Ολυμπιακός: Με αυτόν τον κόσμο δίνει ραντεβού του χρόνου τέτοιες μέρες…

Ολυμπιακός: Με αυτόν τον κόσμο δίνει ραντεβού του χρόνου τέτοιες μέρες, έχοντας ξεκάθαρο στόχο να γίνει ακόμα καλύτερος και να ξαναφτάσει στο Final Four της Euroleague!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στον μικρό τελικό της Euroleague από την Μπαρτσελόνα (74-84) αλλά ο κόσμος του έδωσε το έναυσμα για να τα ξαναπούν τέτοιες μέρες του χρόνου, σε ένα ακόμα Final Four…

Ο μικρός τελικός, το παιχνίδι των ηττημένων, της απογοήτευσης και της τελευταίας υποχρέωσης. Οι ομάδες που έφτασαν πιο κοντά από οποιεσδήποτε άλλες -πλην των δύο- στον τελικό της Euroleague και καλούνται να δώσουν μία τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό τους.

Συνήθως είναι… άχρωμοι και νερόβραστοι, αλλά στο Βελιγράδι δε γινόταν να μην έχει «ερυθρόλευκο» φόντο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού απέδειξαν πως με αυτήν τη βερσιόν της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν δεθεί για τα καλά. Για το παιχνίδι δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να πει κανείς, με τους δύο προπονητές να ανοίγουν το rotation αλλά τον δείκτη της συγκέντρωσης να μην είναι στα κόκκινα.

Τις στιγμές που ο Ολυμπιακός είχε την απαιτούμενη ένταση στην άμυνα, με τη βοήθεια του πάγκου του και των Λαρεντζάκη, Λιβιό, μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό και να προηγθεί. Όταν η Μπαρτσελόνα, της τεράστιας πίεσης του Γιασικεβίτσιους προς τους παίκτες του μετά τον χαμένο ημιτελικό, αποφάσιζε να ασήσει πίεση στους γκαρντ των Πειραιωτών, να κυκλοφορήσει την μπάλα με σύνεση και να βρει ελεύθερα σουτ, πηγαίνοντας με τέρμα τα γκάζια στο επιθετικό ριμπάουντ, ξέφευγε στον ορίζοντα. Μάλλον ήταν και η ομάδα που χρειαζόταν πολύ περισσότερο τη νίκη από τις δύο και σε μικρούς τελικούς ο λιγότερο απογοητευμένος και αυτός με το κίνητρο πάντοτε έχει προβάδισμα…

Τους φίλους του όμως δεν τους ενδιέφερε απλά το τρόπαιο αλλά την είδαν να παλεύει, ένιωσαν κομμάτι της και αναγνώρισαν τις μαγικές στιγμές που της προσέφερε το ταξίδι ως τη Σερβία, χωρίς να σταματήσουν να τραγουδούν σε ένα παιχνίδι δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον, μετατρέποντάς τον σε… μελωδία για τα αυτιά. Μία σχέση αμφίδρομη και ένα ευχαριστώ που πίστεψαν και οι ίδιοι πως χρωστούσαν, δίνοντας με την πίστη τους την ώθηση για κάτι ακόμα καλύτερο του χρόνου…

Από χθες το βράδυ έδωσαν το στίγμα πως δεν τελείωσε η δουλειά, υπάρχει ο μικρός τελικός. Συνθήματα δονούσαν το Βελιγράδι και με το που βρέθηκαν στην Stark Arena χάρισαν απλόχερα την αποθέωση, πρώτα στον Γιώργο Μπαρτζώκα πριν την έναρξη του παιχνιδιού, στον Γιώργο Πρίντεζη που πιθανότατα έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι στην Euroleague και δικαίως άκουσε ξανά καθολικά το όνομά του πριν τον τελευταίο του χορό.

Ο Ολυμπιακός δε θα φτάσει στο απόλυτο όνειρο της κατάκτησης της Euroleague φέτος, δεν πήγε ούτε καν στον τελικό αλλά δεν πειράζει. Το πρωτάθλημα είναι το λιγότερο αυτοσκοπός, όμως η επιστροφή στην ελίτ που ανέφερε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έρχεται μέσα από τη σχέση με τον κόσμο του.

 

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κτήμα της χρονιάς που τελείωσε για τους «ερυθρολεύκους» στην Euroleague με την κατάληψη της … θέσης. Αυτή η μοναδική αλληλεπίδραση του μπασκετικού τμήματος με τους φιλάθλους του, που μόνο δεδομένο δεν ήταν τα περασμένα χρόνια.

Το ΣΕΦ όχι μόνο δε μετέφερε άγχος αλλά έσπρχωνε την ομάδα ως το Βελιγράδι, να διεκδικήσει τις πιθανότητές της ως το τέλος. Ο Μίσιτς έβαλε ένα σουτ… μαχαιριά και τους στέρησε το δικαίωμα να δώσουν σα γροθιά το παρών στον τελικό, αλλά τώρα πρέπει να εμπιστευτούν αυτό που Αμερικανοί αποκαλούν «trust the process», τη διαδικασία που πρώτα επανέφερε τον Ολυμπιακό εδώ και εν συνεχεία θα του επιτρέψει να ψάξει το κάτι παραπάνω.

Αυτό το πρωτοφανές κύμα αγάπης θα αποτελέσει τον πιο στιβαρό πυλώνα της επόμενης σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πολύ καλύτερα από τον κάθε ένα τι ακριβώς συστατικά χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και γιατί όχι να… ανανεώσει το ραντεβού του με τον κόσμο του τέτοιες μέρες σε έναν χρόνο από τώρα, ξανά σε Final Four…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News