε τις δύο τελευταίες χρονιές. Δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία παζαριών με άλλες ομάδες, όταν έχει βρεθεί κάτι καλό και κατά συνέπεια να πληρώνουν υπεραξίες. Η κίνηση της απόκτησης του Πάρις Λι, έχει διπλό κέρδος για την ομάδα. Πρώτον έδειξαν πως η λογική τους στηρίζεται στην φράση «πριν πεινάσουν… μαγειρεύουν», κάτι που κάνουν και στο εξωτερικό και δεύτερον, έκλεισαν με αστραπιαίες κινήσεις έναν ποιοτικό πόιντ γκαρντ. Έναν «κανονικό» οργανωτή που έχει κάτι το δικό του ξεπέταγμα και όχι για παράδειγμα έναν παίκτη τύπου Κέντρικ Πέρι που εμπεριέχει μεγάλη δόση ρίσκου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουν να κινούνται. Με συντονισμένες κινήσεις και γρήγορα, αλλά προσεγμένα αντανακλαστικά για την απόκτηση ποιοτικών ξένων.

Το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν βγαλμένο από τα όσα ήθελε να δει ο Γιώργος Βόβορας, με ταχύτητα, ενέργεια και πλουραλισμό

Ο Πάρις Λι θα συμβάλλει με την ταχύτητά του και την οξυδέρκειά του, αλλά και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του πρώτου ημιχρόνου ήταν… Σπίντι Γκονζάλες. Ο Γιώργος Βόβορας δούλευε ακατάπαυστα τις δύο τελευταίες εβδομάδες για να μπορέσει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα πιέζει αρκετά, θα βγάζει ενέργεια και μέσω της αθλητικότητάς της, θα μπορέσει να «χτυπάει» στο τρανζίσιον. Νομίζω καλύτερη εμφάνιση, καλύτερη εικόνα από αυτή που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Ελληνας κόουτς. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 52-24, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βρήκαν λύσεις μέσα και έξω από το καλάθι, στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 10/10 δίποντα, ο Παπαπέτρου με τον Γουάιτ συνεργάστηκαν υποδειγματικά ενώ ο Ρος με τον Μέικον ήταν σταθερές μετοχές στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν είναι τυχαίο πως οι «πράσινοι» είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο (34-13), 13 πόντους από αιφνιδιασμούς και 16 πόντους μέσα στο καλάθι.

Η επιστροφή του Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν παραπάνω από θετική για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ενώ ο Σίβα σημείωσε τους πρώτους του πόντους με τα πράσινα

Το άλλο κομμάτι που σαφώς ικανοποίησε τον Γιώργο Βόβορα και φυσικά τον κόσμο ήταν η θετική επανεμφάνιση του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ επέστρεψε μετά από ένα μήνα απουσίας, αλλά όχι απραξίας, διότι δούλευε καθημερινώς για να μπορέσει να εμφανιστεί καλύτερος. Πιο δυνατός, πιο ανανεωμένος. Ο «Νέντο» πήρε πρωτοβουλίες, είχε καλά πατήματα, είχε καλές κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα και έδειξε πως έγινε σωστή δουλειά και στο θέμα της ενδυνάμωσης και στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Το θετικό ήταν ότι βρήκε ρυθμό μέσα από τα σουτ. Κάτι που κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Πέιτον Σίβα. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ήταν άστοχος στα δύο ματς με Απόλλωνα και Ηρακλή, αλλά κόντρα στον Αρη έβαλε τους πρώτους του πόντους με την πράσινη φανέλα. Ούτως ώστε να πάρει τα πάνω του και στο επιθετικό κομμάτι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News