ΑΕΚ: Η ζωή χωρίς τον Αραούχο κόντρα στον Ολυμπιακό είναι δύσκολη

Ηταν 7 Φεβρουαρίου του 2018. Το ρολόι είχε φτάσει στο 73ο λεπτό του επαναληπτικού προημιτελικού της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (λευκή ισοπαλία στο Φάληρο το πρώτο παιχνίδι) και η μπάλα έφτασε στον Σέρχιο Αραούχο.

Εκείνος, με μια απίστευτη κίνηση, άφησε…άγαλμα τον Ρομαό και με οβίδα εκτός περιοχής κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Προτό. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μείωσε στο φινάλε με τον Ταχτσίδη, αλλά η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση, ολοκληρώνοντας μια μαγική σεζόν με τρεις νίκες και μια ισοπαλία επί του αυριανού αντιπάλου της και την κατάκτηση του πρωταθλήματος βεβαίως.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια και κάτι μέρες μετά, η ΑΕΚ πάει στο Φάληρο σχεδόν καταδικασμένη. Ακόμα και ο πλέον αισιόδοξος φίλος της, δεν αισθάνεται πίστη πως η Ενωση θα καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Και ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που θα λείπει από την 11άδα εκείνος που έδωσε την τελευταία «κιτρινόμαυρη» νίκη. Ο Αργεντινός είναι νοκ άουτ, το σημείο αναφοράς θα λείπει, η ψυχολογία της ΑΕΚ βρίσκεται στο ναδίρ.

Πώς να είναι και διαφορετικά, όταν από εκείνο το γκολ του Αραούχο το 2018 έχουν μεσολαβήσει 12 αναμετρήσεις και η ΑΕΚ έχει τον αποτροπιαστικό απολογισμό των εννιά ηττών και τριών ισοπαλιών! Φρικιαστικό και απίστευτα προσβλητικό για την ιστορία της. Που γίνεται ακόμα πιο αρνητικό, όταν βλέπει κάποιος και τον απολογισμό των τερμάτων: 7 έναντι 27. Και θα λείπει, εκείνος που σκόραρε τα τρία από αυτά τα επτά σε αυτές τις αναμετρήσεις!

Αραούχο όπως Μαύρος και Ντέμης

Αλλωστε, ο Αραούχο είναι πάντα παίκτης των μεγάλων αγώνων. Δίνει στίγμα, ακόμα και όταν η ΑΕΚ δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη. Με τον Αραούχο παρόντα, η ΑΕΚ έχει 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και εννιά ήττες σε 28 παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί αναμφίβολα, πως ο Αραούχο έχει δέκα γκολ σε αυτά τα ματς, τα μισά εκ των οποίων κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ερχεται έτσι να δώσει μια εντυπωσιακή συνέχεια στην παράδοση των παικτών που έγιναν σύμβολα στην ΑΕΚ και έκαναν τον αριθμό «11» να λάβει μυθικές διαστάσεις. Οπως συνέβαινε κάποτε με τον Μαύρο ή τον Νικολαϊδη. Τότε που ακόμα και όταν τα πράγματα δεν έδειχναν θετικά, το μάτι έψαχνε και κατέληγε σε εκείνον με το 11 στην πλάτη, που θα αναλάμβανε δράση τη σωστή στιγμή. Ακόμα και σε ρόλο Ελ Σιντ, ερχόμενος από τον πάγκο ή με συμπαίκτες και ψυχολογία χαμηλού επιπέδου. Τώρα, το 11 δεν θα είναι εκεί.

Τώρα χωρίς τον Αραούχο, φαίνεται πως ο Γιαννίκης ψάχνεται ανάμεσα στη λογική επιλογή της χρησιμοποίησης του Ανσαριφάρντ ή να κάνει κάποια αγωνιστική αλχημεία, με την τοποθέτηση του Αμραμπατ ή του Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης. Δεδομένα, θα ψάξει τρόπο να σκοράρει και να βρει λύσεις κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα και να κρατήσει την αμυντική λειτουργία, που κάθε ματς εμφανίζεται και πιο τρωτή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News