Παναθηναϊκός: Θίχτηκε ο Γιαννακόπουλος για να επιστρέψει και να απαντήσει;

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τις προθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην επόμενη μέρα του μπασκετικού Παναθηναϊκού και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που… παθαίνει Λουτσέσκου.

Το βράδυ της Παρασκευής ήταν ένα από τα πιο δύσκολα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Όχι τόσο επειδή απώλεσε τον τίτλο του πρωταθλητή και τον κατέκτησε ο αιώνιος αντίπαλος του. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό και για να το αντιμετωπίσουμε στην πραγματική διάσταση του, είναι υγιές να συμβαίνουν. Κανένας σύλλογος δεν έχει ισόβιο συμβόλαιο με τα τρόπαια και τις επιτυχίες.

Ευτυχώς, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός γαλούχησε τον κόσμο του με αθλητική υγεία και όχι με καθεστωτικές συμπεριφορές, που επιτάσσουν τη νίκη με κάθε κόστος. Αυτά είναι νοοτροπίες άλλων, όχι του κόσμου του Τριφυλλιού.

Εξυπακούεται ότι κάθε ήττα από τον Ολυμπιακό πειράζει. Πόσο μάλλον όταν κοστίζει ένα πρωτάθλημα. Όμως, δεν έρχεται η συντέλεια εξαιτίας της. Αλλού έγκειται η μεγαλύτερη δυσκολία που προκαλεί οργή και θλίψη: από την εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν διεκδίκησε κάτι και το έχασε από έναν ανώτερο του. Για την ακρίβεια, ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε προτού παίξει, δεν δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό, δεν έπεισε ότι πιστεύει στις δυνατότητες του, δεν έδειξε αποφασισμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες.

Για πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός παράδωσε το στέμμα του χωρίς να το υπερασπιστεί. Είδε τον… σφετεριστή του θρόνου και απλώς του επέτρεψε να τον εκθρονίσει, χωρίς μάχη. Μέχρι και σημάδια… αποσύνθεσης εμφάνισε η επιτυχημένη ομάδα μπάσκετ στην ιστορία του σπορ στη χώρα μας. Αυτό ήταν και το πιο εξοργιστικό για τον κόσμο…

Σίγουρα ο Γιαννακόπουλος ενοχλήθηκε

Γράφονται και λέγονται πολλά για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, όμως όλα αποτελούν εικασίες ή διαπιστώσεις. Δεν χρειάζεται κάποιος την ιδιότητα του… πυρηνικού επιστήμονα για να συμπεράνει ότι η πολιτική «έσοδα-έξοδα» έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό «ταβάνι» ή ότι θα ήταν προτιμότερο να αυξήσει το μπάτζετ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ασχολείται ξανά με τον Παναθηναϊκό. Το πιστοποιούν η επίσκεψη του στα γραφεία της ΕΟΚ, η παρουσία του (έστω και για λίγη ώρα) στο ΟΑΚΑ στον ημιτελικό με τη Λάρισα, τα συνεχόμενα Insta-story του για τη νοσηρή κατάσταση που επιχειρούν να επιβάλλουν στο μπάσκετ οι… μεσσίες που θα μας έσωζαν από την παρακμή του Βασιλακόπουλου.

Επίσης, δεδομένο είναι ότι ο Γιαννακόπουλος ενοχλήθηκε έντονα από την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στον τρίτο τελικό της Basket League. Το φανέρωσε με τα Insta-story του, με τα οποία αποπειράθηκε να απαντήσει στο πικάρισμα των αδερφών Αγγελόπουλου. Αν δεν τον ένοιαζε, δεν θα απαντούσε. Αλλά, σίγουρα τον πείραξε και μάλλον πολύ έντονα. Φυσιολογικό, για έναν άνθρωπο με εγωισμό που δεν του αρέσει να χάνει.

Το ερώτημα είναι ένα για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: όλα όσα έγιναν στο ΣΕΦ και στόχο είχαν να τον θίξουν και να τον μειώσουν, εάν τον έθιξαν αρκετά ώστε να επιστρέψει και να απαντήσει. Να γυρίσει κανονικά και με τον νόμο, με τη συγκρότηση ενός νέου και ισχυρού Παναθηναϊκού και με την ανατροπή μιας επανάληψης της αλήστου μνήμης εποχής του Γιάννη Ιωαννίδη, που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί…

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βίωσε άσχημες εμπειρίες στον Ολυμπιακό και ως ένα βαθμό, είναι κατανοητή η επιθυμία του για εκ των υστέρων δικαίωση στις παταγώδεις αποτυχίες που είχε στο πρόσφατο παρελθόν. Όμως, σε όλα υπάρχει ένα όριο. Η ατάκα «πλέον και το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος» είναι προσβολή στη νοημοσύνη των φιλάθλων και απευθύνεται σε ένα κοινό με άλλα χαρακτηριστικά. Ένα κοινό που στην πρώτη στραβή, δεν θα τον μεταχειριστεί καλά.

Περαιτέρω, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετατρέπεται ταχύτατα στον Ραζβάν Λουτσέσκου του μπάσκετ. Είναι ικανός προπονητής, το έχει αποδείξει, αλλά ταυτόχρονα είναι διαστρεβλωτής της πραγματικότητας. Η ομοιότητα των δυο τους είναι ορατή και στον πιο δύσπιστο…

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News